Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Elegük van a kamionokból

Nyúl - Félpályás útlezárást tartanak a Vasút soron szombat reggel nyolctól este hétig. Elkerülőútról volt szó 2003-ban, de egyelőre még a helye sincs meg.

Félpályás útlezárást tart a nyúli Vasút soron a Nyúl Községért Egyesület. Hat éve húzódó kálváriája ez az itt élőknek: a fejlődő ipari parkhoz továbbra is az érintett 15 család háza előtt mennek el a kamionok. Elkerülőútról volt szó 2003-ban, de még a helye sincs meg.

˝Tiltakozásunk célja: felhívni a helyi önkormányzat figyelmét arra, hogy 2003 óta folyamatosan hozza az önkormányzat a hibás döntéseit és nem képviseli a kisebbségnek titulált 15 család érdekeit – írta portálunknak küldött közleményében a helyiekből álló egyesület. – Befejeztük a tárgyalásokat a helyi vezetőkkel, helyette saját módszerekkel és a saját eszközeinkkel védjük meg házainkat, nyugalmunkat.˝

Vámosné Sinkó Klára egyesületi elnök elmondta: 2003-ban új rendezési tervet fogadott el az önkormányzat, melynek értelmében új ipari övezetet jelölt ki, de ehhez nem alakította ki az infrastruktúrát és a falun keresztül vezette be a kamionforgalmat a csupán 4,2 méter széles bekötőútra. Vámosné szerint a megnövekedett forgalom miatt a házak repedeznek, a zaj elviselhetetlenné vált, a kamionok parkolónak használják az utat. Közölte azt is: számos egymásnak ellentmondó nyilatkozat látott napvilágot 2003 óta a mindenkori önkormányzat-vezetés részéről, volt szó megépült elkerülőútról, majd folyamatban lévő építkezésről, míg végül kiderült, hogy még a nyomvonalat sem alakíthatta ki az önkormányzat.

Egy lakó kapta lencsevégre a járműveket, mint írja, mindennapos a látvány.
Egy lakó kapta lencsevégre a járműveket, mint írja, mindennapos a látvány.

S ez a huzavona még jó ideig eltarthat, mert a nyomvonal magánterületeket érint, amelyeket az önkormányzat viszonylag jó áron megvásárolna. Úgy tudjuk azonban, hogy néhány gazda nem adja a telkét.

Tehát továbbra is marad a kamionoknak a Vasút sor, miközben már négy cég is megtelepedett az ipari parkban, s a gabonatárolókba folyamatosan áramlanak az 50 tonnás járművek, Vámosné szerint sokszor óránként 7–8 is. A földútra húzott aszfaltréteg már felrepedezett tőlük, a hangjuk pedig olyan, ˝mintha a szobáinkon hajtanának keresztül˝ – érzékelteti a problémát.

Ezért félpályás útlezárást tartanak a Vasút soron szombat reggel nyolctól este hétig – tudatta közleményében az egyesület.

Olvasóink írták

 • 15. MTT 2009. szeptember 28. 18:04
  „"..Vámosné szerint sokszor óránként 7-8 is. " Drága, az én házam előtt percenként megy ennyi...”
 • 14. MTT 2009. szeptember 28. 09:31
  „-upho- akkor gondolom, munkahelyet is teremtett ezzel az önkormányzat az ott lakóknak is. Tudod, azt szokják mondani, minden rosszban van valami jó (még ha kevés is )”
 • 13. -upho- 2009. szeptember 27. 10:45
  „MTT: engem is meglepett, jo hangulat lehet nyulon... Masreszt, a fejlodes zaszlaja alatt szerintem egy ember sem szenvedhet el serelmeket. Az onkormanyzat pillanatnyi erdekbol, helyi bevetelek miatt ipari parkot letesit, mikozben emberek almat, piheneset, szelsoseges esetben hazat teszi tonkre? 9. Bigdawe: csak egyszer probald ki milyen mikor a faltok par lepesre egy csaladi hazban elduborog egy kamion, akkor majd magadba szallsz, nem irsz ekkora baromsagokat. Nem a zajjal van a gond meg a "kamionossal" hanem az egesz jelenseggel ami itt es meg szamos helyen zajlik az orszagban, nehanyszaz lelkes telepuleseken napi 50-100-200 atszaguldo kamion, stb. En is varosban lakom, nem zavar a jarmuforgalom de az osszehasonlithatatlan azzal amirol a cikk szol. Egy ipari park kiszolgalasahoz igenis meg kell epiteni a megfelelo infrastrukturat, ez nem kerdeses.”
 • 12. MTT 2009. szeptember 26. 17:26
  „Ajánlom elolvasásra a 6-os hozzászólást (Falubeli) Gratulálok, fair.”
 • 11. MTT 2009. szeptember 26. 17:24
  „A nyúliak felé, közel nem jár annyi kamion, amennyi a 81-esen napi szinten. Mi volt előbb? Az út, vagy a házak? Mindenki nem járhat repülővel. Sajnos olyan világban élünk, ahol már lassan az is zavarja az egyiket, ha a másik hangosabban vesz levegőt.”
 • 10. Falubeli 2009. szeptember 26. 14:31
  „Annyi igaz, hogy a Vasútsor útburkolata csak egy "portalanított út" kicsit "megfejelt" változata, tehát nem egy fix alapú, erőteljes burkolat. Az érdekessége még annyi, hogy 9-10 évvel ezelőtt pont az egyik gyár (mely az érintett ipari parkban található) csináltatta meg járhatóra. Ehhez a gyárhoz hetente egyszer érkezik 1 db tehergépjármű.”
 • 9. BigDawe 2009. szeptember 26. 12:00
  „képzeld el én városban lakom és énis látok és hallok minden nap kamionokat elmenni az úton, és nem mintha annyira zavarna. Lehet h vki azt szokta meg ha egész nap max a légy zümmögését lehet hallani, de amit az 5. hsz-ban olvashattok, a kamionosok értetek vannak, mer amit szállítanak, anélkül nem biztos h meglennétek! jah és más országban az ilyen terhelést simán kibírják az utak, lehet h ti csak arra gondoltatok h dejó van új út mostantól csak trabantok menjenek rajta, nehogy tönkremenjen!”
 • 8. Goldman 2009. szeptember 26. 11:49
  „"Egy lakó kapta lencsevégre a járműveket, mint írja, mindennapos a látvány."

  Óránként 60-at tudnék csinálni ehhez hasonló fotókat különböző személygépkocsikkal egy harminc méteres szakaszon.”
 • 7. Csetneky 2009. szeptember 26. 10:26
  „Amíg a kormány viaduktot épít komolyabb völgy nélkül, meg alagutat hegy nélkül, addig ilyen elkerölő utakra sajna nem lesz pénz. Most meg a vasutat fejlesztik vissza, hogy még azon se lehessen szállítani. Ügyes gyerekek ezek, az biztos.”
 • 6. Falubeli 2009. szeptember 26. 09:23
  „A tisztán látás érdekében: Valamennyi vasútsori egyetért azzal, hogy a teherforgalom zavaró. Ez egyébként Nyúlon nem kizárólag a Vasútsorra jellemző, és nem kizárólag a mi falunkra levetíthető probléma. Nagyon sok utca és település kűzd ezzel a jelenséggel. Azonban minden fejlődésnek ára van, amit a tűréshatár keretein belül tolerálni kell. Ennek a megmozdulásnak a legnagyobb vesztese pont a Vasútsor lesz, hisz az elmúlt évek tapasztalata az, hogy egy-egy ilyen megmozdulás gátolja a községbe való beilleszkedésünket, és a Vasútsor örökösen a perifériára kerül. Igen, valóban kellemetlenek a kamionok, de meg kell értenünk, hogy a mai világban nem történhet egy többmilliárdos útépítés "egy csettintésre". A fejlődésre viszont szükség van.
  Nem értünk egyet a pocskondiázó levéllel, nem értünk egyet azzal, hogy az utcanevünket felhasználva mindannyiunk nevében általánosítva lehúzzák az utcánkat, és közútálat elé állítják a falu szemében. Nem értünk egyet azzal, hogy a maradék 4000 ember el fogja könyvelni, hogy a Vasútsor a fejlődés ellen van. Nem fogunk szembeszállni utcabeli lakótársainkkal, és nem akarunk szembeszállni a falu lakosságával. Nézzük falunk pozitívumait is, hisz abból sokkal több van. Szeretünk itt élni, és szeretnénk a többi lakóval békében élni”
 • 5. vill21 2009. szeptember 26. 09:13
  „Általában mindenki csak vádaskodik.De miért is?Amihez nem értesz azt ne akard tudni és ne okoskódj!
  Pedig ilyen egyszerü:-1-Akamion max tömege=40 T
  -2-Arra mennek amere utat adnak nekik.
  -3-Őket sokkal több szabály köti mint bármelyikötőket.
  -4-Miért öket kell hibáztatni és büntetni?
  -5-miért nem az önkormányzetot büntetik?!

  Gratulálok mindenkinek aki szól és tesz valamit a kamionosok ellen,csak egyet ne felejtsünk el,
  ők értünk vannak és ugyanúgy az élet részét képezik.
  Vagy megtanulunk melletük élni vagy bánthatjuk őket időtlen időkig.

  Miért nem az őnkormányzat ajtaját zárjátok le?????????”
 • 4. a.h.a. 2009. szeptember 26. 07:26
  „Erre lenne való a vasút.
  mazsi!
  Nem kell Csornára menni.Iszonyú az is ami itt van.”
 • 3. mazsi 2009. szeptember 26. 06:13
  „jöjjön lakni csornára a bartók béla utra majd megtudná mi akamionforgalom”
 • 2. BigDawe 2009. szeptember 26. 03:20
  „nevetséges amit ezek csinálnak...mivel a kamionok gabonát visznek, nemtom örülne e a sok panaszkodó ember annak ha azt a települést elkerülné ez a szállítmány..”
 • 1. artie75 2009. szeptember 25. 23:46
  „Kedves cikkíró, 50 tonnás szerelvény túlsúlyos lenne, nincs nagy jelentősége, de azért jó lenne kicsit a tényeket leírni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terepjáróval ütközött két motorkerékpár

Három személyt szállítottak kórházba, miután két motorkerékpár és egy terepjáró ütközött Győrszentivánnál. Tovább olvasom