Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Decemberben már átjöhetünk Pinnyédről

Várhatóan decembertől lehet használni a pinnyédi hidat a két városrészt összekötő úttal együtt. A gyalogosok és biciklisek már most is átruccannak a Rábca felett, pedig még nem szabad.
Mint október 3-i számunkban megírtuk, november végén átadják az új győri uszodát. Utánajártunk: az ifjúsági olimpiához kapcsolódó infrastruktúra is hasonló ütemben készül, a kerékpárosok és a gyalogosok már most is előszeretettel használják a pinnyédi hidat, amely a Kunszigeti utat köti össze a Rábca túlpartjával. Nem véletlenül, hiszen jókora kunkort vághatnak így le, ha az új nyomvonalon haladva azonnal a szigeti katolikus és zsidó temető kőkerítése mellett találják magukat, de ez a huszárvágás egyelőre nem szabályos. Fűke Péter településfejlesztési főosztályvezető kérdésünkre hangsúlyozta: a műszaki átadás megtörtént, de a hidat majd csak a teljes nyomvonal elkészültével fogják forgalomba helyezni.

A műszaki átadás megtörtént, de a használatbavételre hivatalosan még várni kellene. Fotó: Mészáros Mátyás
A műszaki átadás megtörtént, de a használatbavételre hivatalosan még várni kellene. Fotó: Mészáros Mátyás


Az autószalon átadása a Stromfeld utcában – a valaha volt nappali melegedő helyén – fontos kaput nyitott meg, hiszen ez volt a feltétele a Dózsa-pálya melletti körforgalom építésének. Ahogyan lehetett, le is bontották a készülő csomópontnál lévő régi szalont, a cég átköltözött, s a szerződés szerint decemberre elkészül a körforgalom és a hiányzó összekötő út is. Jelenleg a vízmű régi vezetékeinek rekonstrukciója, valamint a területen új szennyvíz- és ivóvízvezeték építése is folyamatban van.

A Fűke Péter által adott helyzetkép szerint a teljes, valamivel több mint 800 méteres útból csaknem 500 méter készült el a vadonatúj nyomvonalon, a Kunszigeti úttól kezdve. A még aszfaltburkolatra váró 300 méter a látványos színvilágáról ismert telefontoronytól kezdődik, amit néhány méterrel nemrég arrébb helyeztek.

A kivitelezéssel járó teljes beruházási költség több mint 800 millió forintot tesz ki. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 újdonság - Megyei érték lett a győri vár

Megyerikum lett még a juhászkampó, a Bilibáncs Népi Hagyományőrző Tábor-és Fesztivál és a bogyoszlói… Tovább olvasom