Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Elismerések a segítőknek

Győr - Az egészségügyi és a szociális intézmények több szakdolgozójának munkáját ismerte el a győri önkormányzat kitüntetésekkel, címek adományozásával a Semmelweis-nap alkalmából.
A fenntartó dolga, hogy kellő szakmai és erkölcsi elismerésben részesítse a segítőket, az egészségügyi és a szociális intézményeiben dolgozókat Borkai Zsolt szerint. A polgármester tegnap a Semmelweis-napi városi ünnepségen azt is elmondta: büszke arra, hogy évről évre előrelépést tudnak tenni a tárgyi és a személyi feltételek fejlesztésében a két szakterületen. A városvezető szeretné, ha az elismerések erősítenék a segítők hitét abban, hogy érdemes segíteniük. Dr. Varga Gábor, a győri kórház főigazgatója is erről beszélt, amikor Semmelweis Ignácot állította példaként, aki annak idején az orvosok kézmosásának bevezetésével csökkentette az anyák szülés utáni elhalálozási arányát. „A neves orvos-tudós munkásságának az az aktuális üzenete az egészségügyben dolgozóknak, hogy a higiéniai szabályokat be kell tartaniuk és magas etikai normákat kell támasztaniuk magukkal szemben" – hangsúlyozta.

A város önkormányzata „Győr Egészségügyéért" kitüntetésben részesítette dr. Meidl Katalin és dr. Sipos Erzsébet már nyugdíjba vonult háziorvosokat. Dr. Kovács Pál-emlékérmet kapott Gonda Jánosné, aki körzeti nővérként dolgozott. A „Győr Szociálpolitikájáért" kitüntetést vehette át Bognár Gyöngyi, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház minőségbiztosítási osztályvezetője és Ráczné Németh Teodóra, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatóhelyettese. A győri önkormányzat főtanácsosi címet adományozott Bálintné Varga Margitnak, a Kodály Zoltán utcai bölcsőde szakgondozójának és Lovászy Bernadettnek, a családsegítő szolgálat családgondozójának. Tanácsosi címet Németh Ferencnének, az anya-, csecsemő- és gyermekotthon gyermekvédelmi ügyintézőjének, főmunkatársi címet Takács Ferencnének, a Báthory úti bölcsőde gondozójának, Böcz Imrénének, a hajléktalanokat segítő szolgálat szociális gondozó ápolójának, Csillag Miklósnénak, a Lepke utcai gondozási központ gondozójának és Szilágyi Tibornénak, a Répce utcai átmeneti gondozóház ápolójának. Munkatársi címet kapott Sándor Mária bölcsődei adminisztrátor és Bodor Györgyné, a Répce utcai idősek klubjának gondozója.

A kitüntetettek: Gonda Jánosné, Bognár Gyöngyi, Ráczné Németh Teodóra, dr. Meidl Katalin és dr. Sipos Erzsébet. Fotó: H. Baranyai Edina
A kitüntetettek: Gonda Jánosné, Bognár Gyöngyi, Ráczné Németh Teodóra, dr. Meidl Katalin és dr. Sipos Erzsébet. Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdátlanul maradt járdaszakasz Fehérvári úton

Győr - Gyakorlatilag elkészült a Fehérvári út jancsifalui szakaszának felújítása, ám maradt egy… Tovább olvasom