Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Beiratkozás előtt igényfelmérés a győri iskolákban

Döntés előtt állnak az ősszel elsőbe készülő óvodás gyerekek szülei. Három intézményt kell megjelölniük, az igényeket a fenntartó a jövő héten összesíti. Győr alapfokú oktatása két új speciális képzést is kínál.
Két évig még biztosan emelkedik Győrben az óvodások száma, idén mintegy 1500–1600 iskolába készülő gyerekre számít az önkormányzat. Az osztálytermektől 1282 végzős nyolcadikos búcsúzik júniusban, így tehát már most biztos, hogy nem lesz kevesebb az általános iskolás ősztől. Különbség az intézményenkénti megoszlásból adódhat, de hogy az igények ne érjék felkészületlenül a fenntartót, ezekben a napokban úgynevezett irányultsági sorrendet kérnek az érintett családoktól.

Három intézményt – 23 önkormányzati és 8 egyéb fenntartású közül – jelölhetnek meg a szülők, a név szerinti listákat a fenntartó a jövő héten egyezteti az iskolákkal. Ők küldenek majd értesítést a sikeres felvételről. A hivatalos beiratkozás dátuma: március 9–10.

– Tavaly az első helyen megjelölt kérések 85 százalékának sikerült eleget tennünk, mintegy száz esetben azonban személyes találkozón kellett egyeztetni az elképzeléseket a lehetőségekkel – mondta a Kisalföldnek Körmöci Katalin, az önkormányzat oktatási osztályának munkatársa. – Nagy az esélye annak, hogy erre idén is szükség lesz, elsősorban a nyáron Győrbe költözők miatt, azokban az esetekben, ahol a gyerek iskolaérettségét illetően nem értenek egyet az óvodával a szülők, illetve ha nem készült el időben a nevelési tanácsadó vagy a szakértői bizottság véleménye.

Körmöci Katalin elmondta: az ősz két újdonságot is tartogat. Az egyik a Radó-iskola négy évfolyamos, ép értelmű logopédiai osztálya, ahol a beszédhibával vagy az írás, olvasás, számolás megtanulásához szükséges egy-egy alapvető készség súlyos hiányával küzdő gyerekek kaphatnak kiemelt segítséget. A diákok bármikor csatlakozhatnak valamelyik hagyományos osztályhoz, amint behozták a kezdeti hátrányt. A másik újdonság a Kossuth-iskola magatartásmenedzsment- programja, amelynek bámulatos sikereiről múlt héten részletesen beszámoltunk. Itt ebben a tanévben nem indult első osztály, most azonban – tekintettel az új projekt eredményeire és a sok érdeklődőre – újra meghirdetik.

A Szabadhegyi Közoktatási Központ Lepke utcai óvodájában 41 gyerek készül iskolába ősszel. Közülük 23-an jelölték meg az anyaintézmény első osztályát. Stanglné Kriszter Teréz óvodavezető szerint sokat
A Szabadhegyi Közoktatási Központ Lepke utcai óvodájában 41 gyerek készül iskolába ősszel. Közülük 23-an jelölték meg az anyaintézmény első osztályát. Stanglné Kriszter Teréz óvodavezető szerint sokat számít a szoros kapcsolat. Az ovisok az iskolába járnak át sportolni, színházi előadásra, a diákok visszalátogatnak, és a leendő elsős tanítók is gyakori vendégek. Fotó: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás sajtárral, csuhéval, kacsazsírral

Véget ért az öt település diákjait foglalkoztató honismereti oktatási program első idénye a felpéci… Tovább olvasom