Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Befejeződött a virágágyak beültetése Győrben

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. befejezte a győri közterületeken lévő virágágyak egynyári virágokkal történő beültetését.

Ennek eredményeként közel 75.000 db egynyári virág díszíti a várost. Színpompás virágok került többek között az Eötvös és a Honvéd liget, a Bisinger és a Batthyány park, a Radó-sziget, a Városház és a Megyeháza tér ágyásaiba.

Növényválasztáskor a szakemberek a magyar fajtákat helyezték előtérbe, azok közül is Kováts Zoltán magyar egynyárivirág-nemesítő növényeit láthatjuk több ágyásban.

Fajtaválasztásnál természetesen az is szerepet játszott, hogy a virágok mennyire alkalmasak a városi élet sajátosságainak elviselésére.

A közterületre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.
A közterületre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.


Újdonság idén, hogy a közterületi virágágyakban kísérleti jelleggel megjelennek a klasszikus vidéki kiskertek virágai, így például a szegfű, a tátika és a dália.

Az egynyári növények kiültetését követően, a díszítőérték megtartása érdekében szinte azonnal elkezdődött a növények gondozása, ami locsolásban, kapálásban, gyomlálásban, valamint az aktuális növényvédelmi feladatok elvégzésében nyilvánul meg.

A virágosítás és a díszítés terén van még feladat, a GYŐR-SZOL Zrt. a héten kezdi meg a növényekkel beültetett kőedények, virágládák és virágoszlopok kihelyezését, amit az időjárás függvényében várhatóan június 15-ig be is fejez a részvénytársaság.

A közterületre kerülő virágok nagy értéket képviselnek, ezért óvjuk meg őket közösen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Filharmonikusok: sportot űznek a zenéből

Sándor János nevét viseli a Győri Filharmonikus Zenekar legújabb bérletsorozata. Tovább olvasom