Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Borkai támogatja a Magyarország Egyetemi Fővárosa díjat

Győr polgármestere és a megyei közgyűlés elnöke támogatja a Magyarország Egyetemi Fővárosa díj létrehozását, az elismerés megalapítását győri egyetemi hallgatók egy csoportja kezdeményezte a múlt héten.

Borkai Zsolt (Fidesz), a város polgármestere az MTI-nek azt mondta: a következő törvényhozási ciklusban születhet meg díj, nem valószínű, hogy a választásokig hátralévő két ülésnapon döntene erről az Országgyűlés.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjában ülő politikus megjegyezte: frakciótársával, Szakács Imre megyei közgyűlési elnökkel a legmesszebbmenőkig támogatják a kezdeményezést és lobbizni fognak az elismerés létrehozása érdekében. Szakács Imre egy pénteki közlemény szerint február 15-én konzultál Katona Béla házelnökkel a kérdésben.

Az ellenzéki képviselő úgy látja: mivel a döntésnek "politikai kockázata nincs", semmi akadálya annak, hogy az Országgyűlés létrehozza a díjat. Január 11-én jelentette be a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak egy csoportja, hogy kezdeményezik egy vándordíj létrehozását.

Az elismerést az ország szellemi, kulturális és oktatási életében nyomot hagyó, nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező intézmények kaphatnák meg.

Olvasóink írták

 • 6. hordópali 2010. január 24. 18:24
  „Bocs!
  A hír az lenne, ha Borkai nem támogatná!”
 • 5. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. január 23. 16:38
  „#ficki:Győr nem egyetemi város,csak egy szar főiskola,ahol az egyetemi címtől elvakult oktatóknak és a többi ott dolgozónak nagy csak az arca lett nagy. Tudásuk nulla.”
 • 4. t-a-ibi 2010. január 23. 16:18
  „HÚ--- EZ NAGYON GYÖNGE!
  Mikor megláttam a címet, majdnem eldobtam magam.”
 • 3. ficki 2010. január 23. 13:57
  „Magyarország Egyetemi Fővárosi Díj!!! röhej.... javaslom annak aki ezt kitalálta, hogy először menjek el pl. Pécsre vagy Szegedre és nézzék már meg, hogy mi az, hogy egyetemi város és egyetemi élet. Én pécsi egyetemistaként le vagyok hangolva, akkor mikor Győrbe kell hazajönnöm, és az egyetemi életnek és kultúrának még a nyomát se látom, azonkívül, hogy a város elején kint van a tábla, hogy egyetemi városba érkeztünk. Nyoma nincs azoknak az alternatív szórakozóhelyeknek, kávézóknak, hangulatos kocsmáknak, fesztiváloknak, amelyek Pécset igazi EGYETEMI VÁROSSÁ teszik. Érdekes, ahol igazi egyetemi élet van, ott nem gondolkoznak ilyen hülyeségeken, mint Győrben. Nem a várost kell kitáblázni és a vitrinbe díjakat gyűjteni, hanem tenni és tenni kellene a cél érdekében.”
 • 2. Elefánt 2010. január 23. 13:31
  „Már a díj neve is furcsa: Magyarország Egyretemi Fővárosa. Hol van itt az egyetem, s az országban a legjobb?
  Az uinivesitas kifejezést nem tudom hányan ismerik.
  Annak idején Pozsgai Imre egyetemalapítási ötletét azért üldözték el Győrből, mert megnézte a főiskolán tanitóknak (oktatóknak) a tudomyányos idézettségi indexét, s arra a következtetsére jutott, hogy erre a kapacitásra nem lehet egyetemet, univesitast alapítani, újakat, hozáértő tudósokat kell ide hozni! Ez persze a helyi erőknek nem tetszett.
  Pozsgai ment, a volt kapacitás maradt, és kilobbizták az egyetemi címet.
  Csak egy példa: A nálam jelentkezők között 10-ből kettővel lehet elbeszélgetni komoly szakmai kérdésekről. Emiatt aztán a Győrben végzett jelentkezőket már csak ritkán szoktam behívni megahallgatásra!”
 • 1. LuciusCorneliusSullaFelix 2010. január 23. 10:02
  „Győr egyetemi főváros?Hah! Érdemtelenül kapta meg a címet. Sajnos én is a hallgatójuk vagyok még, de talán már nem sokáig, ugyanis nagy valószínűséggel át fogok jelentkezni egy másik karra. Van elég műszaki egyetem Magyarországon, illetve Németországban, a sze (direkt kisbetűvel, mint a Nemecsek) gépészmérnök szakára járok levelező tagozaton, költségtérítésesként (harmaddiploma). Előtt az NYME mezőgazdaságtudományi Karára jártam Élelmiszeres, majd a Növényvédőszakmérnökin. Már bánom, hogy 2006-ban a sze-re adtam be a jelentkezésemet, ugyanis a sze pénzéhsége határtalan. A költségtérítéseseket fejőstehénnek tekinti, és úgy is bánik velük. Ez már mindjárt az elején megmutatkozott, ugyanis mikor látták mennyi tárgyra adtam felmentést, a reakciójuk az volt ,,Maga úgy akar diplomát szerezni, hogy nem vizsgázik?" Ehhez no komment. A sze ügyintézőinek, oktatóinak, szervezőkészsége nulla, sokszor előfordult, hogy 4-5 fős irásbeli vizsgákat a legnagyobb termekbe helyeztek, míg a következő ugyanabba a terembe kiírt nagy létszámú csoport (60-70 fő) kinn álldigált. Az írásbeli vizsga soha nem kezdődik pontosan, mindig késnek az oktatók. A szóbelin addig nyaggatják az embert, míg a vizsga egyes nem lesz, ellentétben az Akadémián szerzett tapasztalataimmal szemben. Ott vizsgáztam szóban eleget, az oktatók mindig rendkívül segítőkészek és rugalmasak voltak, a sikeres vizsgához elég volt, ha az ember rendesen jegyzetelt az előadásokon és tisztességesen felkészült belőle. Ezzel szemben a sze-n az oktatás színvonala gyenge, csapnivaló. Az oktatók által annyira kért ábrákat a bazári majmom is le tudná rajzolni, mindez csak gyakorlás kérdése?)).
  Az őszi félévben volt több kitöltendő kérdőívem, mely az oktatói munka minősítésével foglalkozott. Jó alaposan leminősítettem, illetve amit még hozzáírtam, azt nem teszik ki az ablakba.
  Én a jövőben a környezetemből igyekszek majd lebeszélni, meggyőzni mindenkit, hogy MÉG VÉLETLENÜL SE a sze-n folytassa a tanulmányait.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépülő templomok, egyházi ingatlanok

Számos templom, egyházi ingatlan felújítását tervezik idén a megyében. A beruházásokhoz az egyes… Tovább olvasom