Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Egykori munkanélküliekből önkormányzati alkalmazottak

Győr - Sikerrel letette a záróvizsgáit az a 36 új szakmát választó asszony, akik február elsejétől munkába állhatnak azoknál az önkormányzatoknál, melyek még tavalyelőtt, a helybeli munkanélküliek közül jelölték őket.
A Társadalmi Egyesülések Országos Szövetsége ugyanis megnyert egy, a szociális szolgáltatások javítását célzó európai uniós HEFOP-pályázatot, amelynek lebonyolítását a TESZ megyei szervezetére bízta.

A hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci képzésére irányuló 13 hónapos OKJ-tanfolyamot megyénkben a TESZ szervezete a United Way Kisalföld Alapítvánnyal karöltve, több civil egyesület segítségével és az érintett 25 önkormányzat aktív bevonásával szervezte meg és bonyolította le.

Ennek köszönhetően a sok hónapos tanulás, számos közbeeső vizsga, valamint külön kórházi és ápolói gyakorlat után a sikeres záróvizsgákat követően a végzettek szakképzett szociális gondozó és ápolóként foglalhatják el helyüket Győrött, Enesén, Kónyban, Pannonhalmán, Tényőn, Péren, Kunszigeten, Ásványrárón, Szilban s a megye más településein.

Feladatuk főleg a magukra maradt, ápolásra, ellátásra szoruló idős emberek gondozása lesz. Sokan vannak városon és falun is olyan idős emberek, akik szívesen maradnának ugyan a megszokott környezetükben, de ha nem kapnak konkrét támogatást, kénytelenek valamelyik öregek házában menedéket keresni.

Rajtuk segít az illető önkormányzat azzal, hogy elküldte tanulni, képezni az ő gondozásukra kijelölt személyt vagy személyeket.

Az „Együtt egymásért" elnevezésű százmillió forintos projekt végén a most vizsgázott idősgondozók, egykori munkanélküliek csütörtök délután a győri önkormányzat dísztermében rendezett záróünnepségen veszik át azokat a jogosítványokat, amelyek birtokában pénteken már munkába is állhatnak mint önkormányzati alkalmazottak.

Olvasóink írták

 • 2. rea 2008. január 31. 18:01
  „36 új szakmát választó asszony, sikeresen levizsgázott. Gratulálok nekik, remélem a beigért minkahyelyük is realitás.
  Gondom a következő: Ez a projekt 100 millába került, ha jól értem.
  Ez azt jelenti, hogy a 13 hónapos képzés, vizsgáztatástúl ennyibe került? Ha ez így vín, akkor egy fő kitaníttatása: 2.777 777 Ft ?????
  Igen jó lenne, ha az ezzel foglalkozó illetékesek részletesebb információt adnának, mert ez így, igen durva.”
 • 1. Cseter János 2008. január 31. 09:11
  „Végre valami jó is történik az elesettek érdekében! A munkanélküliek és az idős emberek e két kiszolgáltatott réteg "egymásra talált"!
  Csupán azon csodálkozom, hogy mint a parkolók használatát az önkormányzat nem adta ki gebinbe e szolgáltatás végrehajtását! Lehet, hogy itt az erre a tevékenységre folyósított összegbők nem lehet lenyúlni semmit, mint a parkolódíjakból? Itt szigorú elszámolást kell végezni? Kire és kik forditották rá a költségeket?
  Talán kezd e rendszer átláthatóbb lenni a közpénzeki kezelése területén? Szerintem ez már egy kicsi előrehaladás egy demokratikusabb állami elláts területén. Ez lenne illő a hajléáktalanok esetén is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-követelményeknek megfelelően újul meg az óvoda

Tényő - Korszerűsíteni kell az óvodát a sokoróaljai településen. A közel 80 millió forintos… Tovább olvasom