Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Épül a nyugdíjasház

Győr-Sziget - A városrész elmúlt húsz évének legjelentősebb beruházásai közé sorolja - a Bartók iskola felújításának, a Radnóti utcai fogorvosi rendelő és az önálló posta létrehozásának, a pinnyédi kultúrház rendbe tételének nagyságrendjéhez hasonlítja - Schmidt Péter önkormányzati képviselő azt a kivitelezést, ami a napokban kezdődik Szigetben: egészségügyi-szociális ellátóközpont épül.
A 440 millió forintos beruházásról helyszínbejáráson beszélt a városrész képviselője. Fontosnak tartja a környéken lakók sajtón keresztüli tájékoztatását is, ugyanis a Semmelweis utca felé járók már láthatják a munkálatokat, a munkagépeket, a felvonulási épületeket. Többek kérdezték is, mi épül a 8. szám alatt az ecetudvarnak nevezett részen, ahol hajdan az ecetgyáros lakása volt. Az utóbbi időben azonban elhanyagolttá vált, hajléktalanok húzódtak be ide. Mivel azonban jó a terület elhelyezkedése, a városrész lakóinak fontos intézmény jó helyet kaphat itt. S ami a képviselő szerint igazán lényeges: biztonságos parkolóhelyeket is kialakítanak.

Az új épület a tervek szerint őszre készül el. Helyet ad majd két felnőtt háziorvosi rendelőnek. A Köztelek utcából költöznek át ide a praxist ellátók egy a jelenleginél korszerűbb, modernebb helyre és rajtuk kívül a gyógyszertár, az idősek klubja is, amely napközbeni ellátást biztosít a nyugdíjasoknak. Egy új fogorvosi rendelőnek is lesz itt hely - ezzel gazdagodik a városrész. Szintén örömmel fogadják majd a környékbeliek Schmidt Péter szerint, hogy egy takarékszövetkezeti fiók is helyiséget bérel a központban. Régi igényük, kérésük volt ugyanis ez és hogy a pénzintézet bankautómatát is működtessen. Most ez a vágyuk is teljesül.

Az építkezés legjelentősebb eredménye mindemellett mégiscsak a 37 lakásos nyugdíjasház lesz. Már az első meghirdetés után is olyan sokan érdeklődtek a lakások iránt, hogy biztosan az összeset gyorsan lefoglalják.

A telek a városé, a fejlesztés az Inszol Zrt. beruházásában valósul meg; teljes egészében saját forrásból valósítja meg. Az Inszol a győri önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság.

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2010. március 02. 21:28
    „Hogy néz ki, ki tervezte, milyen pályázat alapján költenek el majd´ félmilliárd közpénzforintot, ki építi?
    Csak nem a Schmidt Péter teszi mindezt?”
  • 1. aim 2010. március 02. 09:35
    „Jó, hogy Scmidt Péternek semmi köze az egészhez, ehhez képest Kisalföld úgy állítja be mintha Ő találta volna ki. Tipikus lenyúlás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elstartolt a regisztrációs jegy - `Szívóznak a politikusok a kisnyugdíjasokkal´

Itt a regisztrációs jegy, de ez a győri és soproni vasútállomáson, buszpályaudvaron nem okozott gondot. Tovább olvasom