Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Élni, míg lehet

Lélegeztetőgép segítségével tud csak életben maradni egy győri kislány. A gép azonban még hiányzik.

A 7 hónapos csecsemő lélegeztetőkészülékére a 10960008-00000011-4-2980001-es bankszámlán, Mészá ros Rebeka javára megjelöléssel lehet adakozni.
Ez a sors beteljesíti-e a család na gyon is érthető vágyát? Csak re mélni lehet, hogy most is bebizonyosodik: fogékonyak vagyunk mások megértésére.

Rebeka, a hugica

A győri Mészáros családhoz a 7 éves Tímea után 7 hónapja érke zett kishúga, Rebeka. A harminc éves édesanya, Mészárosné Hege dűs Tímea kereskedelmi iskolá ban végzett, dolgozott az első gyerek előtt, aztán Tímea meg születése után is, míg a második babát várta. Férje gépkocsiveze tő. Az édesanyának egy bátyja van, férjének húga, öccse.

Nem volt neve a bajnak

Mészárosék első gyermeke kirobbanóan egészséges, szép, fejlett kislány, most első osztá lyos. A kishúg születése után két héttel tűnt fel a háziorvosnak, hogy túl csendes a pici. Nem mozog, sírása alig hallható. Elő ször a megyei kórház gyermek osztályán vizsgálták, nem talál ták baját, legalábbis nem tudták nevén nevezni.

Nem egyező gének

Az édesanya azt mondja, szép lassan, fokozatosan adagolva derült ki, mi a kicsi baja.

Talán, hogy képesek legyenek hozzá szokni a csapáshoz, legyen ere jük, hogy feldolgozhassák. Köz ben Rebeka átesett egy tüdőgyul ladáson, így diagnosztizálhatták a csecsemő intenzív osztályon az osztály főorvosnőjének köszön hetően a ritka betegséget, mely nek orvosi neve Werdnig–Hoff mann-szindróma. Az egymással nem maradéktalanul egyező gé nek okozták a bajt.

A szülőket egy életen át gyötörheti a gondolat, miért nem sikerült időben, még időben felderíteni ezt. Rebeka most a Petz Aladár megyei kórház gyermekosztályá nak kis betege, az első, aki azon az ágyon fekszik, amelyet a győr- újbaráti Rotary Club segítségével összegyűjtött pénzen vásároltak. Csodaágy, mondaná a laikus, és annyi a csoda, ami neki köszön hető, hogy hosszan tartó fekvés mellett sem okoz felfekvést.

Ha otthon, a családdal...

A kicsit a ritka és drága ágy mellett lélegeztetőkészülék segí ti a kórházban. Ilyen berende zést, lélegeztetőt szeretne a Mé száros család. Rebeka bajára a nagykönyv még öt, talán hat évet helyez kilátásba – így az édesanya. A család pedig azt szeretné, hogy ezt az időt közöt tük, édesanyja, édesapja, nővére között tölthetné a kicsi.

A léle geztetőkészülék 2,6 millió fo rint, ennyi pénzt pedig sem a szűkebb, sem a tágabb család semmilyen módon nem képes előteremteni. Ezért fordult az édesanya az őt, őket megértő emberekhez. A csa lád tudatában van, mennyi a baj a világban, mennyien szorulná nak támogatásra. Mégis bíznak a megértő támogatásban. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb járat, nagyobb zsúfoltság

A Győr–Veszprém vasútvonalon – a néhány hónapja kiszivárgott híreknek megfelelően – megszüntettek öt járatot. Arra voltunk kíváncsiak, valóban az történt-e, amelytől a sokoró- és bakonyaljai településen élők tartottak. A megyében élő emberek véleménye nem változott a veszprémi vasútvonalon történt változásokról, ám mostanra beletörődtek a helyzetükbe. Tovább olvasom