Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Előzetesben a gyarmati emberölés 18 éves gyanúsítottja

A gyanúsítottat pénteken hallgatták ki, most már előzetes letartóztatásban van.

A Győr Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a Gyarmaton elkövetett emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsított előzetes letartóztatását indokolja a cselekmény tárgyai súlya – az emberölés bűntettét a törvény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni – amely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye.

Emellett a további nyomozati cselekmények, tanúkihallgatások, szembesítések elvégzéséhez a gyanúsított rendelkezésre állása a bíróság álláspontja szerint másként nem biztosítható, illetve fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk és az eljárás egyéb résztvevőinek befolyásolásával a nyomozati eljárást megnehezítené, sikerét meghiúsítaná.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerős - tudatta dr. Máté Kinga bírósági szóvivő.

A gyanúsított a gyilkosság idején még 17 éves volt, azóta már betöltötte a 18. életévét.


Előzmények:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2014. december 22-én 7 óra 45 perc körüli időben egy Gyarmat, Fő úton lévő családi házba anyagi haszonszerzés céljából behatolt és a ház pincéjében bántalmazta az ott élő 80 éves sértettet.

Az életveszélyes sérüléseket szenvedett idős férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol - a keletkezett sérülései miatt - néhány nappal később elhunyt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. március 6-án kihallgatták, majd őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatására - közölte a rendőrség.

Megkeresésünkre Takács József, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a hírt megerősítette. Részletes tájékoztatást későbbre ígért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ExperiDance-szel nyit a Győri Tavaszi Fesztivál

Új helyszínen, a Győri Nemzeti Színházban. Tovább olvasom