Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Az Auchan idén nem épít áruházat Győrben, de 2013-ban elindulhat a beruházás

Az Auchan idén nem épít áruházat Győrben, de 2013-ban elindulhat a beruházás

A kisalfold.hu információ szerint az Auchan leghamarabb 2013-ban tudja elkezdeni a győri kereskedelmi központ építését. A beruházás rendezési tervének módosítását várhatóan pénteken elfogadja a győri közgyűlés.

Szeghalmi Balázs - 2012.05.23. 00:02
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

A győri közgyűlés pénteken tárgyalja és várhatóan el is fogadja a Győr-Szélesföldek, M1 autópálya és a 83. sz. főút mellett tervezett kereskedelmi parkkal kapcsolatban lefolytatott rendezési terv módosításának ismertetését.

Lassan négy éve ismert, hogy a francia tulajdonú áruházlánc is le szeretne telepedni Győrben, s kihasítani egy szeletet az évről évre bővülő kiskereskedelmi tortából a megyeszékhelyen.


A győri közgyűlésről online tudósít pénteken 10 órától a kisalfold.hu a Városházáról. 


Számokban a megaberuházás

A győri főépítész, Révi Zsolt jegyezte előterjesztés öt pontban sorolja fel a fejlesztés várható pozitív hatásait.

Ezek között szerepel - többek közt - a helyi gazdaság erősítése, a munkahelyteremtés, a régészeti emlékek feltárása.

Az Auchan-beruházás 34 hektáron valósulna meg, melyen legfeljebb tíz építési ingatlan alakítható ki.

A tervezett épületek maximális magassága 15 méter lenne úgy, hogy egy 30 méteres reklámtorony elhelyezését engedélyezik. Az épületek megengedett legnagyobb szintszáma három emelet.

A terület maximális beépíthetősége 25 százalék, míg a minimális zöldfelület 40 százalék a dokumentum szerint.


A nyitás napja még odébb van.
A nyitás napja még odébb van.


Sikerült orvosolni az Achilles Park kifogásait  

Utóbbi azért is lényeges adat, mert az Auchan fejlesztési terület közvetlen közelében terül el az Achilles Park, s az üdülőterület - mely egyébként védett természeti területen helyezkedik el - tulajdonosai két éve, 2010 nyarán ellenezték a beruházást.

A rendezési terv módosítása szó szerint úgy fogalmaz az Achilles Parkkal kapcsolatban, miszerint "a tervezési helyszínen a fejlesztő kereskedelmi, szolgáltató épületek, valamint azok kiszolgálásához közlekedési területek és felszíni parkoló felületek kialakítását, illetve ezen épített elemeket ellensúlyozandó növénytelepítések megvalósítását tervezi a szomszédos üdülőterület érzékeny környezeti adottságait figyelembe véve".

A kisalfold.hu az Achilles Park egyik tulajdonosát, Dimitriu Ádámot megkereste, aki kérdésünkre elmondta: "az utóbbi két évben a felek álláspontja közeledett egymáshoz, s több olyan pontot (növényzettelepítés, zajvédő domb kiépítése) is sikerült elfogadtatnunk, mely garantálhatja az üdülőterület nyugalmának folytonosságát".

Az Auchan szem előtt tartja a szakhatóságok javaslatait, észrevételeit

Az előterjesztés több hivatal, mérnöki kamara, erdészet, növény- és talajvédelmi igazgatóság, a megyei közút, a közlekedés felügyelet, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóságának javaslatait és észrevételeit tartalmazza, melyeket az Auchan a dokumentum szerint "tudomásul vett és szem előtt tartja".

A rendezési terv módosítását teljes egészében ide kattintva tölthetik le, míg itt tekinthetik meg a szabályozási tervjavaslatot!


A régészeti beruházás tavaly nyáron zajlott az Auchan-beruházás tervezett helyén - fotó: Bertleff András.
A régészeti beruházás tavaly nyáron zajlott az Auchan-beruházás tervezett helyén - fotó: Bertleff András.


"A hipermarket és a hozzá tartozó butiksori üzletek egy időben készülnek el"


A győri Auchan-beruházás kapcsán portálunk megszólaltatta a francia vállalt kommunikációs igazgatóját, Gillemot Katalint.

"Még nagyon a történet elején járunk. Már évek óta tudjuk, hogy Győrben szeretnénk áruházat, az eddigiekhez képest annyit változott a helyzet, hogy a terület megvan.

Mint a legtöbb esetben, itt is kereskedelmi központban gondolkozunk, tehát a hipermarket mellett kis kereskedelmi- és szolgáltató egységeket tervezünk a butiksoron az ingatlangazdálkodással foglalkozó Immochan társvállalattal együttműködve.

Az ő feladatuk lesz az is, hogy a helyi igényekhez jól illeszkedő szakáruházakat is hozzanak a területre. Mindez azt jelenti, hogy a hipermarket és a hozzá tartozó butiksori üzletek egy időben készülnek el.

Az, hogy a szakáruházak mikor és milyen ütemezésben tudnak megjelenni a területen, nem tőlünk függ" - kezdte Gillemot Katalint.


Ahol már megnyitott a bolt, s megy az üzlet.
Ahol már megnyitott a bolt, s megy az üzlet.


2013-ban sor kerülhet az építkezés elindítására


Arra a kérdésünkre, hogy a tervek szerint mikor készülnek elindítani a beruházását, azt a választ kaptuk: "az egészen bizonyos, hogy ebben az évben nem indul el a fejlesztés.

Az engedélyek függvényében, reményeink szerint talán 2013-ban sor kerülhet rá. Jelenleg az adminisztratív előkészületek vannak folyamatban".

Arra a felvetésünkre, hogy körülbelül milyen nagyságú költségvetésből valósítható meg a győri beruházás, Gillemot Katalin úgy felelt: "korai lenne még konkrét számokról beszélni.

Eddigi tapasztalataink szerint 1-1 hipermarket megépítése, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal együtt 10-15 milliárd forintba kerül, s átlagosan 400-500 munkahelyet teremt közvetlenül, miközben az építéssel összefüggő munkahelyteremtés is jelentős".

Az Auchan kommunikációs igazgatója végezetül arról tájékoztatta portálunkat, hogy "ugyan készültek már látványtervek a győri Auchanról, de ezek még nem tekinthetőek véglegesnek, így egyelőre nem szeretnénk ezeket bemutatni a nagyközönségnek".Az Auchan-beruházás eddigi fordulópontjai Győrben

A kisalfold.hu először három és fél éve, 2008 novemberében írt arról, hogy a "francia Tescóként" is emlegetett áruházlánc megvetheti a lábát a kisalföldi megyeszékhelyen, a 83-as főút mentén. Értesüléseinket akkor az Auchan sajtóosztálya is megerősítette.

Az Auchan beruházás miatt 2010 áprilisában tartott lakossági fórumot ide kattintva olvashatják el, míg két éve júliusban a beruházást ellenző szervezetek újabb nyilvános fórumot hívtak össze a tervezett beruházás szomszédságában lévő Achilles Parkban.

Az Auchan bevásárlóközpont tervezett helyén zajló régészeti feltárásokról itt találnak bővebb információkat, illetve beszámolót a régészeti eredmények bemutatásáról.

A győri Reflex Környezetvédő Egyesület tavaly novemberben tiltakozott a beruházás ellen, míg a győri közgyűlés egyhangúan, ellenszavazat nélkül adta meg a piros madár megyeszékhelyi leszállásának elvi engedélyét tavaly év végén


Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

1234 következő >> végére >>> 33 hozzászólás
Moderálásra küldöm 33. pampuska 2012.08.01. 08:19

Bojtárnak üzenem, mindegyik megszólalásához:
Meglátszik, hogy te már gyerekkorodban is a földet művelted, állatokat terelgettél, termelted magadnak a betevőt! Szerintem iskolába biztosan nem jártál!!! Komolyan mondom, hányinger olvasni az írásaidat, semmi tagolás, semmi vessző, vagy nagybetű!!! Elszédülök, mire elolvasom! Csak azért írom ezt, mert én a cikk elolvasása után elolvasom a hozzászólásokat is, érdekel, kinek mi a véleménye... A tiéidet törölném, ha moderátor lennék!

Moderálásra küldöm 32. nagy971103 2012.05.25. 09:31

29 bojtárnak:

kik?

Moderálásra küldöm 31. bojtár 2012.05.24. 13:34

30. Mankapunka 2012.05.24. 12:21
már személyes jóslást is vállalsz? ezo tv-be esetleg műsoridőt nem kértél?

Moderálásra küldöm 30. Mankapunka 2012.05.24. 12:21

bojtár

Úgy látszik,te sem látod,hogy mi lesz veled 30 év múlva.

Moderálásra küldöm 29. bojtár 2012.05.24. 11:36

26. nagy971103 2012.05.24. 07:40
látjátok pontosan ezért a gondolkodás miatt tesznek veletek azt amit csak akarnak és fognak is csak még nem tudjátok mi vár rátok

Moderálásra küldöm 28. Primax 2012.05.24. 10:26

Legalább lesz Győrben is "Madaras Teszkó"...:)

Moderálásra küldöm 27. zsukov111 2012.05.24. 09:43

Már megint bizottság inkább épitenének !!!

Moderálásra küldöm 26. nagy971103 2012.05.24. 07:40

25. bojtárnak:

Szerintem mindegy, hogy a magyar földesúr kizsigerelt szolgája vagy, vagy a külföldi multinak a rabszolgája. Így sem, úgy sem jársz jól....

Moderálásra küldöm 25. bojtár 2012.05.23. 22:17

24.OCC 2012.05.23. 21:10
magyarul te már bele törődtél ,hogy rabszolga vagy a saját hazádba

Moderálásra küldöm 24. OCC 2012.05.23. 21:10

bojtár!
"múltik szivatttyuzzák az országból többek között a te adódat"

Tudod lassan úgy vagyok vele inkább fizetek a multinak, mert ott nem látom mi folyik az adómmal, itthon sajnos látom:
egyik oldal Közgép a másik oldalon ott volt Globál stb.......aljas magyar tulajdonosi hattérrel

Tudom, nem ide tartozik.....


33 hozzászólás1234 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...