Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Elhallgatott a Rádió 1 a Kisalföldön, a Rise FM érkezhet Győrbe

Elhallgatott a Rádió 1 a Kisalföldön, a Rise FM érkezhet Győrbe

A 96.4-en nem sugároz már adást a Rádió 1, a megüresedett frekvenciát információnk szerint a Rise FM töltheti be a megyeszékhelyen.

Szeghalmi Balázs - 2013.02.04. 22:01
Megosztás: Facebook Twitter E-mail


Autónk rádióját nem árt újra programozni, hisz tavaly év végén megszűnt a mosonmagyaróvári Lajta Rádió és az MR 6 adása; a Magyar Rádió győri regionális stúdiójának önálló műsorgyártásáról már csak múlt időben beszélhetünk.

A sok hallgató által kedvelt helyi hírek (a szomorú búcsúról ide kattintva olvashatják el bloggerünk írását) helyett magyar nótát, népzenét és operetteket sugárzó Dankó Rádió fogható jelenleg a 1350 kHz-en.

"Lehúzta a rolót" a Rádió 1 Győrben

Az utóbbi hónapok rádiós változásai után a napokban a 96.4 MHz-en elhallgatott a Rádió 1 is Győrben.

Az 1996 óta működő kereskedelmi adó január 20-án, vasárnap este "húzta le a rolót" Győrben. A radiosite.hu szerint "a 96.4 MHz-en az ezredforduló évében indult meg a sugárzás Rádió Győr néven, majd a frekvenciát kezdetben használó helyi csatornát pár évvel később felváltotta a budapesti központú Rádió 1".

A Rádió 1 győri elhallgatásának oka a frekvenciajogosultság lejárta.

A jövőbeni tervekről szerettük volna megkérdezni a most már pécsi központú Rádió 1 vezetőjét, de az ügyvezető hétfőn külföldön tartózkodott.


Szól a rádió, de más hangon - fotó: Kisalföld-archívum.
Szól a rádió, de más hangon - fotó: Kisalföld-archívum.


A Rise FM egyedül pályázik a 96.4 MHz-re


A kisalfold.hu úgy tudja, hogy a Rádió 1 helyét a 96.4 MHz-en hamarosan Magyarország legfiatalabb rádiója, a RiseFM veszi át Győrben.

Értesüléseinket Szilágyi Tamás, a RiseFM ügyvezető igazgatója megerősítette. "A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak valóban benyújtotta pályázatát a 96.4 MHz-re Győrben a Füleky Rádio Kft., mely a RiseFM-et a Balaton környékén üzemelteti.

Más induló is pályázott erre a frekvenciára, de időközben visszalépett. A határozatot egyelőre nem hirdettek, ám tudomásunk szerint a döntés rövid időn belül megszülethet".

A Rise FM elsősorban a dance és elektronikus zene kedvelőinek sugároz műsorokat.
Több mint tíz év után mondott búcsút az éternek a Lajta Rádió


Mosonmagyaróváron november végén szűnt meg a korábban a 100.7 MHz-en hallható Lajta Rádió - a kereskedelmi adó 2002 óta sugárzott helyi műsorokat, programajánlókat a Lajta-parti városban -; a frekvencián november vége óta az Ozone FM hallható.

Az Ozone FM 2011 novemberében indult Győrött a 103.1 MHz-en, a kisalföldi megyeszékhelyen az Oxygen Rádiót váltotta, ami pedig 2008 októberében váltotta a BMC Rádiót, ugyanezen a frekvencián.

A Lajta Rádió tavalyi közleménye szerint "november 23-án éjjel végleg elhallgatott a város régi kereskedelmi rádiója, így lehetőséget adva az új generáció rádiójának: a Lajta-parti városban lakók is a legújabb zenéket és a legfrissebb információkat hallhatják a 100.7 MHz-es frekvencián".

Hamarosan négyórás mosonmagyaróvári műsorblokk indulhat az Ozone FM-en

Mosonmagyaróvári Olvasónk kérdését, miszerint a Lajta Rádióban sokkal több mosonmagyaróvári információ hangzott el, mint jelenleg az Ozone FM-en, tolmácsoltuk Pénzes Anikónak, az Oxygen Media Group ügyvezető igazgatójának.

"A jövőben reggel 9 órától négy órán keresztül kifejezetten mosonmagyaróvári tartalmat szeretnénk szolgáltatni a 100.7 MHz-en, melyet helyi stáb fog készíteni. A további műsoridőben pedig regionális és megyei információk hangzanak majd el" - tudtuk meg Pénzes Anikótól.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 30 hozzászólás
Moderálásra küldöm 30. elemér 2013.02.07. 04:44

Nézi ezt valaki ? http://tv.gyorplusz.hu/cikk/cegtortenet.html

Moderálásra küldöm 29. elemér 2013.02.06. 09:43

Minden itt van a net-n, még a hirek is, youtube. Okostelefon és rajta rádio, vagy tablet. Aztán hogy ott media törvény van, az csak komplikálja a dolgokat. Gugli továbra is menö.

Moderálásra küldöm 28. tati 2013.02.06. 08:47

A Rádió Győr valóban egy úttörő,fiatalos,interaktív rádió volt.
de,profitorientált ,mint ma minden...:-(
Viszont ami a le lényegesebb volt,helyi híreivel,interaktívságával,közvetlen stílusával hamar stílusformálóvá vált a régióban.
én csak tudom,ott voltam sok éven át a mike mögött,minden nap.
sajnos már sosem jöhet vissza,de nekem is hiányzik :-(

Moderálásra küldöm 27. Mankapunka 2013.02.06. 01:00

gonzo

Eredetileg balatoni rádió,és a 88,1-en hallgathattad pesten majdnem végig az M7-en a Balatonig.

Moderálásra küldöm 26. szabicsek 2013.02.05. 22:10

Na ezért kellett megvenniük anno, így megszüntetniük a Rádió Győrt! Kérjük vissza!

Moderálásra küldöm 25. Jani333 2013.02.05. 21:29

zsíííííír :)

Moderálásra küldöm 24. gonzo 2013.02.05. 18:51

Hol hallgathattam RiseFM-et,talán a Balatonon?Vagy a Neten?Nem emlékszem.Jó zenék voltak rajta,az viszont rémlik.
Jó lesz!
Régebben én is örültem az új Petőfinek,viszonylag sokat is hallgattam de ez már elmúlt.Néha annyira elvontak,hogy az már szinte fáj.A délutáni beszélgetős műsoruk az erőltetetett humorral meg nem szinte,hanem tényleg fáj.
Ozone-on is jók a zenék,már aki szereti ezt a stílust.

Moderálásra küldöm 23. Mankapunka 2013.02.05. 16:00

Skip

Te a Rádió 1-et emlegetted, hogy hasonlót szeretnél, és Music FM az. Te írtad. Én erre írtam, hogy erre itt nincs igény, Jannus nagyon jól leírta, mi kellene most is.

Moderálásra küldöm 22. Babybogyo86 2013.02.05. 14:48

21. Skip
Bartók nagyon nagyon rossz példa volt. Ha nem tudod értékelni a komoly zenét, akkor azt inkább ne hangoztasd ugyanis a Bartók az egyetlen igényes magyar komoly zenei rádiócsatorna, Class FM-el egy kosárba rakni nem más, mint zenei barbárság.

Moderálásra küldöm 21. Skip 2013.02.05. 13:40

Mankapunka

Úgy gondolod igénytelen rádió a Music FM? Biztos egy rádió állomásra gondolunk? Pl.: délutánonként élő bejelentkezések különböző eseményekről és témákról . Akárhányszor hallgatom megnevettet de minimum nem untat, mint pl Class FM délután kívánság műsor. két éve is ugyanaz volt ugyanazokkal a zenékkel és két év múlva is ugyanaz lesz. De akkor nyugodtan hallgasd a Bartókot az biztos igényesebb.


30 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...