Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Baywatch a győri Aranyparton

Győr - Homokos part, napozó fiatalok, lubickoló gyerekek. Már-már idilli a kép, azonban egy maroknyi csapatnak ilyenkor is éberen kell figyelni. Ők a győri strandfelügyelőség „katonái", azok a fiatalok, akiknek figyelme egyetlen percre sem lankadhat.
„A mi feladatunk, hogy a mentést megelőzzük" – vág a közepébe az egyik strandfelügyelő. „Figyelmeztetnünk kell a fürdőzőket, hogy csak a bójáig merészkedhetnek, azon túl már nem biztonságos" – folytatta Iván László. Ebben a szezonban még nem került sor életmentésre, de tavaly több példa is volt rá. Ez elsősorban a strandolók túlzott vagányságából ered, nem érzik a veszély súlyát. A srácok dolga azonban nem merül ki az életmentésben, hiszen ők nem vízimentők, hanem strandfelügyelők. Feladatkörükbe tartozik a levegő- és vízhőmérséklet mérése, de a parton elszórt szemetet is többnyire ők szedik össze a számtalan kuka ellenére...

Szatírok, pedofilok a strandon
A strandfelügyelők egytől-egyig egyetemisták vagy főiskolások, akad köztük olyan is, aki a másoddiploma megszerzésére készül. A strandfelügyelői munka afféle ösztöndíj-kiegészítés, nyári munka. A diploma azonban nem elég ehhez a munkához, természetesen feltétel az úszni tudás is, és szükséges az alapfokú egészségügyi tanfolyam. Nem véletlenül, hiszen mindennaposak az apróbb sérülések, amiket nekik kell ellátni; a leggyakoribb a kagyló okozta seb. A strandfelügyelőknek azonban bátornak is kell lenni. Az Aranyparton gyakorta vendégeskednek hajléktalanok, akik akár az éjszakai tűzgyújtástól sem riadnak vissza, így a hívatlan vendégeket nekik kell kitessékelni. A strandfelügyelőknek már szatírral is meggyűlt a bajuk, de pedofilt is sikerült rendőrkézre juttatni. A lopásokkal is hozzájuk fordulnak a strandolók, nem egyszer tűnik el táska, mobiltelefon, és egyéb értékek. A felügyelőknek egyébként minden – akár jelentéktelennek tűnő – eseményt, feladatot naplóba kell feljegyezni.

Vadonatúj strand
A szabadstrandot üzemeltető cég vezetője elmondta lapunknak, hogy ez a szezon a fejlesztések éve, hiszen számos újdonsággal készültek a strandolók fogadására. „Három lábtenisz-, négy röplabdapálya és vízifoci várja a kikapcsolódásra vágyókat" – tette hozzá Seregi Márton. Az új mentőbódét szintén az idén avatták fel a strandfelügyelők.

Olvasóink írták

  • 2. Dew 2008. június 15. 23:56
    „Lett új röpipája? Juhú.”
  • 1. Falco 2008. június 15. 10:43
    „Az Aranypart már jelenlegi állapotában is csillagos 5-ös, a RQ strandja pedig egy hatalmas 0 (zéró), szégyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bonaparte hada újra síkra szállt

Győr - Tovább olvasom