Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Eperjes Károly teltházas előadása

Győr - Telt ház fogadta a minap este Eperjes Károlyt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége győri szervezete összejövetelén. A színművész előadását még a ruhatárban állva-ülve is hallgatták.
Politikusaink elgondolkodhatnának „Szamóca" sikerén. Mi az, amivel még ma is megmozgathatók a kiábrándult tömegek? Egy biztos: semmiképp sem a tét nélküliség, hiszen az előadó ezúttal is „mindent egy lapra tett fel". Beszélt a megalkuvást nem ismerő erkölcsi tartásról, melynek lényege, hogy úgymond jó cél érdekében sem folyamodhatunk rossz eszközökhöz. Még Szent Istvánt is megemlítette, megkockáztatva a kérdést, hogy Imre fia elvesztését vajon nem azért kellett-e elszenvednie, mert nem tudott elég irgalmas lenni az ellene lázadó Vazullal, akinél a pártütőnek kijáró szokásos halálbüntetéstől ugyan elállt, de megvakíttatta?

Vajon nem húzható-e egészen napjainkig a történelmi íve ennek a kompromisszumnak?

Véletlen-e, hogy a valaha teljesen hívő nép mostanra került rég nem látott morális, gazdasági lejtőre, amikor már csak 8 százalékban mondja magát vallásosnak?

Eperjes szerint ez nem véletlen. Isten most hagyja, hogy tékozló fiúként olyan mélyre süllyedjünk, ahonnan már csak a teljes megtérés révén emelkedhetünk föl.

Szamóca azt mondja, a megtéréshez teljes emberi életet kell élnünk, teljes emberi élet pedig nem élhető Jézus Krisztus ismerete, befogadása nélkül. Ő figyelmeztetett bennünket: „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet." Vagyis az ő útján járva ismerhetjük meg az igazságot, hogy elnyerhessük az örök, emberhez méltó életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakópark, ahol minden a kényelemé

Győrújfalu - Élénk visszhangra talált az a nemzetközi kiadvány, amely – győri… Tovább olvasom