Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ellopták, felgyújtották a mozgássérült férfi autóját

Először fia áprilisi tréfájának gondolta a győri Schlőgl József, hogy ellopták 22 éves Ladáját a számára megjelölt mozgássérült-parkolóhelyről. Nem vicc volt, az autót ismeretlenek ellopták. Igaz, hogy másnap meglett, de vázig égve. Mire kimentek a megtalálási helyre, az első üléseket valakik kiszerelték.
A győri Schlőgl József és felesége postai kézbesítőként dolgoztak, majd foglalkozási rokkantnyugdíjba kellett menniük, a férjnek 7, párjának 5 éve. Az asszony csak két botjába kapaszkodva tud menni. Mindkettőjüknek szükségük van az autóra, a férj 22 éves Ladáját azonban április 2-ára virradóra ellopták.

– Csak a slusszkulcs maradt meg az autómból, még a mozgássérültkártyám is bennégett. Még szerencse, hogy a feleségemé megmaradt. A mindennapjainkat könnyítette meg az
autóm – mondta elöljáróban az ETO-stadion oldalánál lakó Schlőgl József.
A jobb sorsra érdemes járgányt a lépcsőház előtti, kijelölt mozgássérült-parkolóba állította le még április 1-jén a férj.

– Feltehetően éjjel fél kettő körül lophatták el, a fiam azt követően jött haza és kérdezte, hogy hol az autóm. Azt hittem, tréfálkozik, de kimentem és valóban hűlt helye volt a Ladának. Még akkor éjjel bebicikliztem a rendőrségre feljelentést tenni. Másnap kora délután hívtak fel, hogy a jó hír az, megvan az autóm, a rossz az, hogy kiégve találtak rá Hecsepusztánál, az Audi út közelében – emlékezett vissza Schlőgl József.

Először fia áprilisi tréfájának gondolta a győri Schlőgl József, hogy ellopták 22 éves Ladáját a számára megjelölt mozgássérült-parkolóhelyről.
Először fia áprilisi tréfájának gondolta a győri Schlőgl József, hogy ellopták 22 éves Ladáját a számára megjelölt mozgássérült-parkolóhelyről.


Keserű nevetéssel jegyezte meg a kárvallott, hogy mire délután kimentek a kiégett autóhoz, már a két első ülést valakik kilopták belőle, feltehetően a fémfelvásárló telepre vihették. Már a kárpitot sem kellett a fémvázról leégetni.

– Benne volt az autóban a rokkantkártyám, s éppen az ellopás előtti délután tankoltam bele tíz liter benzint. Ha nem tankolok, nem jutottak volna ilyen messze a kocsival. A tankolással is óvatos voltam mostanában, mert az utóbbi időben háromszor szívták le a benzint a tankból. A zárófedélre riasztót szereltem, de inkább az egész autót kellett volna beriasztóznom – morfondírozott a kárvallott.

Az autót Hecsepusztán gyújtották fel az ismeretlen elkövetők.
Az autót Hecsepusztán gyújtották fel az ismeretlen elkövetők.


Autó nélkül nem maradtak Schlőglék, mivel a feleségnek van egy automata váltós autója, ugyanis a lábával még a kuplungot sem tudja benyomni. Most még inkább össze kell hangolni a mozgásukat.
– A házban még egy mozgássérült lakik, neki is ki van jelölve egy parkoló. A miénk most üresen áll. Nem értjük, hogyan voltak képesek egy rokkantaknak kijelölt helyről ellopni az autót, mint ahogyan azt sem értjük, hogy miért kellett felgyújtaniuk. Nem tudtunk mást tenni, leadtuk a bontóban a kiégett autómat, hogy egyáltalán ki tudjuk vonatni a forgalomból – mondta végül Schlőgl József.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes érdeklődésünkre elmondta, vizsgálják az eset körülményeit, mint ahogyan azt is, hogy az autót bűncselekményhez használták-e az ismeretlen elkövetők.

Olvasóink írták

 • 12. igazszó 2011. április 12. 18:03
  „A stadion környékére a rendőrök sem szeretnek menni, mert ott aztán lenne munka bőven! Ott van szemetelés, emeletröl bútorok kidobása, utcán éjjeli élet...mutyizás, üzletelés, szervezkedés....Érdemes benézni a házak mögé is!”
 • 11. Joco124 2011. április 12. 11:53
  „Nem lesz meg a bűnös,ha még is akkor nem büntetik meg elégé.”
 • 10. Marcsika1966 2011. április 12. 11:06
  „Szerintem egyszerüen a rokkantkártyákat kellene ellenőrizni!! Van közterület felügyelő elég nem?? Biztos meglannének ha másik autóban van a kártya!! Csak egy tipp kedves hatóság!!!!!”
 • 9. istennő 2011. április 12. 10:11
  „Remélem meglesz az a vandál állat, aki ilyenre képes. Simán eltördelném a kezeit, pedig nem vagyok agresszív, de az ilyenektől elgurul a nyugtatóm:))”
 • 8. rozinéni 2011. április 11. 18:19
  „sajnálom őket, látszik hogy itt már semmi se számit visznek mindent”
 • 7. fióka 2011. április 11. 14:45
  „Csapnám pofán az ilyet úgy ,hogy a feje földkörüli pályára állna.”
 • 6. soproni 2011. április 11. 13:35
  „Mekkora tahók akik ezt tették.”
 • 5. gonzo 2011. április 11. 12:56
  „Stadion környéke:erősen fertőzött környék.”
 • 4. imre1964 2011. április 11. 11:29
  „A rendőrség csak az utakon lévőket tudja molesztálni mert ahhoz nem kell ész na meg biztos bevételt hoz.”
 • 3. accelerator 2011. április 11. 11:20
  „Ehhez azért már elég mélyre kell süllyedni!”
 • 2. Muaddib 2011. április 11. 10:02
  „Nekem is volt egy ilyen kocka Ladám valamikor régen nem kb. 2 hónaponként egyszer, leszívták a benzint a panel előtti parkolóban sapkát, meg minden alkalommal elvitték.
  Az elkövetői kör szerintem nagyívben tojik, arra hogy rokkant parkolóba volt az autó vagy sem!”
 • 1. buszsofőr 2011. április 11. 09:55
  „Kettő dologban biztos vagyok
  1,- a rendőrség nem akad a tettesek nyomára
  2,- a rokkant kártya nem égett bent, azt valószínüleg zsebre tették”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulikörkép a győri hétvégéről rengeteg fotóval!

A Bridge, Vertigo, Zanza, Darius bulijairól készült fotók egy cikkben. Tovább olvasom