Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az utazásszervező és a pénz is eltűnt

A felnőtt kísérőkkel együtt ötvenhatan indultak volna az Apor-iskola diákjai csütörtökön Győrből a görög faluba, Nei Poriba. Még az őket szállító busz is megérkezett, amikor kiderült, az utazást intéző alapítvány elnöke a befizetett pénzzel – több mint négymillió forinttal – eltűnt.


Fejenként mintegy hetvenötezer forintot fizettek be a tíznapos görögországi nyaralásra az aporos diákok szülei, a csoportnak csütörtökön délután egy órakor kellett volna indulnia Győrből. A legkitartóbbak este kilenc óráig vártak az iskola előtt, de amikor a busz is elment – üresen –, végleg nyilvánvalóvá vált: a görög túra elmarad, s egyelőre se a pénznek, se a szervezőnek nincs nyoma.

Az iskolában Kiss Judit tanárnő tartotta a kapcsolatot a Sulitúra Alapítvánnyal, pontosabban annak elnökével, akivel az idei lett volna a harmadik közös iskolai út. A pedagógusra hárult az a feladat is, hogy csütörtökön este feljelentést tegyen az alapítványi elnök ellen a Győri Rendőrkapitányságon, a részleteket ő mondja el: ˝Év közben minden úgy zajlott, ahogy eddig: az út árát részletekben fizették be a szülők, az alapítvány  elnökének átvételi elismervény ellenében, készpénzzel adtuk át az összegyűjtött pénzt. Egészen az indulásig minden  rendben volt.˝

Olyannyira, hogy kora délután megérkezett a csoportot szállító busz, abba be is pakoltak a diákok; s várták egy másik, kisebb busz érkezését, amire a csomagok (élelmiszerek) és a nagyszámú résztvevő miatt még szükség lett volna. Csakhogy a második busz nem jött, s hiába kezdték el hívogatni az eddig mindig működő telefonszámot, V. Zoltán nem jelentkezett, a telefon pedig az ezerszer átkozott mondattal válaszolt csak: a hívott szám jelenleg nem elérhető.

Az aporos diákok a többórás várakozás után fáradtan, kissé csalódottan, de fegyelmezetten vették tudomásul, hogy mégsem utaznak. A busz üresen távozott...
Az aporos diákok a többórás várakozás után fáradtan, kissé csalódottan, de fegyelmezetten vették tudomásul, hogy mégsem utaznak. A busz üresen távozott...

Az aporosok türelemmel és fegyelmezetten vártak, de az órák teltek, a férfi pedig továbbra sem volt elérhető. Kora este aztán úgy döntöttek, hogy a rendőrségen is feljelentést tesznek az illető ellen, ami – mint írtuk is – megtörtént. Kiss Judit a kapitányságról visszaérve annyit tudott hozzátenni, hogy a hatósággal együtt próbálták mindenhol – a mentőknél, az autópályásoknál, s persze a rendőrségnél is – ellenőrizni, nem jelentettek-e esetleg olyan balesetet, amelynek alanya az alapítványi elnök. A válasz nemleges volt, ráadásul az is kiderült, hogy az iskola által befizetett összegből a szállás díja sincs rendezve Nei Poriban. Így bár nem könnyű ezt kimondani, de talán jobb is, hogy nem tudtak elindulni, s nem  a helyszínen derült ki, hogy nincs rendezve az útból gyakorlatilag semmi.

A Sulitúra Alapítvány működő honlapján most is hirdet utakat – Nei Poriba, Korzikára, a Benelux államokba, Dél-Franciaországba és Skandináviába is. A következő görög túra július 15-én indulna... Pénteken egész nap próbáltuk hívni mi is az elnököt, a mobilszáma azonban továbbra sem él. 

A rendőrség megerősítette, hogy valóban van feljelentés az ügyben, ők az  első körben azt vizsgálják, hogy az alapítványi elnök önszántából, tehát bűncselekményt elkövetve nem jelent-e meg a pénzzel; vagy önszántán kívül, mert mondjuk balesetet szenvedett. Egyelőre egyik lehetőség sincs kizárva. Az azonban biztos, hogy több diák szó szerint egész évben erre az útra várt, többen karácsonyi ajándéknak is az Olümposz lábánál töltendő csodás egy hetet kapták.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Dandie 2010. július 10. 20:22
  „Tisztelt RickCartman!
  A kiló fuxról annyit, hogy 1db láncom van és a tv projektoros és nem102 hanem 127cm, bár már 7éves. Bár az hogy igényes a házunk az azért van mert igényes emberek vagyunk és nem gazdagok (a falat SK. 7 hónapos terhesen festettem). Nem a pénz érdekel, de számít az is csak a gyerekek mérhetetlen csalódása volt a legrosszabb. Ja a gyerek városi ember módjára azokkal a sárga dobozokkal közlekedik ha esik, ha fúj. Az az anyuka aki szerepelt a tv-ben.”
 • 24. Angel11 2010. július 09. 21:36
  „Igen, sajnos biztos. Ha nem így lenne, szerinted leírtam volna? Ilyennel azért nem viccel az ember.
  Részleteket én sem tudok, meg a hátteret se, de szerintem nem is lényeges.”
 • 23. Lena007 2010. július 09. 20:26
  „Angel ez biztos?
  ez esetben teljesen más a helyzet.
  Azt tudni mi állt a háttérben?”
 • 22. Angel11 2010. július 09. 14:10
  „Akiket átvert, azok felháborodása természetesen jogos. Viszont a helyzet sajnos az, hogy az alapítvány ügyvezetője pár napja öngyilkos lett. Ezért írtam előzőleg, hogy majd az égi igazságszolgáltatás dönt az ügyben. Aki volt az ő szervezésében nyaralni az elmúlt években- jópáran vannak országszerte- az emlékezzen a sok szép élményre, amiben része volt.
  Aki pedig nem érintett, tartsa meg a véleményét magának.”
 • 21. janika 2010. július 08. 05:43
  „Mi ebben a felttünő? Hisz ez Magrország! Itt megszokott dolog a sikkasztás!”
 • 20. kunka 2010. július 07. 14:26
  „mi történt pontosan?”
 • 19. Angel11 2010. július 06. 23:01
  „Az ügyben sajnos már csak az égi igazságszolgáltatás dönthet...:´(”
 • 18. Lena007 2010. július 06. 18:49
  „Zotya: hogy miért ezzel az alapítvánnyal utaztak??? Azért, mert mindez egy versennyel kezdődött, melyen néhány diák részt vett az iskolából. Nem tudom pontosan hogy volt ez az egész, mivel én nem voltam benne a versenyben. A lényeg, hogy nem nyertek, de lehetőséget kaptak, hogy olcsón utazhassanak Görögországba. És tényleg olcsó volt az olcsó. Mint írtam, 25000 Ft! Szállás, kaja, utazás, és 3 fakultatív kirándulás ára mind-mind benne volt. Úgyhogy ha ez neked nem olcsó akkor nem tudom mi az.
  A 2. és a 3. utazás pedig azért rúgott 75000-re, mert akkor már nem volt ez a verseny, ergó mire adjanak kedvezményt?
  Ennyi a történet nyitja.”
 • 17. reszegenisjozan 2010. július 06. 00:46
  „Mennyi jóindulatú ember van itt.
  Ismételten én kérek elnézést!!!!!!
  Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Továbbra is ez dívik csonka hazámban.

  Manapunka, te meg milliárdos vagy, mert teherautót vezetsz, az meg olyan böszme nagy??????
  ""Az aporosok türelemmel és fegyelmezetten vártak"

  Ezt az egyet ne hazudjuk már. Voltak olyan nagy király csávók,akik elmentek egy lépcsőházajtóhoz,és ott gyújotottak rá,vagy 6-an."
  Ezzel konkrétan mit akartál mondani?????
  És fűző is volt a legtöbbjük cipőjében. Juuuujjjjjj. Aztaaaaa...”
 • 16. Zotya13 2010. július 05. 23:48
  „Vannak jól menő nívós utazási irodák a városban. Érdemesebb lett volna talán választani közülük.
  2 év amit az alapítvánnyal utaztak az volt a beetetés!
  Egy életre megtanulták, hogy csak biztosra mennek.
  Utazni utazási irodával érdemes, de azt is kellő körültekintéssel!
  Hogy az alapítvány olcsóbb? Tényleg?
  Hát nem úgy tűnik!”
 • 15. fióka 2010. július 05. 10:38
  „ekkora lúzer,hogy lehet vakon megbízni valakiben ennyi pénzel a zsebében mikor ott az internet ott a telefon némi utánjárás kellet volna,ennyi.”
 • 14. Lena007 2010. július 04. 15:59
  „jajjj de sötét, elmebetegek vagytok!! először is, az Apor egyáltalán nem egy elit iskola ahova gazdag lurkók járnak. Ezt csak onnan tudom, hogy én 12 évig jártam oda és elhihetitek, hogy a diákok 60-70%-a teljesen átlagos (magyar szinten) anyagi helyzetű családból származik. 20-30% nagycsaládós és rászoruló! és a maradék 10 %-ról mondható de ez a szám még kevesebb is talán, hogy kicsit magasabb életszínvonalon élt, mint az átlag!!
  úgyhogy ne hadováljatok ilyen hülyeségeket, hogy a 70%át kocsival viszik iskolába. sokkal elitebb iskola a révai, na oda járnak a milliomosok és nem ide. nem is beszélve arról, hogy apor a marcalvárosi gettóban van és a diákoknagy része onnan is jár mindennap iskolába.
  azhogy éppen olyan diák anyja nyilatkozott, akinek LCD tv-je van??? édes istenem, én panelben lakom, átlagos anyagi helyzettel mégis van egy nagy LCD Tv-nk. ennyit erről.
  a másik pedig, hogy - ha jobban figyeltetek volna - HARMADSZOR szervezik ezt a görögországi utat az aporban. és igen én is részt vettem rajta, a legelsőn, ahol a legnagyobb volt a kockázat hiszen először működott eggyüt a suli ezzel az alapítvánnyal. életem legjobb nyaralása volt, minden tök klassz volt akkor. és ráadásul csak 25000 ft-ba került. most elég fura, hogy 3x-ára megdrágult.
  MÁR NEM AZÉRT, de ha már harmadszor szervezik ezt a kirándulást, akkor miért ne bízott volna meg Kiss Judit az elnökben???? Ki gondolta volna, hogy pont most veri át?
  elképesztő és tényleg sajnálom a diákokat. mert mint a cikkben is írták sokan ezt kapták karácsonyra... ergó ha milliomosok lennének akkor ez csak ilyen kis jutalomfalatka lenne a diáknak mert kapott egy ötöst tesiből.
  úgyhogy ti kívülállól fogjátok csak be...”
 • 13. RickCartman 2010. július 03. 19:43
  „aki csodálkozik az ilyen híreken, biztosan nem Magyarországon él, vagy ha mégis, hát csukott szemmel-füllel jár...
  mindennaposak az ilyen hírek, csak nem kerül mindegyik újságba,
  az előzőekhez annyit, hogy tv-ben nyilatkozott egyik "szegény" becsapott gyerek anyja, öt kiló fuksz rajta, a nappaliban pedig a háttérben ott figyelgetett a 102 cm képátmérőjű LED TV, és még majdnem sírt is, hogy a 10 napos(!) utazásról 28 000,-ér(!!!) lemaradt az édes kis csöppség gyereke...
  ez mellékes, ilyen lenyúlások mindennaposak, és még inkább azok lesznek”
 • 12. meteor* 2010. július 03. 16:37
  „Most nem is az a lenyeg, hogy milyen gyerekek mentek volna egy ilyen klassz kis turara, hanem az a megdobbento, hogy mit meg nem mernek tenni az emberek! Szoval, ez hihetetlen, egyszeruen bamulatos! Azert nem semmi, resen volt az emberke, a legegyertelmubb helyrol szerzet penzt maganak, csakhogy 4 millioert, hat igen, kar volt erte, aztan majd ha elkapjak, ulhet egy-ket evet a sitten. Szegeny gyerekek lelki vilaga a kutyat nem erdekli, vegtere is a szulok penze volt, azert en nem atkoznam el az elkovetot, ki tudja milyen szemelyes okok miatt vetemedett ekkora szenyasagra. Bunos, de csak mert lopott, nem tobb. Van ilyen. Marmint mostantol letezik ilyen is. Az ember penze mar sehol sincs biztonsagban.”
 • 11. okostojas007 2010. július 03. 14:07
  „GÖRÖGORSZÁG TÚL MESSZE VAN...
  KŐSZEGRE BIZTOS ODAÉRTEK VOLNA”
 • 10. Mankapunka 2010. július 03. 13:11
  „moderálva”
 • 9. Bali01 2010. július 03. 13:01
  „Büdös gyökér,csak sajnos ha elkapják,ami valószínű-elég aprópénz amit lenyúlt-,sem kapja meg méltó büntetését.
  Húzza le a bankot,államot,biztosítót DE NE A GYEREKEKET,meg a szüleiket.”
 • 8. HHistory 2010. július 03. 11:18
  „Önszántán kivül? Ha eddig semmit nem rendezett az útból, akkor még az okos,csodás sündörségnek is lehetne annyi esze 8 általánossal, hogy bizony önszántából nem jelent meg a drága..<moderálva>”
 • 7. máris 2010. július 03. 09:10
  „LEGYEN SZERENCSÉTLEN AZ EGÉSZ ÉLETE, MERT ELVETTE A GYEREKEKTŐL EZT AZ ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNYT!!!”
 • 6. traboca 2010. július 03. 08:50
  „jól kimiskárolnám a helyetekbe az tuti!!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Startol a Győrkőcfesztivál!

18:30-kor indult a 3. Győrkőcfesztivál. Nézze meg a pénteki nap részletes programját és Borkai… Tovább olvasom