Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Dráma az érettségin

Győr - Drámából első alkalommal érettségiznek Győrben a Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola (KIMI) tanulói. A budapesti iskola kihelyezett tagozata a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban működik. A háromrészes vizsga gyakorlati feladataiból csütörtökön bemutatót tartanak.

Az írásbeli és szóbeli vizsga középpontjában a dráma- és színháztörténeti ismeretek állnak. A legizgalmasabb azonban kétségkívül a gyakorlat. Ebben a szakaszban az érettségizőknek három téma közül kettőt kell választaniuk. Ők döntik el, hogy egyénileg állnak a színpadra, közös produkciót mutatnak be, esetleg az improvizációs jelenetalkotás mellett voksolnak. Idén az első két feladatot választották ˝tételként˝ a június 10-i vizsgára az érettségizők. A gyakorlati feladat akkor is megtekinthető, ám ma is kaphatunk egy kis ízelítőt az alkotásokból. Egyedül a színpadon – ez a címe az este hat órakor kezdődő bemutatónak, melynek helyszíne a Gyermekek Háza pódiumterme. A 15 érettségizőtől monológokat, verseket, dalokat, táncokat hallhatnak, láthatnak az érdeklődők.

A diákok elméleti felkészítését Wenczel Imre, a Révai Miklós Gimnázium magyarnyelv- és irodalomtanára végezte, míg a gyakorlati vizsga sikeres teljesítése érdekében Tóth Szilvia, a KIMI drámatanára foglalkozott a fiatalokkal.

Szükösdi Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárd jut a helyi buszokra

Győr - Egy hónap múlva dől el, ki korszerűsítheti a győri tömegközlekedést nagyjából félmilliárd… Tovább olvasom