Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Barokk holtomiglan-holtodiglan

Győr - Mi köze a keményre sült mézes húsnak és a barokk esküvőnek egymáshoz? Talán, ha annak idején a szakács puhára készíti az ételt, a tizenhatodik barokk esküvő alkalmával nem Györei Erzsébet és Bencze Zsolt fogad egymásnak örök hűséget.
A barokk eseménysorozatra ellátogatók már megcsodálhatták a barokk szerenádot, a történelmi íjászversenyt, a barokk ügyességi tornát. A programok szervezői igyekeztek tipikus barokk rendezvényekkel kedveskedni a nagyérdeműnek, de a modern kikapcsolódásra vágyók is megtalálhatták a számításaikat, számos együttes is koncertet adott. Az augusztus 7-től 10-ig tartó barokk programok fénypontja azonban minden kétséget kizáróan a korhű keretek között lebonyolított igazi esküvő. Ezúttal, a tizenhatodik barokk esküvő alkalmával a balatonszentgyörgyi Györei Erzsébet és a nyúli Bencze Zsolt fogadtak egymásnak örök hűséget.

Ki kellett dobni őket az étteremből
A kutatómérnökként dolgozó Zsolt nem először jelenik meg a barokk fesztiválon, már-már hazajár. Évek óta fontos szerepet tölt be barokk rendezvényeken, hol a zászlótartó szerepét bízták rá, hol pedig ajtónállóként funkcionált. Ez alkalommal pedig, kedvesével főszerepet kaptak.

"Az egyetemi évek alatt ismerkedtünk meg - kezd bele a kicsattanóan boldog menyasszony. Egy szervezetek közötti vetélkedőt követő buli alkalmával táncoltunk először." Erzsébet ezt követően nem mutatott különösebb érdeklődést a fiatalember iránt, Zsoltnak az egyetem honlapján keresztül kellett rátalálnia élete párjára. Az oldalon sikerült kinyomoznia a lány nevét, majd ismerősökön keresztül végül eljutott Erzsébethez. Zsolt randevúra hívta a csodaszép lányt, egy étterembe szólt a meghívás. "Mézes húst rendeltem, de nagyon keményre készítették - kezdi nevetve Zsolt. "Végül a vacsorámat ketten ettük meg, hogy ne haljon éhen" - folytatja kacagva Erzsébet. A vacsora kevésbé, míg a randevú meglehetősen jól sikerült, a fiatalokat szinte ki kellett dobni az étteremből, annyira belefeledkeztek egymásba. Az első randevút továbbiak követték, szerelmes, versbe szedett e-mailek, ez az idilii állapot immár öt és fél éve tart.

Romantikus leánykérés a cseppkőbarlangban
Zsolt 2006 októberében kérte meg kedvese kezét a lillafüredi cseppkőbarlang "Várkastély" fantázianevű termében. A romantikus leánykérésre természetesen azonnal igent mondott Erzsébet. A hagyománytisztelő fiatalember az apától is engedélyt kért a frigyre a következő év márciusában. A széltől is óvó apa végül áldását adta egyetlen gyermeke, egyszem lánya boldogságára.

Az ifjú házasok nászútjának első állomása Pilis, majd Szlovénia lesz. Ki tudja, talán már a pihenés alatt megfogan a barokk trónörökös. A fiatalok minimum két gyermeket terveznek, de ha csak Zsolton múlik, rövid időn belül focicsapatnyi gyerkőc szaladgál a budai ház udvarán. A határozott menyasszony már azt is tudja, ha lányuk születik, milyen nevet adnak neki.

"Mindenképp Regina lesz" - vágja rá azonnal Erzsébet.

Olvasóink írták

 • 6. B&Zs 2008. augusztus 11. 14:28
  „Köszönjük!”
 • 5. Soósné Varga Mónika 2008. augusztus 11. 11:07
  „Nagyon sok Boldogságot kívánunk nektek!Legyetek nagyon boldogok!Nekünk is nagyon nagy élmény volt,még a mai napig is álmodom az esküvővel!Mi azóta gyarapodtunk egy kis fiúval!Sok puszi 2006-os Barokk pár!Móni Attila és a kis 4hónapos Máté”
 • 4. Soósné Varga Mónika 2008. augusztus 11. 11:06
  „Nagyon sok Boldogságot kívánunk nektek!Legyetek nagyon boldogok!Nekünk is nagyon nagy élmény volt,még a mai napig is álmodom az esküvővel!Mi azóta gyarapodtunk egy kis fiúval!Sok puszi 2006-os Barokk pár!Móni Attila és a kis 4hónapos Máté”
 • 3. Balogh Tímea 2008. augusztus 11. 05:32
  „Sok boldogságot kívánunk Nektek!
  Nekünk is fergeteges élmény volt a Barokk esküvő!
  Soha nem felejtjük el ezt az élményt!
  Timi&Zoli
  a 2007-s barokk pár.

  ps:akinek meg nem tetszik, az csak irigykedik :)”
 • 2. Vica91 2008. augusztus 10. 22:09
  „Köszönöm a szervezőknek a remek szervezésű Barokk Esküvőt..nagyon tetszett :)”
 • 1. Tűzimádó 2008. augusztus 10. 21:56
  „Hogy oda ne rohanjak.......

  Ennyi a barokk esküvő?????

  Ezért kár.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álrendőr csalt ki pénzt, ékszert egy idős férfitől

Győr - Rendőrnek adta ki magát, és ellenőrzésre elkérte egy 68 éves férfi - hamisgyanús - pénzét,… Tovább olvasom