Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Elmérgesedett permetügy Tápon

Összeférhetetlenséggel, kötözködéssel vádolják azt a családot Tápon, akik sajátos permetügybe keveredtek.
Balogh László Győrságról nősült, majd költözött Tápra, ám mára nem emiatt vált megkeseredett emberré. Úgy érzi, hiába kilincsel az igazáért, a családjának hathatósan senki nem segít.

Balogh László
– Két éve motoros permetezőt használ a szomszéd, amiből az itteni észak–déli szélmozgás miatt a mi telkünkre, kertünkre is folyamatosan jut – állítja Balogh László panaszos. – Kértük az ÁNTSZ, a növény- és talajvédelmi szolgálat, de még a zöldek segítségét is, ez idáig eredménytelenül. A nejem folyamatosan rosszul van, szemégésre, émelygésre panaszkodik, a kertünkben nem tudunk dolgozni. Rémálom minden napunk, no és az, hogy tényleges diagnózist a feleségemnél nem tudtak megállapítani az orvosok.


Tápon gyakran fúj a szél, aminek az oka egyszerű: fekvése miatt szélcsatornában van a falu. Baloghné dr. Pölöskei Hedvig jegyző praxisában még csak hasonló eset sem fordult elő, ami annak is köszönhető, hogy a tápiak többsége hisz a szóban történő egyezségben.
– Tavaly birtokvédelmi és szabálysértési ügyben is folytatott vizsgálatot a hivatal – tájékoztatott a jegyző. – A körülmények és az összefüggések ismeretében szabálysértést ugyan nem állapítottunk meg, ám a szomszédot arra köteleztük, alakítson ki egy olyan fóliával ellátott védőberendezést, ami a szélmozgás miatt a permet útját állhatná. Kártérítési igénnyel a panaszosok nem éltek, az eljárás kétezer forintos költségét a szomszéd fizette ki.

Baloghné dr. Pölöskei Hedvig fontosnak tartotta még elmondani, hogy írásos határozatát a növény- és talajvédelmi állomás szakvéleményére alapozta, a szomszédot pedig részletesen nyilatkoztatták arról, mikor milyen permetszert használ. A viszony azonban jó ideje elmérgesedett a tápi szomszédok között, a törvényesség őrének az egyeztetésre és a megegyezésre irányuló törekvései eddig nem jártak sikerrel.
A szomszéd P. Lászlót próbáltuk utolérni, ám a „haragos" ügyben nem kívánt megszólalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ortodox egyház kis missziósai

Az ország különböző vidékeiről érkeztek szerb gyerekek a budai ortodox egyházmegye által szervezett… Tovább olvasom