Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az új otthonban már tervezni is mernek

Mezőörs - Ami eddig afféle luxusnak számított a nyolctagú Puskás család életében, most a mezőörsi otthonnal végre valóra válhat. Saját kuckójukban lehetnek a gyerekek, óvodába, iskolába járnak és – egy sajnálatos balesetet leszámítva – nyugodt, békés körülmények között élnek.
A százhalombattai családsegítő egyik krízislakásából Mezőörsre települt Puskás szülők lelke feldúlt: 12 éves kislányukat, Henikét egy hete a boltba tartva ütötte el egy szabálytalanul előző autó. A kamasz lány bőre a szeménél felrepedt, mentőautó vitte kórházba. Ezt a traumát leszámítva a család otthonában már nagyjából kész a konyha, bútor került mindkét szobába, és minden csemetének jut annyi hely, ahol kényelmesen tanulhatnak, játszhatnak.

Dani az óvodai barátait emlegeti, Stefi pedig boldogan meséli: már Mezőörsön tanult meg két keréken biciklizni, a suliban meg az olvasás a kedvence. A nagyokra mindig számíthat az édesanya, az apuka pedig a szakmájában, az állattenyésztésben kapott állást – reggeltől estig dolgozik.

– Nagyon jó benyomásaim vannak, a mezőörsiek segítőkészsége nem csupán az első napokra szólt – sommázta tapasztalatait Puskásné Andrea. – Tanács vagy segítség miatt soha senki nem utasított vissza.
Közben krumplis tésztát langyít a lábos, a kicsik enni kérnek, így a konyhába is bekukkantunk. Megtudjuk, hogy a gyerekek könnyen megszokták a jót, a napirend már ismerős: az óvoda, iskola után a nagyobbak tanulnak, ezután jöhet egy kis lazítás, jó idő esetén az udvaron fogócska, hintázás, vagy épp amit kitalálnak maguknak. A Puskás szülők elmondták, életük összehasonlíthatatlanul megváltozott: tanulják az önállóságot, mernek tervezni, gondolni a holnapokra. Együttműködnek a polgármesteri hivatallal és mindazokkal, akik jó szándékkal vannak irántuk. Puskás Béla szereti a munkáját, úgy érzi, megtalálta a számítását, és boldog, hogy az eddiginél többet tud nyújtani szeretteinek. Ismerősök, rokonok még ugyan nem látogatták meg őket, ám Puskás nagyi már tervezi az utazást. Lesz mit mesélni neki...

Újabb beköltözők
Bogárdi Zoltán, Mezőörs polgármestere elmondta: két újabb család költözik a napokban a faluba négy-négy gyerekkel, két lakásértékesítés pedig folyamatban van, így összesen közel harminc gyerekkel lesz több a faluban. Eredmény ez ahhoz képest, hogy januárban az iskolabezárás több fórumon is terítékre került. A mezőörsiek azonban összefogásukról, segítőkészségükről tettek tanúbizonyságot, e szerint pedig nemcsak a Weöres-iskola marad, folyamatosan szépül, gyarapodik a falu is.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentanfolyam: alig jelentkeztek

Rábcatorok kistérség - Ingyenes nyelvtanfolyam? – a pályakezdőknek pályázati pénzek révén… Tovább olvasom