Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az együttlét az ajándék, az otthon vágyálom - hajléktalanok karácsonya Győrben

Ötszázötven ember ünnepét igyekszik kedden szebbé tenni a győri hajléktalanokat segítő szolgálat. Ajándékcsomagokat oszt és karácsonyi műsorokat szervez.

Délelőtt a nappali központban, délután a likócsi segítőházban szervez karácsonyi ünnepséget a hajléktalanoknak segítő szolgálat. Az utcán élőknek és a krízislakásokban lakó családoknak is ajándékcsomagokat oszt ki.

Hajléktalanok karácsonya Győrben. Fotók: Mészáros Mátyás

Beszéltünk több hajléktalannal ma délelőtt a nappali központnál és ünnepi érzéseik nem térnek el másokétól: a családtagokkal, a barátokkal töltött idő, az együttlét okoz nekik ilyenkor örömet. Karácsonykor több a bizakodás bennük is, s legnagyobb vágyuk, hogy újra otthonuk legyen. Többük nem csak magára gondol, nem felejti el megjegyezni, hogy minden sorstársának szebb jövőt kíván. Arról is beszéltek, hogy pár rossz döntés, néhány szerencsétlen helyzet, s könnyű utcára kerülni, munkanélkülivé, hajléktalanná válni. Akkor is, ha korábban sok éven át sokat dolgoztak munkavállalókként.

A hajléktalanokat segítő szolgálat vezetője, Sütő Csaba is arról beszélt lapunknak, hogy idei nagy sikerük, hogy ötven hajléktalan az utcáról lakásba költözhetett. Ám nekik nagyon nehéz fenntartani lakhatásukat, annak költségeit előteremteni, ahogy azok közül is sokaknak egyre nehezebb ez, akiknek van fedél a fejük felett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Radnóti-emlékmű körül is gyűjtötték a tűzifát, lebuktak

A körzeti megbízott a hat köbméter fát a szabályszegőkkel vitette vissza a gyűjtés területére. Tovább olvasom