Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

CD-t visz házhoz a rapperek győri Mikulása - videóval

A három győri fiatal másfél éve még maga sem gondolta volna, hogy 2010. decemberében lemezt ad ki. A Blütty Mülütty Crew beszél az ufókról, a jótékonyságról, a rapről, meg a győri aluljárókról.
A Blütty Mülütty Crew-val először a hatásos marketingük eredményeként találkoztam: valamelyik közösségi oldalon egy Youtube-videót kaptam, ahol a győri rapper banda mutatkozott be.

Nemsokára kijön az első, bemutatkozó lemezük, amely a B=mc2 címet viseli. Nowii-val, Bubuval és Sky Kazamával, a trió tagjaival a lemez megjelenése kapcsán beszélgettünk.- Kezdjük azzal a kérdéssel, amely remélhetőleg hosszú pályafutásotok során minden megjelenésetek alkalmával fel fog merülni: mi az a Blütty Mülütty Crew?
- Nowii-val dumáltunk egyszer jó régen, a szokásos hülyeségekről volt szó - kezdi Sky Kazama. - Jönnek az ufók, megtámadják a Földet, és majd jön a Blütty Mülütty, és megmenti a bolygót a pusztulástól. Aztán amikor jó másfél évvel ezelőtt kitaláltuk, hogy a rappelésünket felvesszük, talán egyszer lemez is lesz belőle - no, ekkor már valami név is kellett nekünk, és előjött a Blütty Mülütty... Így lettünk Blütty Mülütty Crew. Fél év után jött Bubu, úgy egy éve vagyunk együtt ebben a felállásban. Azt mondják, hogy a nevünk így megmarad az emberekben. Legalább úgy, hogy ez valami idióta nevű banda.

A BMC bemutatkozó videója.


- Miért éppen a rap?
- A korosztályunk tagjai mind másként élik ki zenében a tinikort. Vannak például az emósok. Mi nem sajnáltatjuk magunkat, mi szövegelünk - mondja Sky.
- A rap megtalál és megszólít mindenkit - idősebbek is meghallgatják. Amúgy meg mindent meghallgatunk, mindenevők vagyunk a zenében. Én például régebben hip-hopot tanultam. Nowii pedig csak másfél éve kezdett rappelni - teszi hozzá Bubu.
- Belemerültem a műfajba, és most itt vagyok - mondja mosolyogva a Nowii.
- A rapben is el lehet mondani a fájdalmainkat, a hibákat, a társadalom kritikáját. Ez is egyfajta lázadás a rendszer ellen. Egyszerre van benna a humor és a depresszió, a lázadás és a meditáció. A szövegben vannak olyan fordulatok, amelyeket többször meg kell hallgatni, hogy átjöjjön a mögöttes értelem. A rap egy filozofikus műfaj. A rap felkelti a figyelmet. És ebbe bizony néha bele kell, hogy férjen néhány bazmeg - egészíti ki a többieket Sky, a többiek egyetértően bólogatnak.

- A szövegeiteket értelemszerűen magatok írjátok. Mi a helyzet a zenével?
- Az az én feladatom - mondja Nowii. - Olyan alapokat használunk, amilyeneket a legtöbb banda is szokott. Főleg zenei feldolgozások ezek, nem annyira saját zenék, de ez szintén a műfaj sajátossága.- Bulikra hívtak már benneteket?
- Igen, a bemutatkozó videónk hatására több megkeresést is kaptunk. Az első fellépésünk december 11-én lesz Győrben egy Break-találkozón. Mi nyitjuk meg a gálát, aztán koncert is lesz. A fellépésünk egyébként jótékony célt szolgál, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház kis betegei számára veszünk ajándékokat és személyesen visszük el a fővárosba. Nagyon jó érzés, hogy segíthetünk a zenénkkel - mondják a srácok.

- Mivel foglalkoztok a hétköznapokon?
- Én egy győri ipari cégnél dolgozom - felel Bubu. - Nowii burkoló, főként külföldön dolgozik. Sky pedig leginkább életművész, aki miközben lelkesen munkát keres, közben tanul is.

- Mit lehet tudni a készülő lemezetekről?
- A B=mc2 címet kapja és terveink szerint december 6-án jelenik meg 16 dallal. Az interneten ingyenesen elérhetők lesznek a számok. Addig még sok munka lesz a honlappal, meg a sokszorosítással is, ugyanis aki materializált formában is szeretne hozzájutni a lemezhez, arra is gondolunk. Az az első száz győri, aki december 5-ig e-mailben megrendeli az albumot, december 6-án magától a Mikulástól kapja meg azt - 1500 forintért. A többieknek meg úgy fogjuk elküldeni postán, őket a postai költség is terheli majd - mondja Sky.

December 6-án jön az első lemez.

- Hét közreműködő van az albumon, nekik sok hálával tartozunk - egészíti ki Bubu a lemezről szóló információkat. - Ezen túl köszönettel tartozunk az MXC Stúdiónak a videóink elkészítéséért, a Bunker Stúdiónak a hangfelvételekért, aztán DJ 50-nek és Deegonak, no meg a Kovács Margit ÁMK-nak, az ottani közösségi életnek is sokat köszönhetünk, mondhatni, ez a bölcsőnk.
- Amikor elkezdtük az egészet, nem is gondoltuk volna, hogy idáig jutunk. Jön a lemez, fellépésekre hívnak minket. És már tervezzük a folytatást is, ötleteink már vannak az új lemezre - teszi hozzá Nowii.

- Mennyire kötődik a banda Győrhöz?
- A város a szövegekben is visszaköszön. A klip helyszínei is győri helyszínek: a Kisduna melletti sikátor, a Marcal-aluljáró, a vasútállomás, no meg az egyik bevásárlóközpont mellékhelyisége - mondják, aztán összenevetnek. - No, azokat a részeket nem volt egyszerű felvenni.

A Blütty Mürütty Crew várja azokat, akik B=mc2 című lemezüket meg szeretnék rendelni. Jelentkezni e-mailen lehet (bluttymuluttycrew@gmail.com) vagy a banda myspace oldalán (www.myspace.com/bluttymuluttycrew). A megrendeléseket november 25-től várják, a lemez 1500 forintba kerül (+postaköltség). Azoknak a győrieknek (legfeljebb száz példányban), akik december 5-ig megrendelik a lemezt, a Blütty Mülütty Crew Mikulása személyesen házhoz viszi a bemutatkozó albumot.  

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. regisztrálok 2010. november 08. 20:49
  „Persze, hogy kell a verfrissites!! Ebben egyetertek..
  Es a sracok ha nem falsulnak le akkor meg be is futhatnak mert bennuk van a CSÍ :-) ..
  Mar ammenyire az igaz rap-szubkultura ezt engedi... /BP/
  Mert valljuk be eleg szuk a piac..
  Nos ebben sok sikert kivanok tiszta szivembol nekik..

  De Siska /"es mar lassan tenyleg hagymaszagu a dolog :-)"/ huzamosabb ideje ott van es ami a fontos:

  HITELES!!!!! /nem a bankok fele remelem!!!:-)/ Na latod nekem mar ennyi eleg is..

  Bar azert nem tagadom igazi gyepmester a fiu.. De amig magat spanolja vele engem nem zavar..

  Latod a Fekete szeplotelen fogantatsu David feltesoja hektarba meri a fuvet... :-)

  Szoval ennyit errol..!

  Respest mindekinek meg a gyori rfk. dolgozoinak is!!
  Megyek nezem az Ezek megorulteket vagy mi a csocsomet.. :-)”
 • 37. Felhasználónév 2010. november 08. 17:57
  „Ezt úgy értettem, hogy napról napra új MC-k jönnek:D Jobbak és rosszabbak. És őket ugyan úgy el kéne ismerni mint pl.: Siskát. Igaz ők már régebb óta benn vannak a szakmába és több tapasztalatuk is van. De ami tény, hogy kezdenek kiöregedni és kiírni magukból mindent. Siska már nem igen tud újat felmutatni. De erről persze csak az idő tehet és nem ő. A rappje amúgy adja nekem is:)”
 • 36. regisztrálok 2010. november 08. 16:29
  „Felhasználónév!

  Csak sejtem mire gondolhatsz!!
  De kozlom: NO THANX!!!
  :-)

  bruhahaha

  Siska 4 ever!”
 • 35. regisztrálok 2010. november 08. 16:25
  „bocsi dinus...
  elolvasva tenyleg negativ a visszhangom, pedig biztatok....
  respect”
 • 34. Felhasználónév 2010. november 08. 16:25
  „siska... Neki már lejárt... Nyisd ki a szemed és meglátod, hogy JÖN AZ ÚJ NEMZEDÉK!!:)”
 • 33. dinusska17 2010. november 08. 15:37
  „Gratulálok fiúk!Büszkék lehettek arra amit elértetek.Csak így tovább!Büszke vagyok Rád bratyó.
  siska finuccsinak is gyakorolnia kellett hidd el...Egyébként meg sokat gyakorolnak.
  Hajrá srácok(:”
 • 32. regisztrálok 2010. november 08. 09:27
  „Siska 4 President!
  http://www.youtube.com/results?search_query=siska+finuccsi&aq=0
  A bmc meg meg csak gyakoroljon....”
 • 31. Évcy 2010. november 07. 16:33
  „Sajnálom ha ezzel megbántalak de ez van!!Ök akor is jok és Számomra sokat jelent nekem a barátságuk.”
 • 30. Évcy 2010. november 07. 16:31
  „Mindenki elfogadja a véleményed és nem támad te se tedd ezt másokkal!”
 • 29. Évcy 2010. november 07. 16:30
  „Jo lehet hogy igazad van de mindenki nek vannak véleményei ez van kész!!Dé akk majd ma mek 6ra”
 • 28. Felhasználónév 2010. november 07. 16:16
  „....
  Ugyaaaaan. Nem csak magadat, de a srácokat is leégeted ezzel. Tudod ez már beteges rajongásnak minősül:) Az jó ha tetszenek. Nekem is tetszik amit csinálnak és tisztelem is őket ezért. Főleg a jótékonyságért. És ezt elég egyszer megmondani annak jobban örülnek hidd el minthogy neki állsz itt keménykedni és égeted őket de főként magadat:)”
 • 27. Évcy 2010. november 07. 14:51
  „Isten jobb keze ti vagytok bármit tesztek vagy mondtok mindig az élök között maradtok.”
 • 26. nagyfulesbagoly 2010. november 07. 14:51
  „hogy miért mennek el külföldre a tehetséget magukban érző fiataljaink???
  hát azért,mert mindig akadnak olyanok akik a küllő közé dugják a botot....”
 • 25. Felhasználónév 2010. november 07. 14:44
  „24. hozzászólás Évcy 2010.11.07. 14:15
  Kicsit már eltúzod:)”
 • 24. Évcy 2010. november 07. 14:15
  „Mért kell olyanokat bántani akik a világ legjobb emberei ,igaza van nagyfulesbagogynak mindenben.Nem szabad olyanokat leszolni akik már elértek valamit a világban aki jobbat tud az mutasa.Ök sokmindent tetek ezért a videoklipekért meg a többi dologért. A barátokra mindig szakitotak idött és nem lettek olyanok mint a többi "celeb" akik a hirnév után nagyképüek lettek és lenézöek.A két kezzükel a pént sosem szortak igaz barátok és joban roszban velünk vanak!!Sokmindent feladtak hogy elérjenek valamit.Aki szigya öket az nem komplett!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 23. Morpheus 2010. november 07. 14:12
  „A fikázóknak üzenem továbbá, hogy végigolvasták egyáltalán a cikket?
  "A fellépésünk egyébként jótékony célt szolgál, a budapesti Heim Pál Gyermekkórház kis betegei számára veszünk ajándékokat és személyesen visszük el a fővárosba."
  Amellett, hogy ki akarnak törni, ez példamutató is a többi fiatalnak... :).”
 • 22. Dé 2010. november 07. 14:10
  „20. Felhasználónév 2010.11.07. 13:54
  Teljesen igazad van jó én ismerem őket ... és másoknak is lehetőséget kell adni nem kell egyből elítélni ...”
 • 21. Évcy 2010. november 07. 14:05
  „Halli!
  Gyülölöm azokat akik fikázák a másikat ugy hogy nem is ismeri öket,nagyon jo fejek!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. Felhasználónév 2010. november 07. 13:54
  „Egyet nem értek. Mint itt, mint youtuben és a hasonló oldalakon. Ha valakinek nem tetszik mért nem zárja be. Mért kell kritizálni? Jó persze lehet igaza van. De itt van pl. ez az utca dolog. Ha a Killakikitt vagy DSP vagy akár melyik nagyobb előadó beszél az utcáról egyből húú de király. De ha egy kisebb kaliberű csapat beszél róla megszólják. És nem értem ez mért van. Ti ismeritek ezeket a srácokat hogy tudjátok nekik milyen életük van? Mert szerintem elképzelni nem tudjátok. Amíg ti otthon játszottatok meg éltétek a kis világotokba a gyerekkorotok addig ők dolgoztak, hogy eltudják mondani mind az amijük van azért ők dolgoztak meg. Szerintem teret kell adni mindenkinek. Nem csak a híresebbeknek! Ezért vannak ők is a címlapon. Én nem akarok senkit megszólni! És mindenkinek gondja baja mit gondol. Én elmondtam a véleményem:)”
 • 19. Dé 2010. november 07. 13:52
  „nagyfulesbagoly igazad van!!
  Negatív hozzászólóknak->
  Látom ehhez értetek szidni a másikat
  Nem, hogy felvállalnátok, magatokat
  nem akarjuk hallgatni a vádaskodásokat
  oltsátok, inkább tudjátok kit!? magatokat”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a megyei Prima-díjakat

Bede Fazekas Csaba színész, Kammerer Zoltán sportoló és Kardos Károly egyetemi oktató kapta idén a… Tovább olvasom