Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Dallal, tánccal, muzsikával

Színes műsorral emlékezett a napokban az iskola névadójára a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ közössége.
Muzsikáló furulyáscsapat .
A Bartók Béla Megyei Művelődés Központ színpadán verssel, tánccal, dallal, muzsikával mutatták meg tehetségüket a győri evangélikus iskola óvodásai és diákjai. Ahogy Hallgatóné Hajnal Judit, az intézmény igazgatója fogalmazott: „Szinte számon sem lehet tartani, hogy az országban, a megyében hány helyen szerepelnek sikerrel a péterfysek, de az iskola nevelő- és diákközösségének, a szülőknek és a gyülekezet tagjainak ritkán adódik alkalmuk megismerni a nem mindennapi produkciókat. Ez adta – hagyományteremtő szándékkal – a tavaszi előadói est ötletét, ahol bemutatkozhatnak gyermekeink a háromévestől a tizennyolc évesekig." Így álltak közönség elé derűs összeállításukkal az óvoda apróságai, az iskola mese- és versmondó kicsi és nagy diákjai, a mindig összhangban muzsikáló furulyáscsapat, az énekes és zenész szólisták, a látványos táncokat bemutató egyéni és csoportos táncosok, a gimnazisták hangulatos kórusa.
Hallgatóné Hajnal Judit az ünnepi műsort köszöntve hangsúlyozta, hogy a neves pedagógus, Péterfy Sándor egykori győri iskolája a város egyik legjobb oktatási intézménye volt, amelyről 1899-ben azt írták: „...a hunyó században jól esik látni valakit, aki nem önmagának dolgozik, hanem másoknak, nem is a jelennek, hanem a jövőnek." Az igazgatónő reményét fejezte ki, hogy a 12 éve újjászületett evangélikus óvoda és iskola hűséges sáfárja az elődök munkájának. Megjegyezte: a mostani művészeti szemlét szeretnék, ha nem is minden esztendőben, de kétévenként megrendezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koccanások a lefagyott hidakon

Törtek az autók, mint a perec kedden reggel a hideg miatt lefagyott felüljárókon és hidakon. Tovább olvasom