Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Bűnszövetség: rászedték a hitelezőket

Csalásokért börtönbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy bűnszövetségben dolgozó társaságot, akik összesen 57 millió forintos kárt okoztak a becsapott hitelintézeteknek.

A húsz vádlott másodfokú eljárására egy nap kevés volt: két napba telt, s most már az ítélet jogerős.

Az elkövetők abban állapodtak meg 2004 végén, hogy fiktív gépjárműeladások és -vételek alapján gépjárműhitel-finanszírozó cégektől vesznek fel kölcsönt, amit nem szándékoztak visszafizetni.

A cselekményeket változatosan követték el a csalók. Volt, hogy nem létező gépkocsira hamis forgalmival, hamis jogosítvánnyal vagy eredetvizsga-okirattal igényeltek hitelt, s volt, hogy hajléktalan iratait felhasználva tették mindezt.

Előfordult, hogy a szervizben ismerőstől kölcsönkért, javítás alatt álló gépkocsira vettek fel hitelt. Végül 7 hitelintézetnek rövid idő alatt 57 millió forintost kárt okoztak.

A Győri Ítélőtábla csak a végrehajtási fokozatot változtatta meg a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletében, így a négy főbb vádlottat 4 év börtönre ítélte és a közügyektől is eltiltotta.

A többiek ennél kevesebb, végrehajtható vagy felfüggesztett szabadságvesztést kaptak.

Nem látta bizonyítottnak dr. Kovács Tamás tanácsa, hogy bűnszervezetben követték volna el a cselekményt, a tényállásban "bűnszövetségre" változtatták a megnevezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdték szakmai gyakorlatukat a leendő mórás újságírók

„Az írás annyit tesz, mint magunkat olvasni" – mondta Max Frisch, és ez most… Tovább olvasom