Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Esőben is dolgozni kell az építőiparban?

˝Építőipari cégnél dolgozó egyén kötelezhető-e szakadó esőben kinti munkára, ezen belül elektromos berendezés működtetésére?˝ - kérdezi olvasónk.


Nincs olyan konkrét, részletes szabályozás, előírás az esőben végzett szabadtéri munkára vonatkozóan, mint hőség esetében. Az építőiparban nem eleve tiltott a csapadékos időben a munkavégzés, azonban nem veszélyeztetheti a dolgozó testi épségét. Tehát a konkrét körülményektől, a feladat jellegétől függhet, hogy elrendelhető-e a teljesítése. Az elektromos berendezésnek pedig meg kell felelnie a villamostechnikai szabványoknak, hogy ne jelentsen veszélyt a munkavállalóra a használata. Van olyan elektromos eszköz, amely vizes körülmények közt is alkalmazható. Tehát e tekintetben is csak a konkrét eszköz, annak állapota ismeretében dönthető el, kötelezheti-e a munkavégzésre beosztottját a vezető. Természetesen esőben az időjárás függvényében kell védőruhát biztosítani a munkásoknak.

A tanácsadásban partnerünk a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). Olvasóink munkaügyi kérdéseiket a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési korlátozás a Szigetközben

A III. Szigetközi Mulatós Fesztivál idején (július 9–10.) Győr és Mosonmagyaróvár között… Tovább olvasom