Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Balogh József: Ébresztő!

˝Viharos történelmünkben most először nem számtalan ellenségünk ellen, hanem számos szövetségesünkkel szemben szabadságharcolunk.˝

˝Elfogulatlan szemlélő előtt is riasztó az a szomorú tény, hogy a külpolitika porondján ma Magyarország olyan mélyre süllyedt, mint éppen száz éve, az első világháború előtt vagy a trianoni békediktátum idején˝ - olvasható Balogh József nyugalmazott polgármester és országgyűlési képviselő keddi közleményében.

Balogh József így folytatta: ˝Ma nincs olyan ország, melynek bírnánk a támogatását, nincs hatalommal bíró külföldi befolyásos politikus, aki velünk érezne és szólna az érdekünkben. Legfeljebb megmosolyognak és lesajnálnak minket. És persze lesznek majd, akik saját önös céljaikra használnak fel bennünket.

Viharos történelmünkben most először nem számtalan ellenségünk ellen, hanem számos szövetségesünkkel szemben szabadságharcolunk. Esélyünk ugyan nincs, de idővel lesznek, akik győztesnek fogják magukat kihirdetni. Aztán újra hazaárulózhatnak és kommunistázhatnak kedvükre.

Pedig nemrég menesztett külügyminiszterünk, Martonyi János próbálta Orbán Viktor dacos arroganciáját úgy, ahogy moderálni. Az azóta többször, hirtelenjében kinevezett, diplomáciai ismereteket és tapasztalatot nélkülöző nímandok ezt a siralmas helyzetet már moderálni sem tudják.

Helyettük naiv hazafiságuktól buzgó ostobák, az Európai Unió zászlaját eltiltó nehézfejűek és szervilis talpnyalók hangoskodnak.

Pedig a helyzet áttekinthetően egyszerű. A nagypolitikát alakítók kezdik megelégelni egy kis ország önhitt vezetőjének pávatáncát. Akinek úgy tűnik, kevés fogalma van arról, hogy egy szövetségi rendszerhez való kötődéshez nemcsak előnyök, haszon és pénzszerzési lehetőségek tartoznak, hanem kötelezettségek, értékek és normák is kapcsolódnak.

Karácsony ünnepe tájékán megbékélt lélekkel el kellene erről gondolkodni a politikacsinálóknak˝ - olvasható Balogh József közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sörösüveggel vágta meg a fiú arcát fényes nappal Győrben

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak a két férfinak, akik júliusban… Tovább olvasom