Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Borkai a közgyűlésen - hisztériakeltés a téren

A nyári szünet előtti utolsó városi közgyűlést tartották Győrben. A terítékre kerülő témák között szerepelt az idei év "slágere", a Dunakapu tér is. Fény derült az Audi adótitkára is.


12.10: Borkai Zsolt kihirdeti a zárt ülésen hozott határozatokat. A Bercsényi-középiskolát Németh Zsolt, a táncművészetit Bombicz Barbara irányíthatja a következő öt évben. A jövő heti Szent László Napokon dr. Csizmadia László, az Apáczai-kar oktatója, Hefter László üvegművész, restaurátor, valamint Ittzés János evangélikus püspök vehet át Szent László-érmet. Véget ért a közgyűlés.

12.00: Zárt ülés kezdődik.

11.58: A "Javaslat a helyi iparűzési adó meghatározott részének célirányos felhasználására" című napirendi pont kapcsán Neupor Zsolt (MSZP) felhívta a figyelmet arra, hogy az előterjesztésből kiderül, minimálisan mennyi iparűzési adót fizet az Audi Hungaria Motor Kft. Az összeg 22 millió 958 ezer euró, ami 265 forintos árfolyamon számolva kis híján 6,1 milliárd forint.

11.54: Az önkormányzat 38 millió forint kamatmentes tagi kölcsönt nyújt a Győr-Pér Repülőtér Kft.-nek egy üzemanyagtöltő kocsi megvásárlásához.

11.49: A város eladná a volt adyvárosi decentrum telkét. A kikáltási ár 136 millió forint plusz áfa.

11.45: A képviselők engedélyezték, hogy a Győrszol zrt. 15 millió forintot kapjon a Richter-terem bővítésére (hangszertároló építéséhez).

11.41:  A közgyűlés határozott a megyei közoktatási közalapítvány és a Gyökerek Jóléti Szolgálat alapítvány megszüntetéséről.

11.36: A testület 3470 álláshelyet engedélyezett a közoktatási intézményekben a következő tanévben. A óvodákban, iskolákban a 2010/2011-es 182 helyett 185 csoport/osztály indulhat 2011/2012-ben.

11.34: Győr pályázik a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére - dőlt el egyhangú szavazással. Az eseményen - amelyen használható az olimpiai himnusz, zászló, ötkarika - ötezren vehetnek részt. Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként is mondta, hogy a MOB támogatja a kandidálást.

11.30: A testület egyhangúlag megszüntette a Győr 2000 Idegenforgalmi Közalapítványt.

11.29: A közgyűlés döntött a társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására szánt 25 millió forintos keret felosztásáról. Összesen 182-en pályáztak. A legtöbb pénzt, 400 ezer forintot a Győri Polgári Nyugdíjaskör Egyesületnek, a Győri Vízügyi- Spartacus Evezős Klubnak, a Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályáért Alapítványnak és a Mikulás Birodalom Alapítványnak ítélték oda. A testület megszavazta a 8 millió forintos egyházi keret szétosztását is. Itt a legnagyobb összeg a Győri Református Egyházközség neve mellett szerepel (1,6 millió forint).

11.28: A közgyűlés áldását adta a második félévi munkatervre. Idén még négy ülés lesz, a következő szeptember utolsó péntekén.

11.27: A testület ugyancsak jóváhagyta az önkormányzati beruházások állásáról szóló polgármesteri beszámolót. Győr idén 7,4 milliárd forintot költ fejlesztésre.

11.26: A képviselők rábólintottak a Győr és térsége hulladékgazdálkodási rendszer megvalósításáról szóló tájékoztatóra. Az anyagból kiderült, hogy a lakosság a magasabb szemétdíjakat hasonló arányban fizette be, mint egy éve. Az első számlázási időszak április 11. befizetési határideje után 30 nappal a kiküldött összeg 84,9 százaléka érkezett be, egy éve pedig 85,2 százaléka.

11.24: Még több tucat napirendi pont van hátra. Hosszú lehet az ülés, Simon Róbert Balázs alpolgármester kávét hoz, Somogyi Tivadarnak is.

11.18: Több önkormányzati rendelet módosítása a téma. Neupor Zsolt (MSZP) kifogásolja, hogy a salátajogszabályban az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (szmsz) változtatása is benne van, pl. a polgármesteri jogkör módosítása, ahelyett, hogy azt külön tárgyalnák. Dr. Csörgits Lajos aljegyző elmondta: az szmsz módosítását előkészítő bizottság alapos munkát végzett, az egységes javaslat ősszel kerül a testület elé, addig is szükség van azonban apró változtatásokra.

11.15: Tucatnyi rendezésiterv-módosításról döntött a közgyűlés az elmúlt percekben, többek között az új Audi-gyárat északról határoló út , valamint a leendő keleti tehermentesítő út találkozásában tervezett körgeometriás csomópont kialakíthatóságáról.

10.58: Kun András (MSZP) kapkodással "vádolja" a városvezetést a Dunakapu tér ügyében, s azt kéri: az ilyen nagy horderejű fejlesztésnél az egész városra gyakorolt hatást nézzék meg, ez esetben pl. azt, miként hat a mélygarázs a talajvízviszonyokra. Szerinte az út átépítése, rakpartra vitele túl korai volt. Borkai Zsolt cáfolja a kapkodást, mondván, négy éve kezdődött az előkészítés. Az útnak - mondja - nincs köze a mélygarázshoz, így indokolt volt a kivitelezés elkezdése. A testület 14 igen szavazattal, 8 tartózkodás mellett fogadja el az előterjesztést.

10.45: Ki fogja eldönteni az ásatások után, hogy a leletek megőrzendők-e helyben? - kérdezi Vörös Gyula (Jobbik). Révi Zsolt főépítész válasza: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal.

10.38: Borkai Zsolt azt hangúlyozza: a javaslat a mélygarázs építésének lehetőségéről szól, s nem arról, hogy mindenképpen mélygarázs épül. Az ásatás eredményei átírhatják a tervet. Szerinte bizonyos erők hisztériát keltenek a Dunakapu tér ügyében. Úgy véli, rágalmazások is elhangoztak, s bejelenti, hogy emiatt feljelentést tesznek (úgy tudjuk, az Arrabona Városvédő Egyesületről van szó). Kiemeli: nem méltó a városhoz a tér mostani állapota.

10.33: A Dunakapu tér és környékének rendezésiterv-módosítására vonatkozó javaslat a téma. A jelenleg életben lévő szabályozás több ponton módosulna. Magát a teret közlekedési területből különleges, beépítésre nem szánt közterületté nyilvánítanák, amelynek maximum 2 százalékán lehet – legfeljebb 7,2 méter magas – épület. Térszint alatti létesítmény nem számítana be a beépítettségbe. Az elmúlt hónapokban a viták kereszttüzébe került mélygarázsról az olvasható az indítványban, hogy „a régészeti feltárás eredményeinek értékelését és az értékek megóvását figyelemben tartóan" létesíthető. A terjedelmes anyagban szerepel, hogy az eljárásba bevont szakhatóságok, a szervezetek milyen észrevételeket fűztek a tervezett módosításhoz. Közülük egy, a megyei kormányhivatal kulturális örökségvédelmi irodája elutasító véleményt fogalmazott meg. Az iroda úgy látja, hogy a konkrét tervezés megkezdése előtt szükséges az ásatás elvégzése, mert a terület legalább kétezer éve lakott és bizonyítottan római és középkori leletek – többek között a római katonai táborból kivezető út, illetve a XVI. századi egykori várfal és védművei – előfordulásával kell számolni. "Álláspontunk szerint az ábrázolt tervezett megoldások (utak, illetve a mélygarázs tervezett helyének kiszabályozása) nem szolgálják az örökségvédelem, illetve általában az értékvédelem érdekeit, mivel bár említik, hogy a pontos helyet a feltárások után lehet meghatározni, de nem számolnak a helyben megőrzendő leletek megtarthatóságával, bemutatásával, erre vonatkozóan nincs megnyugtató utalás a dokumentációban" – hangsúlyozták.

10.31: A testület módosította a hulladékrendeletet. A jogszabály mostantól kimondja, hogy szabálysértést követ el és 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, "aki a települési szilárd vagy folyékony hulladékot közterületre vagy más ingatlanra az e rendeletben meghatározott feltételektől eltérő módon helyez ki; a nála keletkező települési szilárd hulladékot nem a közszolgáltatótól származó vagy más használatában lévő tárolóedénybe helyezi; a szelektív hulladékgyűjtés céljára kihelyezett tárolóedényeket nem a feliratozásnak megfelelően használja vagy a közterületre kihelyezett gyűjtőedényzetbe termelési hulladékot helyez el".

10.29: A testület elfogadta az előterjesztést.

10.22: A közgyűlés az egy nap híján éppen egy éve elfogadott belvárosi behajtási rendeletet tárgyalja. Az egyik legfontosabb változás az lenne, hogy azok az áruszállítók, akik több üzletbe szállítanak árut, s ezt a tevékenységet beszállítói papírokkal alá tudják támasztani, ezentúl igényelhetnek a belvárosba bejutást biztosító mágneskártyát. EZ jelentősen megkönnyíti a munkájukat. Vörös Gyula (Jobbik) felvetésére Borkai Zsolt azt ígéri, a közterület-felügyeletet és a rendőrséget a mozgáskorlátozott parkolási kártyák jogszerű használatának ellenőrzésére kérik. Fekete Dávid belvárosi képviselő (Fidesz) sikeresnek ítéli a rendeletet, és a tervezett változásokat finomhangolásnak nevezi.

10.17: A testület elfogadta a napirendet.

10.14: Borkai Zsolt városrész szolgálatáért díjakat adott át: dr. Papp Zsuzsanna belgyógyász főorvosnak (Belváros), Morvai Lászlónak (Révfalu), Ferenczy Lajosnak (Gyárváros), dr. Schmidt Péternek (Pinnyéd), a Kossuth Lajos Általános Iskola Márvány utcai egysége kollektívájának (Sziget).

10.07: Megkezdődött a közgyűlés, a 24-ből 21 tag van jelen. A testület egyperces néma felállással tisztelgett a június 20-án elhunyt Pádár László előtt, aki a 2002-es és a 2006-os választáson szocialista színekben szerzett mandátumot.

10.02: Gyülekeznek a képviselők, de többek között még Borkai Zsolt polgármester sincs a teremben. Egyelőre várni kell a kezdésre.

Előzmények

A júniusi győri közgyűlés napirendi pontjait ide kattintva tekinthetik meg.

Itt pedig olvashatnak két előzetest a belvárosi behajtási rend várható változásairól, illetve arról, hogy milyen (pénz)büntetésre számíthatnak azok, akik nem megfelelően használják a szemetes kukáikat, vagy nagy mennyiségű hulladékot helyeznek el közterületen.


Borkai Zsolt győri polgármester a nyári szünet előtti utolsó közgyűlést `vezényli´ le. Vitás témákra most is lehet számítani.
Borkai Zsolt győri polgármester a nyári szünet előtti utolsó közgyűlést `vezényli´ le. Vitás témákra most is lehet számítani.
 
 

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. DON 2011. június 27. 17:45
  „Szúnyoggal abszolút egyet értek!”
 • 53. mir 2011. június 27. 07:50
  „"1. Tehát mélygarázs csak akkor épül ha lehet, döntésbe a KÖH bevonva."

  A nyilatkozatok alapján már eldöntött tény max a mérete változhat”
 • 52. révfaluiszúnyog 2011. június 27. 02:55
  „Hedon! Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó. Várjuk ki a végét. A piacosokkal beszélgetve senki sem bízik a piac visszatértében, magam sem. Szerintem az se igaz, amit kérdeznek. Valahogy úgy, mint a régi viccben: ,,Jó reggelt - hazudta Kovács László".
  Érdekes módon a győr plusz nevű -nem is tudom, minek nevezzem, lapnak tán túlzás volna- kiadványban közölt látványterveken nyoma sincsen a felső út megtartásának. Mindentől függetlenül pedig nemhogy nem való, de kifejezetten ízléstelen egy modern arculatú teret fabrikálni a jelenleg még ódon hangulatú, kisvárosias elemekkel kedveskedő területből. Az arcátlan Révit és munyamparáit kivéve nem hinném, hogy van építész, aki ne ezen a véleményen volna. Én ilyen öncélúan és primitíven modernkedő teret utoljára Bulgáriában láttam jó húsz évvel ezelőtt, ahol különféle burkolatokkal és földdel feltöltött geometriai kubusokkal szabdalták a teret azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a gyanútlan sétáló előbb-utóbb valami Dimitrov szamársággal találja magát szemben. Nos, itt Dimitrovot a számozott mélygarázs lejáratok helyettesítik. Igaz, egy külföldi első izgalmában akár rendszerváltás kori tömegsírt, újkori múmiát vagy emlékhelyet is sejthetne a burkolatos, kubusos terelés szocialista hagyományában, amíg le nem olvassa az egyik lejárat melletti nyilvános vécé falán szerénykedő kis réztábláról, hogy a magyarok hősiessége már a múlté és ezért várra sincs már szükségük, elég ha tudják, hogy itt valamikor a győri reneszánsz vár állott, amely elpusztult és a város a helyére megépítette a Caverna Lacunae Arrabonensist.

  Nem a régmúlt vitézség számít, amiből esetleg erkölcsi tartást is nyerhetnének példaképekre vadászó fiatalok, hanem a lóvé. A garázsosok zsebében.

  A feljelentés az Arrabonának kifejezetten jót fog tenni, mert lehetősége lesz olyan fórumokon és olyan gyakorisággal artikulálni a véleményét és a koncepcióját, amely eddig nem adatott meg neki. Mellesleg senkit nem rágalmazott, a hisztériakeltés pedig nem jogi kategória, arról nem beszélve, hogy itt hisztériát egyedül azok kelttettek ide beírogató fizetett embereikkel, akiknek ezen az ügyön anyagi féltenivalójuk akadhat. A város vezetése nemhogy a jogilag elvárható, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában is belefoglalt, de a legelemibb illemszabályokban is olvasható párbeszédtől is elzárkózott, egyetlen percig figyelembe sem vette egy városi civil szervezet véleményét és szakmai állásfoglalását. Kérdéseiket kezdetektől fogva válaszra sem méltatta. Nem hinném, hogy ez polgári demokratikus viselkedés volna.
  Az úriemberséget most hagyjuk, megszoktuk, hogy a szalvétába törlik az orrukat.

  A polgármester nyegléskedése a tér alatti értékekkel kapcsolatban azokat is meggyőzhette szellemi képességeiről, akiknek eddig kétségeik voltak. Én most fogadok bárkivel 100 láda Grand Selection francia pezsgőben arra, hogy a Dunakapu tér jelenlegi szintje nem azért van 70-80 cm-rel magasabban a régi Bástya utca szintjénél, mert lusták lettek volna elhordani 1939-ben azt a törmeléket, amelyet már nem tudtak a kazamatákba tuszkolni, hanem azért, mert ha mélyebbre mentek volna, beomlottak volna az alsó kazamaták boltozatai, s ennek ódiumát a város akkori vezetése nem vállalta. Kezdődött a háború, kisebb gondja is nagyobb volt az országnak ennél, Győrben az ágyúgyár termelése volt az elsődleges szempont, nem az, hogy műemlékileg mit kellene csinálni ezen a területen. Úgy dönthettek -nagyon helyesen- hogy ezt a kérdést, a Dunakapu jövőjét majd megoldja az utókor alkalmasabb időben. Biztos vagyok abban, hogy az még mindig nem érkezett el, ugyanis az ilyen volumenű városkép formáláshoz messze nagyobb alázat, sokkal több türelem, társadalmi párbeszéd és helyzetben lévő, elmélyült hivatástudattal munkálkodó építészek kellenek. Sajnos most egyik feltétel sem adott, sem a résztvevők, sem a politikai elvárások okán.”
 • 51. Hedon 2011. június 26. 18:45
  „"Szerinte bizonyos erők hisztériát keltenek a Dunakapu tér ügyében. Úgy véli, rágalmazások is elhangoztak, s bejelenti, hogy emiatt feljelentést tesznek"
  A feljelentéssel mélységesen egyetértek.

  A műbalhé pedig szépen kezd kipukkadni.
  1. Tehát mélygarázs csak akkor épül ha lehet, döntésbe a KÖH bevonva.
  2. Minden piacos visszatérhet nemcsak az őstermelők.
  3. Rakparti út mellet is lehet majd parkolni ráadásul egy fedett parkolólemezen.
  4. Árvíz idején a közlekedés a régi nyomvonalon fog haladni.

  Tehát marad az hogy az új tér terve kinek tetszik kinek nem.
  De ez már egy másik történet.”
 • 50. DON 2011. június 26. 11:57
  „Korrekt!
  Itt az a lényeg, hogy nem laza kisalföldi talajba építünk parkolót, hanem egy szilárdba.”
 • 49. Korrekt5 2011. június 25. 23:28
  „Mr. DON!

  Monaco kontra Györ, ha nem értünk a két külömbözö feltétel megoldásához, csak beszéljünk róla. OK?

  Siklába vájt :)))........a bakancsaim már repülnek~~~~~~”
 • 48. Korrekt5 2011. június 25. 23:22
  „A Széchényi Tér ÁRÁBÓL 4 darab teret lehetett volna normálisan rendbe tenni!

  Itt kezdődik a téma, de hát sok szurkoló nem akarja tudomásul venni, így álltok kedveseim.

  Borkai, nem elég, hogy nem ért hozzá még a tüntetésbe is részt vesz. Ugy értem, hogy a pénz eltüntetésébe.”
 • 47. mir 2011. június 25. 18:05
  „És hová lett a Pálffy szobor ami a terveken nem szerepel? Meg mi az a sárga bodega a hídnál?”
 • 46. mir 2011. június 25. 17:56
  „Erről az IN-GA konzorciumról semmit sem találni a neten.”
 • 45. DON 2011. június 25. 17:09
  „Most hogy már ismeri mindenki (akinek ingyen bedobják a pártlapot - kéretlenül) az AVE és a város elképzeléseit is, javaslom szavazzunk, melyik legyen! Elvégre nemzeti konzultáció van - vagy mifene...”
 • 44. DON 2011. június 25. 17:07
  „Végre előjött a város az ötletével.
  Mit bizonyít ez? Azt, hogy a nemrég lefuttatott tervezési közbeszerzési pályázat körüli hercehurca nem szegte kedvüket, a nyertes cég már a fellebbezés alatt dolgozott. Ki volt már minden találva, le volt minden zsírozva. Bár az is igaz, hogy az efféle fércmunkához nem kell sok idő, meg sablonban amúgy benne bármelyik tervező programban. Festékfújóval odapöttyentjük azt az indokolatlanul sok fát, amik csak a terven zöldek, az életben úgy fognak kidögleni, mint a Széchényi téren. Ehhez se diploma, se ész nem kell, ilyet egy tanfolyamon követelnek az első félévben, s erre is max kettest adnak. Történelmi környezetben ilyet? A folyó felé nyitott lábakon álló tehénlepényt, amit fedett parkolónak keresztelnek? Ezek tényleg két dolgot akarnak egyszerre megoldani: mélygarázs és uszoda.

  Monaco-hoz csak annyit: Sziklába vájták a parkolót, a tengertől is több méter vastag fal óvja a garázst és nem az a laza altalaj, ami Győrben van. Nem mindegy, hogy homokba pisálunk, vagy sziklára!”
 • 43. mir 2011. június 25. 16:48
  „A polgármesteri hivatal embere meg ugyan már mutassa már meg azokat a szakértői nyilatkozatokat amire hivatkozik, hogy a tér alatt nincs semmi mintha csak pancser komát olvastam volna ami nem elképzelhetetlen :)”
 • 42. toto72 2011. június 25. 16:44
  „Szerintem jól néz ki a terv. Izlések és pofonok.”
 • 41. mir 2011. június 25. 14:58
  „Na ha olyan lesz a tér mint ami a propagandaújságjukba (Győr +0) van akkor megette a fene. Egy ízléstelen modern szarokkal telerakott placc ja persze már ott figyel a mélygarázs ki és bejárata.”
 • 40. Nemezis 2011. június 25. 14:56
  „Szvsz még nem láttatok becsületesen lerakott macskakövet...

  Ja és stílusában akkor is az menne a térhez, belvároshoz, méghozzá a sötétebb árnyalatú, kisebb méretű. És ez fontosabb, minthogy ki topog amúgy is lábkárosító tűsarkúban... A tér közepére pedig egy barokk szökőkút kellett volna.

  Ez a burkolat és térkialakítás modern környezetbe való, ahol a megyeházához hasonló üveg-beton épületek vannak. Nem a Széchenyi térre.”
 • 39. vadgesztenye 2011. június 25. 14:20
  „28.Nemezis
  ...macskakő illene ívesen kirakva....
  Vannak még tűsarkúban egyéb bokatörő cipőben járó nők ,rájuk nem gondolsz? A legtöbbször belvárosban színház ,házasságkötő terem,templom környékén vannak ilyen kényelmetlen (egyébként nézni szép)kövek. Példa rá a másik megyei nagyváros főtere.”
 • 38. jégcsákány 2011. június 25. 12:53
  „Két építészeti gondolat vitáját (a régi tisztelete és a ledózerolok mindent és egy új üvegpalotát
  építek helyette, amiről azt hiszem modern és a fejődés útja)a város a közgyűlésén a teljes ellenzék tartózkodása ellenére a szocialista elvet tartva ,,- A múltat eltöröljük - ,, az utóbbi megoldást
  választotta hűen a 2006-os döntéséhez. Végre bemutatásra került a városi koncepció, egy látványterv
  és egy alaprajz. Hát meg kell mondjam ,hogy borzalmas. A megoldás idegen Győrtől és sem stílusában
  sem hangulatában illeszkedik a környezetéhez. Sajnos az utóbbi időkben csak ilyen lecsupaszított,- jellegtelen, arculat nélküli épületek épülnek !Miből gondolja valaki, hogy ez a fejlődés útja? - ez
  a tutti és csak a kétharmad miatt valósulhat meg ,- szomorú . A döntés nagyon rossz döntés ,
  politikai döntés.- és nagyon rossz irányba viszi a fejlődést ! - nem véletlen a sok mende- monda .
  A javasolt megoldás az Árkád közelébe való,- itt kellene a rendezvény teret is kialakítani és itt nem
  zavarna senkit . Ha megépül a bemutatott megoldás biztos ,hogy szégyenkezni fogunk érte és senki
  nem érzi majd magáénak azt, pedig nekünk építik ! - vagy nem ?”
 • 37. jégcsákány 2011. június 25. 12:53
  „Két építészeti gondolat vitáját (a régi tisztelete és a ledózerolok mindent és egy új üvegpalotát
  építek helyette, amiről azt hiszem modern és a fejődés útja)a város a közgyűlésén a teljes ellenzék tartózkodása ellenére a szocialista elvet tartva ,,- A múltat eltöröljük - ,, az utóbbi megoldást
  választotta hűen a 2006-os döntéséhez. Végre bemutatásra került a városi koncepció, egy látványterv
  és egy alaprajz. Hát meg kell mondjam ,hogy borzalmas. A megoldás idegen Győrtől és sem stílusában
  sem hangulatában illeszkedik a környezetéhez. Sajnos az utóbbi időkben csak ilyen lecsupaszított,- jellegtelen, arculat nélküli épületek épülnek !Miből gondolja valaki, hogy ez a fejlődés útja? - ez
  a tutti és csak a kétharmad miatt valósulhat meg ,- szomorú . A döntés nagyon rossz döntés ,
  politikai döntés.- és nagyon rossz irányba viszi a fejlődést ! - nem véletlen a sok mende- monda .
  A javasolt megoldás az Árkád közelébe való,- itt kellene a rendezvény teret is kialakítani és itt nem
  zavarna senkit . Ha megépül a bemutatott megoldás biztos ,hogy szégyenkezni fogunk érte és senki
  nem érzi majd magáénak azt, pedig nekünk építik ! - vagy nem ?”
 • 36. hidas 2011. június 25. 12:19
  „34.adamasz1977
  Mesélj, mire gondolsz? Mondjál egy-két példát az elvtársozás helyett! Érvelj konkrétumokkal ne az Sz.P. szöveget harsogd!”
 • 35. Yoav-Ben-Meir 2011. június 25. 11:39
  „25/mstummer!!
  tevedtel!!
  a MONACO-i var ma is megvan!!alatta van csak melygarazs,es nem "helyette"!!”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáresti parti a Lapcom Kft. főbb partnereinek - galéria, videó

Sztárokkal, nyáresti partival kedveskedett a Kisalföld napilapot kiadó Lapcom Kft. főbb… Tovább olvasom