Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Drága, de törvényes volt a közbeszerzés

A Közbeszerzési Döntőbizottság törvényesnek találta a töltéstavai önkormányzat döntését, amellyel a legdrágább ajánlatot benyújtó céget választotta ki szennyvízcsatorna-építésre. Az ügy a Fővárosi Bíróságon folytatódik.
A töltéstavai önkormányzat tavaly év végén negyedik próbálkozásra 226 millió forintos állami céltámogatást nyert a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére. A beruházás lebonyolításával a Győr-Moson-Sopron Megyei Beruházási (Győrber) Kft.-t bízták meg, amely idén áprilisban írta ki a közbeszerzési eljárást.

Tizenhárman pályáztak

A pályázatra 13 cég tett ajánlatot, közülük a legolcsóbbat (232 millió 377 ezer forintosat) a győri Éduvíz Kft., a legdrágábbat (385 millió forintosat) három társaság, köztük a balatonfüredi Vízépítő Kft. tette. A Győrber javaslatára a község képviselő-testülete valamennyi szempont – tehát nem csak az ajánlati ár – mérlegelésével utóbbi kft. ajánlatát találta a legkedvezőbbnek. Két vesztes cég, a tatai OMS Hungária Kft. és az Éduvíz Kft. a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, mert törvénytelennek találta a döntést. A döntőbizottság ideiglenes intézkedésként megtiltotta a szerződéskötést. Minderről a Kisalföld június 26-i számában számoltunk be részletesen.

Nincs jogsértés

A döntőbizottság múlt héten hozott határozatot az ügyben, amelyet a Közbeszerzési Értesítő augusztus 9-i, hétfői számában tett közzé. A testület elutasította mindkét cég kifogásait. Megállapította, hogy a nyertes cég pályázata érvényes volt (ennek ellenkezőjét az OMS Hungária Kft. állította). Emellett az Éduvíz Kft.-vel szemben úgy ítélte meg, hogy az ajánlatok értékelése törvényesen, az előre megadott feltételekkel és módszerekkel történt. A bizottság nem találta jogsértőnek a szerződéskötést sem, minthogy a tiltásról szóló értesítés a kontraktus aláírása után két óra negyven perccel került a Győrber Kft. birtokába (június 24-én 10 óra 40 perckor). A szerződést egyébként az első lehetséges napon, június 24-én reggel nyolc órakor kötötték meg.

Az utolsó szó a bíróságé

Az ügynek ezzel még nincs vége, mert az érintett társaságok a határozatot megtámadták a Fővárosi Bíróságon, ami azonban a munkálatokat nem befolyásolja. Töltéstava az állami céltámogatás elnyerésekor azt vállalta, hogy 2005. szeptember 30-ára befejeződik a szennyvízcsatorna-hálózat próbaüzeme.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubiláló tábor a Lila-hegy alatt

Májusban erdei táborokat rendeztek, június 10. óta pedig heti váltásokkal telt házzal… Tovább olvasom