Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Az Egyesült Királyság nagykövete Győrben

Jonathan Knott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete szerdán látogatott Győrbe, ahol Borkai Zsolt polgármesterrel folytatott megbeszéléseket.
A nagykövetet Borkai Zsolt hivatalában fogadta, ahol gazdasági, kulturális és oktatási témákat érintettek. A polgármester bemutatta a várost, kitért a jelenleg Győrben zajló fejlesztésekre és a jövőbeni elképzelésekre is. Hangsúlyozta, Győr a főváros után az egyik legdinamikusabban fejlődő nagyváros. Hozzátette, az önkormányzat szándéka, hogy minél több munkahelyteremtő beruházás valósuljon meg a városban. Győr az oktatási rendszerét is úgy alakította, hogy a piaci igényekhez megfelelő munkaerő álljon rendelkezésre.

Jonathan Knott elmondta, bár még csak fél éve tölti be hivatalát, már sok információt gyűjtött a magyarországi lehetőségekről. Legfőbb célja nagykövetként, hogy erősítse a brit-magyar kereskedelmi kapcsolatokat, ösztönözze a befektetéseket. Hidat szeretne képezni a két ország között, hogy minél több együttműködés valósulhasson meg. A nagykövet kiemelte, a fővárosi viszonyokat már feltérképezte, most azért jött éppen városunkba, mert Győrről, annak dinamikus fejlődéséről hall a legtöbbet.

A polgármestertől azt kérte, hogy az önkormányzat és a nagykövetség folyamatos kapcsolatban álljon egymással és konzultáljon az új lehetőségekről.A két fél a sport területét is érintette, Borkai Zsolt gratulált a londoni játékok sikeres megrendezéséhez. A nagykövet elmondta, az Olimpia kapcsán tapasztalattal rendelkező vállalkozásokat is tud ajánlani, hiszen tudja, hogy sikeres pályázat esetén 2017-ben éppen Győr rendezheti az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

A városházi látogatás után Jonathan Knott a helyi vállalkozások képviselőivel konzultál együttműködési lehetőségekről.

Olvasóink írták

 • 3. Valaki 2012. szeptember 13. 12:48
  „Vigyék el az angolszász terrorbombázás áldozatainak emlékhelyére is!

  http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5691”
 • 2. agoston1754@freemail.hu 2012. szeptember 13. 10:22
  „Remélem tényleg lesz haszna a látogatásnak.
  Sok sikert hozzá minden érintettnek.”
 • 1. elemér 2012. szeptember 13. 02:04
  „Jonathan egy tapasztalt róka és jó fej, profi. Jógász Oxfordon végzett, és könyveléshez is konyit. Fontos helyeken szolgált a nagyvilágban, ahol angol befektetéseket intézett; ázsia, ámerika, francia. Beszél angolul, franciául, spanyolul és magyarul. Valószinü hogy ismeri az etikettet: Jónapot kivánok, köszönöm szépen, jóétvágyat, egészségére, örülök hogy találkoztunk, a viszont látásra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

683 - óriási számok jöttek Győrbe - videó, fotók

Egy hónapig lesz látható a Megyeház téren az az installáció, amely az Új Széchenyi Terv keretében… Tovább olvasom