Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Elkezdődött a várt templomfelújítás Kunszigeten

Ráfért már a felújítás a kunszigeti templomra, mert tetején a palák és a deszkázat is annyira megrongálódott, hogy beesett az eső a padlástérbe.

Annak a veszélyét sem lehetett teljesen kizárni, hogy lassan lehullnak a darabjai. A napokban viszont elkezdődhettek a javító munkálatok annak köszönhetően, hogy az egyházközség 43 millió forintot nyert pályázaton LEADER-forrásból. Winkler Zsolt, a falu lelkipásztora portálunknak elmondta, hogy a templomhomlokzat szintén rossz állapotban van és pár éve a vihar a torony keresztjét is megrongálta, ablakát betörte.

Mindemiatt a tető teljes cseréjére van szükség: pala helyett cserépfedést kap és a gerendázatot is javítani kell. A külső festés mellett a falak szigetelését is megoldják úgynevezett átvágásos módszerrel. A munkálatok közben előreláthatólag a miséket meg tudják tartani a templomban, ha néhány alkalommal mégsem, akkor a helyi kultúrházban nyílik erre lehetőség. Decemberre kész lehet a felújítás, ami jelentősen megváltoztatja a falu képét. A húsvéti hagyományos Krisztus-keresés menete is a megszépült épület elől indulhat már jövőre. Az idei jelentős előrelépést jelentő állagmegóvást a továbbiakban szeretnék a belső megújítással folytatni.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. április 04. 17:43
    „Mi lenne ,ha úgy véletlenűl összetalálkoznának a "Jézussal" keresése közben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatóközpont épül százmilliókból

Tíz település fejleszthet abból a 426 millió forintból, melynek 84 százalékát uniós pályázaton… Tovább olvasom