Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Csövesek tűntek fel a belvárosban

Győr - Győr belvárosában a Pannon-Víz zrt. folytatja a Czuczor Gergely utcai csatornacsőcserét, a Bajcsy-Zsilinszky út és Árpád út közti szakaszon is. A csőcsere a Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontnál kezdődik, itt mától teljes útlezárás lesz.

A vízszolgáltató a munkálatok alatt folyamatosan biztosítja a Czuczor Gergely utca 13. szám alatti belső udvar (bank és biztosító), valamint a Komédiás étterem bejárójának használatát. Első ütemben az Árpád út felől közelíthetők meg a bejárók. A célforgalom itt behajthat, de az utca zsákutca lesz.
 
Várhatóan szeptember második felére a csőcserével elérnek a bejárókig, ekkortól a behajtást a színház irányából biztosítják.

A csőcsere alatt a víz- és csatornaszolgáltatás folyamatos lesz, ideiglenes vízvezeték épül.

A Kisfaludy utcában már elkezdődött az ivóvízvezeték cseréje
A Kisfaludy utcában már elkezdődött az ivóvízvezeték cseréje

Új ivóvíz-gerincvezeték

A Kisfaludy utcában is elkezdődött a munka. A Virágpiac és a Baross út közti szakaszon az útfelújítást megelőzően kicserélik az ivóvízvezetékeket. Az utcát lezárták, az áruszállítók és a szemétszállítók mozgását biztosítják, az utca egy nyomon járható.

Első ütemben a most kiásott árokban megépül az új ivóvíz-gerincvezeték, ezután házanként kezdődnek az átkötések a régi vezetékről az újra.

A Pannon-Víz szakemberei egyszerre csak egy bekötést fognak szerelni, az időpontjáról a munkát megelőző napon mindenkit értesítenek. Ezúton is kérik az ott lakók türelmét és megértését.

Az átkötések idején ivóvizes kocsi lesz a helyszínen, ideiglenesen erről lehet vizet venni. A Kisfaludy utca Aradi vértanúk útjánál és a Baross útnál lévő útkereszteződéseit nem bontják fel, itt már új vízcsövek vannak. A Patio étterem előtti szakaszon sem lesz útfelbontás, itt ez év elején cseréltek vezetékeket.

Várhatóan még idén ősszel a Kisfaludy utca középső szakaszán, a Baross út és a Czuczor Gergely utca közt folytatódik a csőcsere. Itt is csak az úttest felét veszik igénybe, a másik oldalon egy nyomsávon járható lesz az úttest. A Czuczor Gergely utcai csomópontot nem bontják fel, itt az átmenő forgalom zavartalan marad.


Teljes útlezárás a Bajcsy- Zsilinszky úton

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Jókai és a Munkácsy utcák közti szakaszon folyik a víz- és csatornavezetékek cseréje teljes útlezárással. A felújítás alatt ideiglenes víz- és csatornavezeték működik, a víz- és csatornaszolgáltatás folyamatos. A csatornafőgyűjtő első szakasza az új nyolcvan centi átmérőjű kőagyag csövekből már elkészült. A munkaterületen nagy teljesítményű szivattyúkkal, föld feletti csővezetékeken szivattyúzzák át a főgyűjtő szennyvizét.

Itt a föld feletti csövekben folyik át Abda, Börcs, Ikrény, Rábapatona, Győr-Sziget és Újváros szennyvize, naponta közel három-négy ezer köbméter. Kérik az ott lakók türelmét és megértését. A közlekedők a Jókai utcai csomópontnál útszűkületre számítsanak.

Információ éjjel-nappal

A csőcserékről további részletek és képek a www.pannon-viz.hu aktuális rovatában láthatók. További felvilágosítást a Pannon-Víz zrt. éjjel-nappal működő diszpécserszolgálatánál, a 06-80/20-40-86-os ingyenesen hívható zöldszámon kérhetnek.

.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betiltották a zenét a Kék Csillagban

Öttevény - A fiatalok öttevényi szórakozóhelyéről éjjel hazaindulók randalírozására panaszkodtak a… Tovább olvasom