Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bognár Róbert természet fotói

"Győr-Sziget városrészben születtem és a Duna, Rábca, Püspök-erdő közvetlen közelsége megalapozta a természet iránti szertetem."

"Mindig szívesen jártam a vízpartokat, figyeltem a madarakat, növényeket az áradó vagy éppen apadó folyó változásait. A Püspök-erdő volt számomra a beláthatatlan dzsungel a maga rejtélyességével.

Gyermekkorom óta érdeklődöm a fotózás iránt. Húszéves koromra jutottam el a Smena 8- hoz hasonló „szappanos dobozokon" át az első tükörreflexes kamerámig egy Zenit TTL-ig mely „ hatalmas lehetőségei" egy életre megfertőztek. Családot kirekesztettem a fürdőszobából és órákat, napokat töltöttem el e „komoly" fotólabor sötétjének rejtekeiben és csepegő képeket szárítgattam a lakás minden pontján. Vegyszerek és vegyszeres üvegek a spájzban a befőttek mellett és hatalmas boldogság mikor a hívóban sejtelmesen megjelent egy viszonylag jól exponált kép.

Bognár Róbert természet fotói - Fotó: Szük Ödön


A legtöbb szakirodalmat elolvasva eljutottam egy szintre, de mint az élet más területen is igaz, társak, barátok nélkül nem lehet tovább fejlődni.
Nagyon sokat köszönhetek Smuck Lászlónak aki a ’80-as évek elején vezetett fotószakkörében megkaptam azt a többletet amit a szakkönyvekből nagyon nehéz elsajátítani. Felnyitotta szemem és egy olyan fotós látásmódot adott nekem mely azóta is elkísér utamon.
Chinon CE5-ös jó minőségű gépem a hozzá való obikkal elkísért mindaddig a választási pontig mikor már úgy éreztem, hogy a digitális technika és az általa nyújtott előnyök átlendítettek az analóg technika leváltásának hatalmas dilemmáján. Ma Canon 40D-vel fotózok.
Tudásomat és látásmódomat a folyamatos önképzésen túl egy bp-i minősített digitális fotókurzuson tovább tökéletesítettem. Itt szerencsém volt a fotózás különféle szakterületeinek jeles képviselőitől tanulnom, többek között Kornis Péter, Szűts Miklós, Jung Zseni, Máté András és nem utolsó sorban Nagy Gy. György fotóművészektől.

A nyolcvanas évek közepén egy sikeres képbírálat folytán a Győri Fotóklub tagjai közé fogadott, de hamarosan munkám Bp-re szólított és közel húsz év távollét után ismét régi klubom soraiban élek aktív fotós életet.

Több kiállításon és pályázaton szerepeltem eredményesen, de különösen öröm számomra, hogy lakhelyemen Győr-Pinnyéden is bemutatkozhatok alkotásaimmal."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Textilművész kiállítása a PSVMK-ban

Dekoratőrként és kirakatrendezőként dolgozott. Tanítói Földessy Gyula és Alexovics László szobrászok… Tovább olvasom