Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Birtokba vették az új centrumot

Győr - Egyre több program kap helyet a Mosoni-Duna győr-révfalui partszakasza melletti volt BM-csónakházban, amely tavaly decemberben a győri Széchenyi-egyetem kezelésébe került.
A hallgatói-oktatói centrumként „újjászülető" épületben működik már a Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör, s a szakkollégiumok, továbbá a Tóth Lajos Professzori Klub tagjai, a szakestek szervezői is hamar felfedezték az épület jó adottságait. A kollégiumi stúdió munkatársai itt szerezhetnek gyakorlatot s a rendezvényszervezők is gyorsan kialakították bázisukat, a földszinten pedig 30 kajakból és kenuból, valamint 20 túrakerékpár közül választhatnak majd a széchenyisek.

Pénteken és szombaton a város középiskolásai is látogathatják – diákigazolvánnyal – az egyetemi centrumot, ahol a kulturális rendezvények sora a Bölcselők Egyetemi Körének programjaival indult, s kiállítások, filmvetítések szerepelnek a centrum tavaszi kínálatában. Megmaradt a kétszintes épület éttermi funkciója is, ahol a hallgatók kora reggeltől késő estig kulturáltan tölthetik el szabadidejüket, várhatják a következő előadást vagy tanórát.

A klub üzemeltetését az Universitas – Győr Nonprofit Kft. és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület által létrehozott Uniklub Kft. végzi, így biztosított az egyetemi kontroll és a hallgatók érdekeinek érvényesülése. Az új Győri Hallgatói Oktatói Klub üzletvezetője Knauz Péter, aki mérnöki diplomája mellett vendéglátói szakképesítéssel is rendelkezik, s a hallgatói önkormányzatban több évig a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ egyik alapítója és vezetője volt.

A számos program mellett – az egyetem jelentős anyagi támogatásával – átalakítják, modernizálják a belső tereket; az elektromos hálózatot például az árvízvédelmi szempontokat figyelembe véve építik át.
A klub kínálata, programja a www.bridge.szeportal.hu internetcímen olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőben a győzelemért!

Győr–Dabas - „Fel a cipővel!" Az MTV országos sportos-játékos vetélkedőjére a győri… Tovább olvasom