Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Építőanyaggal támogatja a Baumit a győri Gézengúz Alapítványt

A 2010/2011. évi Várépítő pályázat során 10 gyermekintézményt és 5 műemléket támogat termékfelajánlásaival 9 építőanyag gyártó cég, köztük a Baumit is.
A 15 nyertes június 9-én ünnepélyes keretek között vehette át a cégek által felajánlott építőanyagok igénybe vételére jogosító utalványokat. A Baumit bruttó 1 millió Ft értékben ajánlotta fel termékeit, amelyet a zsűri egy győri gyermek rehabilitációs központnak, egy veszprémi iskolának és a középkori Csobánc várnak ítélt oda.

Gyermek rehabilitációs központ, diák sportegyesület, viharban összedőlt, vagy csak elavult tetőszerkezettel rendelkező óvoda felújítására is juttatott a zsűri a közel 14 millió forintnyi, a Várépítő pályázaton felajánlott terméktámogatásból, amelynek ünnepélyes eredményhirdetésére az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI), a pályázat egyik védnöke budapesti székházában került sor. A Baumit termékekre kiemelkedően nagy mennyiségben, több mint 14 millió forint értékben érkezett igénylés, amelyből a Baumit bruttó 1 millió forint értékű termékfelajánlással Győr, Veszprém és Gyulakeszi települések egy-egy épületének felújítását támogatja.

Az építőanyag gyártó cégek által életre hívott pályázaton számos olyan termékre lehetett pályázni, amelyekre a zömmel önkormányzati kezelésben lévő gyermekintézményeknek és műemlékeknek állagmegóvási vagy felújítási munkájuk során nagy szükségük lehet: színes vakolatok, hőszigetelő rendszerek, kerámia tetőcserepek, tetőfóliák, ereszcsatorna, fűtési rendszerek és vízelvezető termékek találtak gazdára.A Baumit és további 8 építőipari cég által felajánlott terméktámogatást a cégektől független neves közéleti személyiségekből álló zsűri május 26-án tartott ülésén a következők szerint osztotta el: 10 gyermekintézmény összesen bruttó 8 837 873 Ft értékben, és 5 műemléki pályázó összesen bruttó 3 540 132 Ft értékben kapott támogatást.

A Várépítő pályázaton elnyert termékekkel megvalósuló beruházásnak köszönhetően a győri Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért, Csecsemő- és Gyermek - Rehabilitációs Központ dolgozói a tetőtér kétszeresét fogják tudni használni, így még több csoport foglalkoztatására nyílik lehetőség, valamint veszprémi Hristo Botev Általános Iskola felújítása folytatódhat a B. épület homlokzatának szigetelésével. A gyulakeszi, középkori Csobánc vár állagmegóvása állandó feladat az Alapítvány számára. A vár keleti oldalának, az ún. Öregtoronynak és a hozzá tartozó falszakaszoknak rehabilitációjára, a romlás állapotától függően 1,5-2 m magasságban kerülhet sor az elnyert Baumit termékek segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisfiával együtt akart öngyilkos lenni - ismét bíróság előtt a bőnyi asszony ügye

Kedden megkezdődött a megyei bíróságon a megismételt büntető eljárás a bőnyi asszony ügyében, aki a vádirat szerint 2007-ben az akkor ötéves fiúval együtt akart öngyilkos lenni. Tovább olvasom