Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Diplomaosztó a győri egyetemen

Negyvennégy jogi doktort avattak és harminc egészségügyi végzettségű kapta meg diplomáját a győri Széchenyi István Egyetemen.

A fiatal jogászok közül hárman a legjobb tanulmányi eredményt jelző, summa cum laude minősítésű diplomával kezdik szakmai pályafutásukat.

Komp Bálint János a szombathelyi premontrei rendi Szent Norbert Gimnáziumból, Réfi Barbara a győri Szabadhegyi Közoktatási Központ Gimnáziumából, Trenyisán Máté az ózdi József Attila Gimnáziumból jött Győrbe tanulni.

A végzettek a hagyományos jogi szakterületek mellett gazdasági, önkormányzati, állami hivataloknál helyezkednek el.

A győri jogászképzés valamilyen formában megjelenik az egyetem valamennyi szakán. Közel száz jogi ismeretkört tanítanak a nem jogász szakosoknak a kar oktatói: alapismereteket, iparjogvédelmet, szerzői jogot, a közeljövőben a nukleáris jog szakterülete is gazdagítja a győri képzést.

A fiatal jogászok rektori jogarra letett esküjét dr. Földesi Péter rektor és dr. Lévayné dr. Fazekas Judit dékán fogadta.
A fiatal jogászok rektori jogarra letett esküjét dr. Földesi Péter rektor és dr. Lévayné dr. Fazekas Judit dékán fogadta.


A Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézet egészségügyi szervező, szociális munka, ápolás és betegellátás szakjain harmincan vették át diplomájukat. Szakmai felkészítésük az egyetem és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a térség egészségügyi és szociális szervezetei közel két évtizede kezdett képzési együttműködése keretében történt.

A Diplomás Pályakövetési Rendszer eddigi adatai szerint a szombaton avatott frissdiplomások mintegy fele már elhelyezkedett, a többiek fél éven belül találnak szakterületükön felkészültségüknek megfelelő munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrkőcfesztivál: húszezer gyerek öröme - fotók

A Győrkőcfesztivál játékkavalkádja idén is lenyűgözte a Győrbe ellátogatókat. Tovább olvasom