Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bővítik az abdai kamerarendszert

A Vasút utcai lakók kezdeményezésére a képviselő-testület tavasszal felülvizsgálta a község közbiztonsági helyzetét és úgy döntött, hogy a meglévő közterületi kamerarendszert fejleszti és kibővíti.
Az évekkel ezelőtt kiépített rendszer jól működik és a hat kamera felvételei révén a rendőrség több helyi és távolabbi településen elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban hasznos információkhoz jutott. A község legfontosabb pontjainak eseményeit ugyanis rögzítik és a kamerák látószögét időnként megváltoztatják.
A faluvezetés szükségesnek tartotta további kamerák üzembe helyezését. E hónaptól négy újabb tekint vigyázó „szemeivel” Abdára. Elhelyezésük kiválasztásánál a körzeti megbízottak véleménye és Szabó Zsolt polgármester tapasztalatai játszották a főszerepet. Így a településre be- és kivezető utak folyamatos felügyelet alá kerültek. A fejlesztés részeként a faluközpontban lévő fix kamerát forgathatóra cserélték és nagyítási képességei is jobbak: akár a távolabb haladó személygépkocsik rendszáma is leolvasható a felvételekről. A felvevőgép pozícióit általában előre programozzák és arra is van lehetőség, hogy a közeli önkormányzati intézmények riasztóinak bekapcsolásakor a kamera automatikusan a veszélyeztetett helyet kezdje pásztázni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadvirág-kupa: dobogós remények

Bábolna, Kőszeg, Mosonmagyar- óvár, Csorna, Pápa és természetesen a házigazda Győr legjobb lovasai… Tovább olvasom