Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Erdei iskola 110 millióból Győr-Sashegyen

Kutatás-fejlesztési megállapodást írt alá Győrben a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Komszol kft.

Ezt követően letették egy környezettudatos nevelést szolgáló ökotábor és erdei iskola alapkövét. A projekt költsége közel 110 millió forint.

A madarak és fák napi rendezvény helyszínéül a közelmúltban átadott Győr-Sashegy Hulladékkezelő Központ melletti zöldterületet választották a szervezők hétfőn. Azt, ahol egy ˝Zöldsziget˝ létesül, többek között egy erdei iskolával és ökotáborral.

A hétfői programon részt vevő iskolák csapatai elültettek egy-egy emlékfát a leendő táborhoz tartozó ˝Zöldsziget˝ területén, majd játékos csapatversenyekkel, érdekes bemutatókkal folytatódott a rendezvény. A rendezvény lehetőséget adott a részt vevő diákoknak a szelektív hulladékgyűjtéssel és a modern hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismeretek megszerzésére, elmélyítésére is.

A létesítmény alapkövét Hegyi Zoltán, Kovátsné dr. Németh Mária és Kovács Barnabás helyezte el. Fotó: B. A.
A létesítmény alapkövét Hegyi Zoltán, Kovátsné dr. Németh Mária és Kovács Barnabás helyezte el. Fotó: B. A.

A nap hivatalos megnyitóját követően Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója és Kovátsné dr. Németh Mária, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Neveléstudományi Intézetének igazgatója kutatás-fejlesztési megállapodást írtak alá. A megállapodás célja a környezettudatos szemlélet és olyan eszköztárak kialakítása, amely a családokhoz a gyermekeken keresztül juttatja el a hulladékgazdálkodás korszerű ismeretét.


A megbízáshoz közvélemény-kutatás is kapcsolódik, amelynek keretében különböző módszerekkel vizsgálják majd a szemléletformálás eredményét.

A rendezvényen helyezték el a környezettudatos nevelést szolgáló ökotábor és erdei iskola alapkövét. A beruházás közel 110 millió forintba kerül, úgy, hogy társadalmi munkával is létesülnek elemei. A létesítmény a Komszol saját fejlesztése, amelynek megvalósítását részben pályázati pénzekből kívánja fedezni.

Olvasóink írták

 • 2. janika 2010. május 16. 06:43
  „No és megint hol marad a védősisak egyépitkezésen? Avagy a "főnököknek" nem kötelező?”
 • 1. urbaniastapista 2010. május 11. 22:40
  „Gyönyörű.
  A cél nemes, de hol van ott erdő?
  Ezzel lőttek a táltostanyának, vagy még az az agyrém is a megvalósulás útján döcög?
  Kicsapni a szeméttelepre az iskolásokat, pályázati pénzt kapirgálni hozzá, aztán eladni a városlakónak mint nagyon "öko" fejlesztést, na ez kinek az agyából löttyent ki?

  A kisalföld.hu megint megsértette a szerzői jogi törvényt, az ott a cikkben egy építészeti látványterv és nem derül ki a cikkből a szerző kiléte.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A versenyszezon nyitánya: Vadvirág tizenharmadszor

Győr - A díjugrató versenyszezon nyitányának számító Vadvirág-kupát a Veres Péter-középiskola május… Tovább olvasom