Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Balesetveszélyes, hogy sok helyütt nincs járda Pinnyéden

Városrészek fóruma rovatunkban ezekben a hetekben Pinnyéddel foglalkozunk. Egyik névtelenséget kérő olvasónk a járdák állapotát és hiányát kifogásolva kereste meg szerkesztőségünket.
 „Pinnyéden a használható járdáknak erősen híján vagyunk: vagy mert egyáltalán nincs, vagy mert az átgondolatlan társasház-építési szabályok miatt az ott lakók autói az udvaruk szűkössége miatt a járdán parkolnak. Ez azokban az utcákban, ahol gyér a forgalom, illetve csak az ott lakók használják, többé-kevésbé elviselhető. De ahol közforgalom is zajlik, nem túlzás azt írni, hogy élet- és balesetveszélyes" – írta.

Olvasónk elsősorban az Új sor Erdőtelepi utca és buszforduló közötti 550 méteres szakaszára gondolt. Azon a részen egyáltalán nincs járda és a gyalogosok az úttestre szorulnak. „Azaz a Szirom utcai buszmegállót a Pillangó lakótelep és környéke lakosai csak az úttesten haladva érik el. Sőt, a Szirom és Diós közötti szakasz maga a horror. Gyér közvilágítás, kanyarodó úttest, az út egyik felén erdő, másik felén árok. És erre az útra jön rá a gyakran késésben lévő, emiatt igyekvő busz-, illetve az örökké eszetlenül rohanó kukásautó-forgalom" – tette hozzá olvasónk, megemlítve, hogy a temető gyalogos megközelíthetősége is erre a szakaszra esik.
A panasszal megkerestük a városi útkezelő szervezetet. Máthé-Tóth Péter szóvivő azt válaszolta: „Sajnos több – főleg peremkerületi – városrészben van és lesz még feladatunk, hogy korszerűsítsük a meglévő járdákat és építsünk újakat. Ez igaz Pinnyédre is, ahol több évre visszamenőleg felméréseink vannak járdaépítésekre vonatkozóan.

Minden feladatunk költségvetésfüggő, a keretszámaink még nem ismertek 2013-ra vonatkozóan. Konkrétumot így nem tudok mondani, de azon leszünk, hogy a tömegközlekedési útvonalon a járda- és közvilágítási probléma megoldása elkezdődhessen. Költségvetési lehetőségeinket februártól látjuk."

A Kisalföld február-márciusban újra foglalkozik a témával, vagyis azzal, hogy a pinnyédi problémákra született-e megoldás.

Olvasóink írták

 • 2. Goldmund 2013. január 03. 10:53
  „"a Szirom és Diós közötti szakasz maga a horror ......... erre az útra jön rá a gyakran késésben lévő, emiatt igyekvő busz-, illetve az örökké eszetlenül rohanó kukásautó-forgalom"

  Elképzelem, ahogy a kukásautók és a Kisalföld Volán buszai folyamatos kocsisort alkotnak Pinnyéden, és elkap a röhögőgörcs. :-))))))))
  A busz félóránként-óránként jár, a kukásautók gondolom naponta egynél többször nem ürítik ott sem a szemetet. Ezek okoznak "horror-élményt" a panaszkodónak?

  Eszetlenül közlekedő személyautók, akiknek sofőrjei a lakóparkba kiköltözött újgazdagok, ugye egyáltalán nincsenek arra????”
 • 1. Dodo57 2013. január 02. 08:35
  „A Pinnyéd-i városrész Győrnek olyan területe, amit gyalogosan megközelíteni életveszélyes. A Kunszigeti úton a
  kerékpáros forgalom is életveszélyes a 70-80 km sebességgel közlekedő autósok miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasói kérdés: Ki felelős a dolgozók autóiért?

„A cég megteheti-e, hogy a kiépített pakolójában álló autókban keletkezett kártól… Tovább olvasom