Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Balesetre hivatkozva idősektől csalt ki pénzt három győri férfi

A Győri Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak a három győri férfinek, akik 2012-ben csalássorozatot követtek el.
A gyanúsítottak idős korú sértettektől csaltak ki pénzt oly módon, hogy vezetékes telefonjaikon felkeresték őket és unokájuknak adtak ki magukat.

A csalók a 70-80 év közötti nyugdíjasokat egy meg nem történt balesetre hivatkozva ejtették tévedésbe és meghatározott összeget követeltek tőlük. A hírtől megrémült és meglepődött nagyszülők a spórolt pénzüket önként adták át az időközben a gyanúsítottak által lakcímükre irányított taxisofőröknek.

Az idős emberek pár óra vagy nap elteltével mondták el hozzátartozóiknak a történteket és ekkor döbbentek rá, hogy „átverés" áldozatai.

A győri nyomozók a bűncselekmények elkövetőit, a 46 éves Sz. Lajos, a 29 éves J. János és a 36 éves L. István győri lakosokat elfogták és eljárás alá vonták.

A Győri Rendőrkapitányság a három gyanúsítottal szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folytatott nyomozást befejezte és vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja időskorúak illetve hozzátartozóinak figyelmét, hogy amennyiben hasonló eset történne velük azonnal vegyék fel a kapcsolatot azon személlyel, akire a hívó fél hivatkozik illetve gyanús körülmény esetén haladéktalanul értesítsék a Rendőrséget - közölte a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó és kisteher ütközött Győrben - egy sérült

A baleset hétfő kora délután Győr külvárosában, a Reptéri út és a Martin út kereszteződésében… Tovább olvasom