Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Baleset Bábolnánál - Válságos állapotban a belga fiú

Agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan" a 7 éves belga kisfiú állapota, aki a szüleivel szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-esen Bábolnánál.


Visszafordíthatatlan a Győrben ápolt belga kisfiú állapota?

Agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan" a 7 éves belga kisfiú állapota, aki a szüleivel szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-esen Bábolnánál - közölte hétfőn Oláh Attila, a győri kórház orvos-igazgatója.

Közlése szerint a fiú hároméves húgán ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.

Győrben küzdenek a belga gyerekek életéért

Az intenzív osztályon kezelik, de jelenleg stabil az állapota annak az ötéves belga kislánynak, aki szombaton került a fővárosi Heim Pál kórházba, miután családjával együtt autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál.

Kiss Gabriella, a gyermekkórház intenzív osztályának osztályvezető főorvosa az MTI-vel hétfőn azt közölte: a gyermek életveszélyes sérülésekkel került a kórházba szombaton. A sürgős műtétet követően stabil állapotban került az intenzív osztályra, ahol azóta is kezelik. A gyermek lélegeztető gépen van, hasi sérüléseket és töréseket szenvedett.

A főorvos hozzátette: tekintettel arra, hogy a gyermek édesapja a baleset következtében súlyos állapotban fekszik egy másik kórházban, a Heim Pál kórház konzulátusi segítséget kért, hogy a kislány kapcsolatba léphessen hozzátartozóival.

Súlyos állapotban a belga férfi

Súlyos, életveszélyes állapotban van az a 33 éves belga férfi, aki a családjával szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn a tatabányai Szent Borbála Kórház orvos-igazgatója.

A férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják - mondta el Fain András.

Két belga állampolgár meghalt, amikor egy kamion és egy személyautó szombat este összeütközött az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében Bábolnánál. A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé tartott, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, ennek következtében a jármű átrepült a korláton és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A három gyerek közül kettőt Győrben ápolnak. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója azt közölte: a kisfiú állapota agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan". A fiú hároméves húgán további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.

A harmadik gyermeket Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, állapotáról az intézmény az MTI-nek későbbre ígért tájékoztatást.

Korábban - Győrben küzdenek a belga gyerekek életéért

Súlyos agysérülése miatt "valószínűleg visszafordíthatatlan" annak a hétéves belga kisfiúnak az állapota, aki a szüleivel szombat este autóbalesetet szenvedett az M1-es autópályán Bábolnánál - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

Közlése szerint a fiú hároméves húgán ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.
Két belga állampolgár meghalt, amikor egy kamion és egy személyautó szombat este összeütközött az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében Bábolnánál. A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé tartott, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

Az M1-es sztrádán egy család két tagja, a 86-os főúton egy férfi vesztette életét

A szombati, két halálos áldozatot követelő bábolnai baleset gyermek sérültjeit a győri Petz-kórházba szállították mentőhelikopterrel. A hétéves kisfiú állapota válságos, kishúga viszont túl van az életveszélyen.

Valamennyi híradó beszámolt a hétvége talán legsúlyosabb balesetéről: szombaton egy belga rendszámú személygépkocsi az M1-esen Budapest felé haladt, amikor a 88-as kilométerszelvénynél, Bábolnánál ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves fiatal nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen szörnyethalt, a hátul ülő férfi és két gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A felnőtt sérültet Tatabányára szállították, a két gyermeket mentőhelikopterrel vitték a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Prof. Oláh Attila orvos igazgató a Kisalföldnek vasárnap elmondta: a hétéves kisfiút és hároméves húgát a gyermekintenzív osztályon ápolják. A kislány állapota javult, de sérülései továbbra is súlyosak: mellkas- és lépsérülése mellett sorozattörésekkel is ápolják, de már túl van az életveszélyen. Ugyanez sajnos nem mondható el a testvéréről, akinek az állapota válságos – agysérülése nagyon súlyos, az orvosok lapzártánkkor az életéért küzdöttek.

A rokonokkal várhatóan a hét első napjaiban fel tudják venni a kapcsolatot, mivel a tragédia a hétvégén történt, s elszenvedői egy családhoz tartoznak, ezért erre vasárnap még nem kerülhetett sor. A gyerekekért természetesen a kórházi osztályon dolgozók mindent megtesznek.

Olvasóink írták

 • 12. nsban 2011. július 13. 12:57
  „#2 NoBo: Amíg Te a lépésben(!) vészvillogóval visszafele haladó autósok miatt döbbenten ácsorogtál az izzó aszfalton órakig, addig mi megkérdeztünk egy katasztrófavédelmist, aki a balesethez igyekezett, hogy mire lehet számítani. Ő azt tanácsolta forduljunk vissza mert sokáig fog tartani a mentés. Visszafordultunk mi is, 10 perc múlva az 1-es úton voltunk, fél óra múlva Győrben. Mellesleg a komáromi lehajtón VPOP emberei irányították a forgalmat. Semmi gond nem volt, mindenki türelmes volt és fegyelmezett. Jobban tetted volna ha kérdezel, bosszankodás helyett.”
 • 11. quaestor 2011. július 12. 20:37
  „Rettenetesen sajnálom őket. Ez valami iszonyat. Mindegyik gyermeknél 1-1 évvel idősebbek a saját gyermekeim. A szívem szakad meg értük, főleg a kisfiúért. Nagyon szeretném remélni, hogy mégsem visszafordíthatatlan az állapota, és mindegyik gyermek felépül az apukájukkal egyetemben. Szorítok nekik és értük.”
 • 10. Dwatson 2011. július 11. 22:06
  „Reggel óta vezethettek,ami még felváltva is sok,talán ez lehetett a baj.”
 • 9. Dr.Lang 2011. július 11. 22:03
  „Elszomorito. Ha az ember ilyet olvas, csak imadkozni lehet.”
 • 8. fortuna54 2011. július 11. 21:52
  „3.Lobbo 71.Hogy mersz te valakit azzal gyanusítani,hogy suzukija van? 4-es NoBo, ha én lennék te,pert indítanák . Minden részvétem a belga családé.”
 • 7. adamvok 2011. július 11. 21:13
  „Lobbo71 neked csak gratulalni tudok, elozd ki a sort es pofatlankodj be amikor megszunik a savod, mert ugye a tobbiek csak viccbol allnak ott... Tobbet inkabb nem mondok, mert métatlan egy ilyen cikk alatt kozlekedési kulturarol viatkozni...”
 • 6. oPTiKa 2011. július 11. 16:36
  „Szegények... Viszont.. Milyen személyautóban fér el hátul 3 gyerekülés és egy felnött?? (Tudom, vannak 7személyes autók, de ha Belgiumból jöttek, akkor a csomagok nem fértek volna el ilyenbnen...)”
 • 5. Hyppolit 2011. július 11. 12:31
  „Lehet egy beszaladó kisállat, vagy bármi más.Valószínű a papa átadta a vezetést a feleségének, hogy pihenjen, de mindegy, mert hatása alatt vagyok a balesetnek.Legalább a papát valahogy mentsék meg, milyen sors vár a gyerekekre szülők nélkül? Kállai színművész mondta, "Nem az hal meg aki koros, hanem aki soros"....és jöhet a "miért éppen.." kezdetű kérdések sora.Nagyon velük érzek...”
 • 4. NoBo 2011. július 11. 12:29
  „Hát ezt jól benézted Lobbo...
  Még csak véletlenül sem Suzukim van, de ha az is lenne, akkor mi van?!
  Ezek szerint te meg az a fajta vagy, aki a legnagyobb és legveszélyesebb
  szabálytalanságokat is elköveti a "józan ész" jegyében.
  Ha tudnál olvasni (tudsz?!), akkor leírtam, hogy ezzel akadályozták a kiérkező
  egyéb helyszínre igyekvőket. Jelen esetben helikopter is ment, de mi van, ha a mentő akad meg?!
  Na erre válaszolj sofőrök gyöngye....”
 • 3. Lobbo71 2011. július 11. 11:50
  „NoBo : Gratulálok, hogy neked ez a legnagyobb bajod. Én se állnék órákat a dugóban, ha visszamehetek a lehajtóig és kikerülhetem. Te meg várd csak a rendőri utasítást. Gondolom a megszűnő sávnál is jó előre beállsz a sorba, hadd legyen több km hosszú, ahelyett, hogy elmennél a megszűnésig és ott sorolnál be. Ja, és gondolom suzukid van...”
 • 2. NoBo 2011. július 11. 11:15
  „Változatlanul van egy fontos kérdésem:
  A feltorlódott kocsisor közepén szép lassan, egyre többen (külföldi és magyar is) fogták magukat és a leállósávban, forgalommal szemben elindultak visszafelé. Mindezt tették mindenféle rendőri intézkedés nélkül, legalábbis a sor közepén nem volt ilyen rendőri utasítás, az biztos, ott voltunk! Kérdezem én, hogy normális dolog ez? Én le vagyok döbbenve ezen....”
 • 1. Kftimi 2011. július 11. 10:50
  „Ez szörnyű! De mi volt az az ismeretlen ok, ami miatt a belső szalagkorlátnak mentek? Pedig a szakaszon még az út is jó minőségű, itt valami emberi hiba lehetett”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális taneszközökkel tanulhatnak Tápon

A tápi általános iskola mintegy 10 millió 700 ezer forint támogatást nyert az Új Magyarország… Tovább olvasom