Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Bállal támogatják a beteg Zalánkát

Országosan ismert jótékonysági bállal próbálják megkönnyíteni a győrasszonyfai kisbaba, Pintér László Zalán utaztatását. A szemdaganatos kisfiú családját korábban a Lapcom Média Alapítvány is támogatta, most pedig a Sisi nevét viselő megmozdulás révén segíthetnek a jóakarók.

Az országos figyelem középpontjába került a ritka betegségben szenvedő, 11 hónapos Pintér László Zalán. Családja már az ő születése előtt nehézségekkel küzdött, ki gondolhatta volna előre, hogy a helyzet sokkal rosszabbra fordul. Három hónapos volt, amikor édesanyja felfedezte a szembetegséget.

– Sose felejtem el: éppen főztem, s ahogy hátrafordultam, azt láttam, hogy a fény furcsán tükröződik vissza a szeméből és kifelé kancsalít – idézte fel az első gyanús jeleket Pintér Enikő.

Zalánt háromhetente viszik Budapestre, a lézeres technikával lefagyasztott daganatos sejtek helyét mindig újabbak veszik át, a jobb szemével csak fényeket érzékel. Az eredmény mindig más és más: legutóbb kettő-öt daganatot, a mostani vizsgálatkor egy-egy daganatot találtak a szemben. Csak a diagnózis változatlan: kétoldali multiplex retinoblastoma, amiben mindössze 4–6 gyerek szenved az országban. Ötéves koráig bizonyosan eltart a kegyetlen vesszőfutás, addig pedig háromhetente utazni kell, méghozzá steril körülmények között, úgy, hogy a párnak közben sem autója, sem jogosítványa.

Ezen akarnak most segíteni az idei Sisi-bál szervezői, a Ráckevén tartott hagyományos megmozdulás a jövő héten a kisfiút támogatja. Úgy tudjuk: az autó megszerzése és az autósiskola elvégzése a cél.

– Összeszámoltam: nyolcszázezer forintot költöttünk már Zalán utaztatására. Nem bírjuk. Közben a nagyfiú, Andris pályaválasztás előtt áll, a kislányomat kivettük az óvodából, mert nem szabad hazahoznia a betegségeket – mesél életükről az anya. – Zalán már tudja, hová megyünk, a kocsiban az ölembe kívánkozik. A műtét előtt nyugtatót kap. Biztos, hogy fájdalmas a kezelés. Közben igazi kisfiú, ügyesen lépeget, ha fogjuk a kezét, nemsokára járni fog. Hatalmas akarata van, szeret az udvaron, visszaugat a kutyának. Tizenháromszor volt altatásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év üzlete a garázsvásárlás?

Győrben is emelkednek a tarifák, igaz, a kisalföldi megyeszékhelyen egyelőre jóval kevesebb pénzt kérnek egy-egy garázsért, mint Miskolcon vagy Szegeden. Szavazás. Tovább olvasom