Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Együttműködik a megye, a SZE és a kórház

Gyümölcsözőnek értékelték a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, a Széchenyi István Egyetem és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház vezetői az elmúlt hároméves együttműködést hétfőn.
 Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a három intézmény 2014 júniusában kötött megállapodást, amelyet 2015 őszén kibővítettek. A politikus kiemelte: a Győr-Moson-Sopron és a Pozsony Megyei Önkormányzatközös pályázata nyomán, kedvező bírálat esetén új hangszerek kerülhetnek a győri egyetem művészeti karára, ahol a támogatásból épületfelújítás és kulturális rendezvények is megvalósulhatnának.

További példaként említette, hogy az univerzitás segít a megye klímastratégiájának elkészítésében, illetve hogy a megyei önkormányzat pénzügyi keretéből programot indított a kórház ápolóhiányának enyhítésére.

Dr. Földesi Péter, az egyetem rektora a közös pályázatok, illetve a sportutánpótlás táplálkozási kérdéseinek kutatása mellett azt emelte ki: tervezik az egészségügyi mérnök mesterképzés beindítását, illetve kidolgozzák egészségügyi szakmérnökképzés létrehozásának hátterét.

Dr. Tamás László János, a kórház főigazgatója ehhez hozzátette: többek között kutatási témákban igyekeznek együttműködni az egyetemmel.

Németh Zoltánt a Kisalföld arról a tavalyelőtti bejelentésről is kérdezte, amely szerint a három intézmény hosszabb távú célja a győri orvosképzés megvalósítása. Ő elmondta: az elképzelésnek egyre nagyobb a támogatottsága szakmai és politikai körökben, közben pedig a szakmai program kidolgozása is zajlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen, amikor nem egy divatos fogyókúrát választunk - Ezek a győri életmódváltók eredményei!

Ilyen, amikor nem egy divatos fogyókúrát választunk - Ezek a győri életmódváltók eredményei!
Az első mérésen majdnem lefordultam a mérlegről, most már olyan ruhák jönnek rám, amiket álmomban… Tovább olvasom