Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Erdészek mindenkiért, sétaerdők mindenki javára

Az erdőgazdálkodás nemcsak pénzszerző tevékenység, nemcsak fakitermelésből és -telepítésből, vadgazdálkodásból áll.

Számos olyan eredménye van, amelynek mindenki élvezheti előnyeit.

Az emberek sétálhatnak, kikapcsolódhatnak, jó levegőn lehetnek az erdőkben, amelyek létükkel a környezetvédelmet szolgálják, s az erdészek teszik túrázásra alkalmassá bizonyos részeiket, csak ezt szerintük kevesen tudják. Minderről Dobó István, az Országos Erdészeti Egyesület szakosztályelnöke sajtótájékoztatón beszélt Győrött és átadta az Erdők a közjóért című könyvet Simon Róbert Balázs győri alpolgármesternek.

A kötetet eljuttatja régiónk többi településére is az önkormányzatokhoz az egyesüket, mert népszerűsíteni szeretné, mi mindent tesznek az erdők, az erdészek a közjóért.

Simon Róbert Balázs és Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója arról szól, hogy Győr külterületén található a 260 hektáros Püspökerdő, amelynek padjait, tanösvényét, tűzrakóhelyeit tavaly közösen csaknem 2 millió forintból felújították. Együttműködnek a mezőőri szolgálat járőrözésében is.

Aki érdeklődik az Országos Erdészeti Egyesület tevékenysége, kiadványa iránt, a www.oee.hu és a www.forestpress.hu honlapon, az 1/201-6293-as telefonszámon, az info@oee.hu  e-mail címen szerezhet információt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Don-kanyar még ma is tabu?

Hatvanhét évvel ezelőtt Urivnál kezdődött a 2. magyar hadsereg tragédiája. Az áldozatok előtt még ma sem tudunk tárgyilagosan fejet hajtani. Tovább olvasom