Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Az első vizsgaidőszak

Ahány iskola, annyiféle terv - így illethetjük azt a törekvést, amely a győri Móra iskola képzési elképzeléseit néhány év óta áthatja. Az intézmény törekvéseinek lényege, hogy az úgynevezett humán erőforrásokhoz megdelelő időben mozgósítsa tanulóit
Az egyik leglátványosabb példát a kommunikáció- és a médiaismeret szolgáltatja. Idén vizsgáznak először az intézményi kommunikátor szakos hallgatók. Pk főiskolások. A Móra ad otthont a szombathelyi Berzsenyi-főiskola kihelyezett tagozatának.

A hírnek előzménye van, mégpedig az, hogy hat éve kezdte a győri Móra-iskola az érettségi utáni négy féléves középfokú média szakos képzést. Azóta három tancsoport végzett, további kettő versenyben van az oklevélért. A négy félév után szerzett oklevéllel a fiatalok zöme a helyi vagy a regionális médiaműhelyekben dolgozik, vagy főiskolán, egyetemen folytatja tanulmányait. Az iskola kezdeményezését sokféleképp ítélték meg. Amikor a Berzsenyi-főiskola neszét vette, hogy Győrben mihez kezdtek, megfogant a gondolat, hogy a szombathelyi művelődéstudományi és kommunikációs tanszék (azóta a Társadalomtudományok és az Európa-tanulmányok Intézet integráns része) fűzze szorosabbra kapcsolatait. Dr. Mankó Mária tanszékvezető az együttműködés hozadékának eredményét abban látta, hogy Győrött a Kisalföld mint reprezentált médiaműhely, erős támasza lehet a képzésnek. Ez a véleménye két éve hangzott el.

A remények úgymond, valóra váltak, a város többi médiája is „kaput nyitott", fogadja a képzésben részt vevő tanulókat, hallgatókat. E folyamat következménye, hogy a főiskola kihelyezett győri (mórás) tagozatán idén, az első félévben huszonnégy intézményi kommunikátorjelölt hallgató vágott neki, hogy szorgalmi feladatait teljesítse – mondta Horváth Miklós, a Móra-iskola igazgatója. Nagy részük a Mórában kapta az előképzést. Hogy a két iskola és a Kisalföld egyéni képzési rendszerén nyugvó gyakorlat mire lesz elegendő, az nyitott kérdés. Bizonyos azonban, hogy a törekvések azt láttatják, feladatokat megoldani csak „előre menekülve" lehet. Aki nem vág bele az ismeretlenbe, az lemarad. A hallgatóknak a célba jutáshoz a lehető legváltozatosabb módszereket kell kínálni. A jelek szerint élni fognak vele.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia becsületrendet kapott a győri tanárnő

A francia nyelv és kultúra terjesztéséért a Napóleon által alapított Akadémiai Pálmaág Rend lovagi… Tovább olvasom