Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az egészség napja a Péterfyben

Győr - Ötödik alkalommal rendeztek egészségnapot a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban. A gazdag programmal a helyes életmódválasztásra, életmódváltásra biztatják a diákokat.
Az evangélikus iskola hagyományos egészségnapján sok más mellett az élelmiszer-adalékanyagokról, a légszennyezés következményeiről, a fogápolásról, a masszázs jótékony, illetve a dohányzás káros hatásairól, az alkoholfogyasztás és a drogozás veszélyeiről, a mentálhigiénéről, a stresszről hallhattak előadást, beszélgethettek a diákok. A helyes életmódválasztást, -változást szorgalmazó foglalkozásokat – többek között – orvos, pszichiáter, lelkész, kortársképző, egészségügyben dolgozó egykori péterfys diákok tartották.

A Péterfy-iskola nyolcadikos lányainak a tiniambulanciát is bemutatták. Fotó: Krizsán Csaba
A Péterfy-iskola nyolcadikos lányainak a tiniambulanciát is bemutatták. Fotó: Krizsán Csaba

Az intézményben természetesen nem csak egy napot szentelnek az egészségnevelésre, a környezettudatos magatartás megismertetésére. Nemrégiben nyertek 5 millió forintot a környezetvédelmi minisztérium Környezet és Energia Operatív Program keretében kiírt pályázatán. A támogatott, hosszú távú program része – egyebek mellett – a helyi környezeti, természeti problémákkal kapcsolatos érzékenység kialakítása, a természet szeretetére nevelés, természetismereti és -védelmi, valamint környezetvédelmi problémákkal kapcsolatos ismeretek átadása, a környezetetika hatékony fejlesztése az intézményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

137 km/órás széllökés is volt!

Nem sokon múlott, hogy megdőlt az országos szélrekord szombaton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat… Tovább olvasom