Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Díszközgyűlés zászlós menettel

A megyéért végzett tevékenységükért kilencen vehettek át díjat a megyei önkormányzat szerdai díszközgyűlésén.
A megyei közgyűlés idén is díszközgyűlésen emlékezett meg az augusztus 20-i állami ünnepről és Szent István királyról. A szerdai esemény hagyományosan a települések zászlós menetével vette kezdetét, amely a megyeháza előtti térről indulva érkezett el a vársétányhoz, ahol a résztvevők megkoszorúzták az államalapító uralkodó lovas szobrát.

Az ünnepséghez a győri önkormányzat is csatlakozott. Simon Róbert Balázs alpolgármester beszédében hangsúlyozta: az országépítő előtt tisztelgünk most, az országrombolás korában. "Szent István példája bizonyítja, hogy aki erőset alkot, annak emléke fennmarad az évezredek tükrében, míg a haszonlesők, a politikai kalandorok egyszer csak eltűnnek, mint a szétszóródott pelyva" – tette hozzá.

A díszközgyűlés az evangélikus Öregtemplomban ökumenikus igeliturgiával kezdődött. Dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: Szent István azért alkotott maradandót, mert hitből élő ember volt, tisztelte az embereket és közösségben gondolkodott. Aktuálpolitikai megjegyzéséket is tett, például bírálta, rombolónak nevezte a kormány családpolitikai intézkedéséit.

Az eseményen adta át Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat elismerő díjait. A Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag kitüntető címet Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vehette át. A Péterfy Sándor-díjat dr. Magas Lászlónénak, a soproni Kozmutza Flóra-iskola igazgatójának, a dr. Kovács Pál-díjat Bak Jolánnak, a fertődi Esterházy-kastély nyugalmazott igazgatójának, a Kormos István-díjat Sarmaság László festőművésznek ítélték oda. Bauer Rudolf-díjban Tamási Gábor, a megyei labdarúgó szövetség főtitkára, dr. Petz Aladár-díjban dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos, dr. Batthyány-Strattmann László-díjban Makra Ottó intézményvezető, dr. Csizmadia Andor-díjban Vehrer Ferencné sokorópátkai jegyző, Meller Ignác-díjban pedig a Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft. részesült.

Olvasóink írták

 • 2. janika 2009. augusztus 20. 17:32
  „Persze nem a börtönökre tűnnek el a spekulánsok, haszonlesők politikai kalandorok, hanem az ellenzék mulyasága miatt viszik az elsíbolt pénzt az országból számolatlanul és korlátozatlanúl!”
 • 1. Primax 2009. augusztus 19. 22:11
  „A cikkből :
  " Az ünnepséghez a győri önkormányzat is csatlakozott. Simon Róbert Balázs alpolgármester beszédében hangsúlyozta: az országépítő előtt tisztelgünk most, az országrombolás korában."
  Gyönyörű ívű gondolat.
  Szép FIDESZ-es kampányduma.
  Az ünnephez méltó.
  Gratuláció !
  "... míg a haszonlesők, a politikai kalandorok egyszer csak eltűnnek, mint a szétszóródott pelyva " - ezt is mondta.
  Legalább reális a jövőképe.
  Ez - viszont - pozitívum.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintható tárlat a kórházban

A győri Petz-kórház Hét Szabad Művészet Szentélye galériájában látássérültek tapogathatták Alasztics… Tovább olvasom