Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Centrope – Közép-Európa márkája

Győr, Sopron és Szombathely is képviseli Magyarországot a Centrope Közép-európai régió Capacity elnevezésű projektjében, a kezdeményezésben négy ország – Magyarország mellett Ausztria, Csehország és Szlovákia – 16 városa vesz részt.

Az összefogás kitűnő lehetőség arra, hogy a négy ország szakemberei együttműködjenek, gyarapítsák szakmai ismereteiket, kapcsolatokat építsenek és projekteket készítsenek elő.
A Centrope Capacity kezdeményezésnek ugyan konkrét, beruházási jellegű eredményei nincsenek, számos projektet készít elő és alapoz meg.

Az összefogás során ugyanis azokat a kapacitásokat építik a résztvevő városok, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy régió fejlődjön – tájékoztatott a magyar városokat képviselő Közép-európai Városkutatási és Innovációs Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek megfelleően, a régió fejlődését szem előtt tartva három pilot tevékenységet terveznek: regionális fejlesztési jelentéseket, az infrastrukturális szükségletek értékelését, kultúra és turizmus marketinget – tette hozzá Szokolay Örs.

Ahhoz azonban, hogy a Centrope a régió területén és a nemzetközi üzleti közösségben jól ismert márka legyen, átfogó kommunikációs és marketing folyamat szükséges. A magyar Centrope iroda feladata a stratégiához szükséges területi integráció témakör gondozása és szakmai koordinációja, a csehek az emberi erőforrások, az osztrákok a tudásrégió, a szlovákok pedig a kultúra és turizmus témakörért felelősek – hangzott el a tájékoztatón.

Az ügyvezető igazgató szerint azért fontos a magyar városok aktív részvétele a projektben, mert ez által hozzájárulhatnak az alakuló Európai Régió stratégiájához. Az összefogás során a városok pozicionálhatják magukat a Centrope régióban és a szélesebben értelmezett Közép-európai térben egyaránt – hangsúlyozta Szokolay Örs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szent lelkisége él és megújul

Ünnepi szentmisével emlékeztek hétfőn Szent Benedekre a felújítás előtt álló bazilikában. Tovább olvasom