Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Edelényi jótevők érkeztek Győrből

Győri vállalkozók és magánszemélyek nagy mennyiségű élelmiszert, ruhát és bútort gyűjtöttek össze az edelényi árvízkárosultaknak. A rakományt hétvégén vitték el a településre.


˝Nagyon sok felajánlást kaptunk és ha megfelelő támogatottsággal rendelkezünk, kapunk valahonnan még autókat. Még 2–3 kamionra való adományt tudtunk volna elvinni a szinte összeomlott faluba˝ – meséli ifj. Taralik Attila, aki társával, Fekete Róberttel volt a lelke az akciónak.

Edelényben még mindig tragikus a helyzet. Sóra és cukorra, tiszta ivóvízre is szükség van. A győri segítőket szívesen fogadták.
Edelényben még mindig tragikus a helyzet. Sóra és cukorra, tiszta ivóvízre is szükség van. A győri segítőket szívesen fogadták.

Számos felajánlásért személyesen mentek el a Chrisstman járműveivel, majd az ugyancsak támogatóként segítő Zsenák Trans és Csoki Hungária voltak azok, akik kamiont adtak az Edelényig tartó útra. A falu polgármestere, Molnár Oszkár elmondta, folyamatosan érkeznek az adományok az ország minden részéből. Szívesen fogadják őket, hiszen a falu szinte összedőlt, sok családnak a szó szoros értelmében mindenét elvitte az ár. A győri segítők csapata – tízen utazták át az éjszakát szombaton – minden családnak 1 kg sót, 2 kg lisztet, 1 karton ásványvizet, 1 kg kenyeret, tésztát osztott ki. Vittek tonnányi bútort, ruhát, sőt, babakocsikat is. A Bódva patak mellett hét-nyolc utcát kellett bejárniuk, és mindenütt örültek az adományoknak, melyeket győri vállalkozók és magánszemélyek adtak össze. Az EU Immo Logisztika Center, a Fekete Studio, az American Security, a Jaki Gumi, a Divine Triangle és a Yankees-07 és sok-sok győri adakozó személyes vagyonából, értékeiből adott a rászorulóknak, ezzel is újabb példát mutatva a szolidaritásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós segítség a csapások után egy bőnyi családnak

Több mint egymillió forint gyűlt össze a Nyugat-magyarországi Egyetem belső gyűjtésén. A pénzt nem… Tovább olvasom