Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Egymilliós bírság a megyeházának

Egymillió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatalt nemrégiben, s a megyeházának ezenfelül még 720 ezer forint igazgatási szolgáltatási díjat is meg kell fizetnie a kecskeméti Gladiolus Kft.-nek, amely a jogorvoslati kérelmet benyújtotta – derül ki a döntőbizottság honlapjáról.

A megyeháza még áprilisban írt ki tendert tisztító- és tisztálkodási szerek, takarítóeszközök, háztartási és higiéniai papíráruk beszerzésére. A nyertesnek a Medi-Tork Bt.-t hirdette ki, a vele megkötött keretszerződés összesen nettó 47.886.616 forintról szólt.

A döntőbizottság ugyanakkor megállapította, hogy a győztes cég ajánlatát érvénytelenné kellett volna nyilvánítani, mert abban olyan hiányosság volt, amelyet nem szabadott volna hiánypótlási eljárás keretében pótolni. A testület megállapította azt is, hogy a nyertes által megajánlott néhány termék nem felelt meg a kiírásban rögzített termékleírásnak. Az önkormányzat azzal is megsértette a közbeszerzési törvényt, hogy a szerződést szerződéskötési tilalmi időszakban kötötte meg, azaz akkor, amikor már folyt a jogorvoslati eljárás.

A döntőbizottság határozatában kiemelte: a bírság mértékének megállapításánál figyelembe vette, hogy súlyos jogsértésről van szó.

Olvasóink írták

 • 8. pappe 2011. szeptember 29. 12:18
  „"Felszállott a páva a vármegye-házára..."”
 • 7. goldboy 2011. szeptember 29. 09:23
  „Rájuk még a saját maguk által hozott törvények sem érvényesek. Érdekes, az értünk hozottak, ránk mindig azok. Szeretnénk látni a felelősök nevét, és a büntetésüket is!”
 • 6. oPTiKa 2011. szeptember 29. 08:06
  „Ez bevált módszer. A kenőpénzt felveszi a vezetőség, a bírságot meg fizetik az adókból...”
 • 5. Dwatson 2011. szeptember 28. 17:48
  „Ennek a cselekménynek van elkövetője is! Kíváncsi lennék hogy ha a 100 forintos bolti lopásért kapható büntetéshez hasonlítom ezt a tettet,akkor mennyit fog kapni az elkövető?Lehet hogy Fidesztánban semmit?”
 • 4. hypoluxa 2011. szeptember 28. 16:54
  „"igy megy ez"”
 • 3. Punxsutawney_Phil 2011. szeptember 28. 11:43
  „Mi van a megyénél EMBEREK!!!! A Hobbitok már szappannal bizniszelnek! Én figyelni fogom a vaterát, hátha felbukkan 2 tonna domestos termelői áron!”
 • 2. embertelen 2011. szeptember 28. 11:37
  „Szakács, mint a megyei közgyűlés fideszes elnöke ebből mennyit fog vajon fizetni? Persze úgy gondoltam, hogy a saját zsebéből büntetésként.”
 • 1. enéh 2011. szeptember 28. 10:19
  „Hiába ül ott jogászok tömkelege? Az a dolguk, hogy ilyeneket tudjanak. Remélem, külsősöket is bevontak, jó pénzért.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatértek a halálból

Kedden Győrből és Mosonmagyaróvárról is elszállították a múlt szerdai súlyos áramütés két áldozatát. Tovább olvasom