Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Borkai: Elképzelhető újabb adócsökkentés Győrben

A város következő öt évre vonatkozó gazdasági programjáról tartottak sajtótájékoztatót szerdán.

"Győr elmúlt négy éve sikertörténet, ezt szeretnénk folytatni 2020-ig" – ezekkel a szavakkal vezette fel a város következő öt esztendőre vonatkozó gazdasági programjának tervezetét Borkai Zsolt sajtótájékoztatón szerdán. A dokumentumot jövő csütörtökön tárgyalja a közgyűlés. A politikus hangsúlyozta: munkaanyagról van szó, amelyet az ellenzéki frakcióvezetőkkel is egyeztetnek, és javaslataik alapján elképzelhető, hogy változtatnak a szövegen.

Borkai Zsolt kifejtette: a fókuszban a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó beruházások, az úthálózat és a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése, valamint Belváros és Újváros rehabilitációjának folytatása áll. Kiemelten kezelnék a kultúrát, a sportot, javítanák a közbiztonságot. A Smart City ("Okos Város") program részeként a beruházásokat igyekeznének a fenntartható fejlődés a környezetvédelem szempontjainak megfelelően, az energiatakarékosságot figyelembe véve megvalósítani. Borkai Zsolt hozzátette: az előző ciklusban 10 százalékkal mérsékelték az iparűzési adó kulcsát, és elképzelhetőnek tart további csökkentést.

Fekete Dávid alpolgármester arról beszélt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Programból 21,6 milliárd forint európai uniós támogatás jut névre szólóan Győrnek 2020-ig, s az összeg felosztása jelenleg is zajlik. Hozzátette: bővítenék az ipari parkot, és szeretnék elérni, hogy a megyeszékhely regionális technológiai-innovációs központtá váljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Révais siker született a matekolimpián Dél-Afrikában! - videó, fotók

A győri születésű Di Giovanni Márk legutóbb az 55. Matematika Diákolimpián versenyzett 101 ország középiskolás diákjával, ahonnan ezüstéremmel tért haza. Tovább olvasom